用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 N1C am 同學仔,大家傾下計
樓主: rosebud
go

N1C am 同學仔,大家傾下計 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Joan_Man 於 10-9-28 21:23 發表
Yes ,Bring English for kids3
And I want to know What time bring what book?
今個星期4,應該有新的notice,講應帶咩書。 至於呢幾日帶咩書, 我宜家無在手, 要回家才看到。

醒目開學勳章

明天是否帶ENGLISH NURSERY RHYMES - BOOK 1嗎 ?

HI!!大家好,
我仔仔叫Alton,係10月份插班生,呢兩日我送佢送學,上埋課室坐左一陣,亞仔隔離就係chloe 啦~!!chloe超級乖,因為亞仔第一日無帶書chloe自動分享!
坐多陣就見埋Issac(Issac坐係chloe隔離)Issac好醒目,會叫人早晨!
以後多d上黎同大家傾下計先~!!

原帖由 milkkids2008 於 10-10-5 16:03 發表
HI!!大家好,
我仔仔叫Alton,係10月份插班生,呢兩日我送佢送學,上埋課室坐左一陣,亞仔隔離就係chloe 啦~!!chloe超級乖,因為亞仔第一日無帶書chloe自動分享!
坐多陣就見埋Issac(Issac坐係chloe隔離)Issac好醒目,會叫人 ...

Hi Milkkids, 我係chloe mami 呀...尋日chloe 都有話有新同學喎, 不過就唔知叫咩名...等我返去話返比佢知先...
haha...多謝你讚我囡囡, 原來我阿女咁乖架, 等我返去讚下佢先....咁你以後多d 上黎傾計喇.....welcome

咦, 咩原來可以上課室一齊上堂架咩?手

原帖由 babycreamy 於 10-10-5 16:59 發表

Hi Milkkids, 我係chloe mami 呀...尋日chloe 都有話有新同學喎, 不過就唔知叫咩名...等我返去話返比佢知先...
haha...多謝你讚我囡囡, 原來我阿女咁乖架, 等我返去讚下佢先....咁你以後多d 上黎傾計喇.....welcom ...

chloe真係好斯文架!!細細聲,好乖~~

原帖由 iameliza 於 10-10-5 17:23 發表
咦, 咩原來可以上課室一齊上堂架咩?手

因為我亞仔係插班生,所以上堂前陪佢一陣,開始上堂就要byebye

醒目開學勳章

原帖由 milkkids2008 於 10-10-5 17:41 發表

因為我亞仔係插班生,所以上堂前陪佢一陣,開始上堂就要byebye
我問我囡囡,係咪有新同學,佢話係, 係男仔。應該就係你小朋友。

醒目開學勳章

想問下,你地小朋友日常有無返屋企講上堂要上落樓梯?

禽晚我囡同我講,佢上樓梯踢到隻腳,好痛,有話比嬸嬸聽。上次又撞損了額頭...因為唔係嚴重,所以無打電話比miss cheung,費事增加佢工作量。

原帖由 rosebud 於 10-10-7 09:14 發表
想問下,你地小朋友日常有無返屋企講上堂要上落樓梯?

禽晚我囡同我講,佢上樓梯踢到隻腳,好痛,有話比嬸嬸聽。上次又撞損了額頭...因為唔係嚴重,所以無打電話比miss cheung,費事增加佢工作量。

...

啱啱開學時有講過課室係樓上, 要行樓梯...之後冇再提喎...

我想問下有無Issac 媽咪呀??我個女成日話好鍾意同 Issac  玩!!

原帖由 ck07hk 於 10-10-7 12:08 發表
我想問下有無Issac 媽咪呀??我個女成日話好鍾意同 Issac  玩!!

Issac 媽咪好似好耐冇上黎, 我個女都係日日講佢...因為佢地一齊坐...
ck07hk, 唔記得你囡囡叫咩名? 可能我阿女都有提佢呢...

我個女叫Denise..

原帖由 ck07hk 於 10-10-7 12:31 發表
我個女叫Denise..

原來係denise, 我女之前話同denise 係好朋友喎, 會一齊玩, 我都醒唔起係你個女tim...hahahah

吓.. 好朋友添呀??哈哈哈... 咁你女女叫咩名呀, 等我又問下佢先.... 唔知我個女喺學校係咪好頑皮呢??

原帖由 babycreamy 於 10-10-7 14:38 發表

原來係denise, 我女之前話同denise 係好朋友喎, 會一齊玩, 我都醒唔起係你個女tim...hahahah

哈哈, babycreamy, 我知道你女女叫Chloe啦.... 唔知佢地係咪坐埋一齊呢?

原帖由 rosebud 於 10-10-6 14:14 發表
我問我囡囡,係咪有新同學,佢話係, 係男仔。應該就係你小朋友。

應該係我亞仔啦~

原帖由 babycreamy 於 10-10-7 09:27 發表

啱啱開學時有講過課室係樓上, 要行樓梯...之後冇再提喎...

係要上1/F 架,最尾果間!!樓梯一路都有老師同嬸嬸照顧佢地~!!一層一個or5至6級一個大人睇小朋友

Denise 都話有新小朋友, 叫Alton....(佢好大聲咁讀 Alton), 笑死我!!

原帖由 ck07hk 於 10-10-7 17:01 發表
Denise 都話有新小朋友, 叫Alton....(佢好大聲咁讀 Alton), 笑死我!!

chloe 成日話issac "蚊"人地d 頭夾, 唔知有冇你阿女份呢? 我覺得好攪笑...
‹ 上一主題|下一主題