用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 N1C am 同學仔,大家傾下計
樓主: rosebud
go

N1C am 同學仔,大家傾下計 [複製鏈接]

醒目開學勳章

講返學野先,我仲未比我囡學,想等埋學校個list先,唔想同出面學野撞時間。

咁你地開始搵未 ?

原帖由 rosebud 於 10-8-27 08:19 發表
講返學野先,我仲未比我囡學,想等埋學校個list先,唔想同出面學野撞時間。

咁你地開始搵未 ?

我都未喎, 都係睇下學校有咩offer 再決定....要compare 下d 時間, 價錢同啱唔啱小朋友ma...

醒目開學勳章

星期五見到啲通告,先知原來已經有功課做。

我囡呢兩日成日唱

ding don ding don............goodbye goodbye...we are going home.

問佢第2句係咪 the bell is ringing....佢話 no...  (但我聽來聽去都聽唔到係咩).....有無媽咪知..第2句其實係咩?

醒目開學勳章

終於睇清楚幾張通告關於要帶咩書返學...真係好複雜,絕對相信一定有小朋友執漏...

其實問了老師,應該9月6才開始帶書,不過通告太混亂,明天我都是依schedule帶 English Nursery Rhymes - Book 1 ;星期五就帶 English For Kids Book 1   

醒目開學勳章

下星期一就帶 
Who Did That
English For Kids Book 1
親親一家人
溫暖的家
4R 家庭照

(如有錯漏,請指正)

原帖由 rosebud 於 10-9-1 22:07 發表
下星期一就帶 
Who Did That
English For Kids Book 1
親親一家人
溫暖的家
4R 家庭照

(如有錯漏,請指正)

rosebud, 唔該嗯。我都係寫咗呢D, 應該啱喇。

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-9-1 23:54 發表

rosebud, 唔該嗯。我都係寫咗呢D, 應該啱喇。
 如果學校唔提供一個好少少嘅schedule,我相信要上黎對下要帶咩隱陣啲,因為真係太混亂。

醒目開學勳章

想問一下,你地啲中文書有個大大書套,有無拆走 (只帶裡面兩本書)回校?

原帖由 rosebud 於 10-9-2 08:18 發表
想問一下,你地啲中文書有個大大書套,有無拆走 (只帶裡面兩本書)回校?

有呀, 我諗唔洗帶掛....咁大個, 相信老師唔會用黎教小朋友, 似係比家長係屋企同仔女玩多d.

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-9-2 09:19 發表

有呀, 我諗唔洗帶掛....咁大個, 相信老師唔會用黎教小朋友, 似係比家長係屋企同仔女玩多d.
咁我下星期一都拆出黎不帶了。

醒目開學勳章

各位,課外活動報了嗎? 

我見MOKSTICK報了小提琴,但我只報了非洲鼓同畫畫。

係呀,我今日交左$la,因為呀仔有自己另外學晝晝同係柏c學野,咁我問佢想學piano or violin,佢自己話violin,所以就俾佢試下,如果5鐘意,學完一期先改!!!宜家最想遲d報埋普通話...

Hi mokstick

我想pm你,不過個pm send 唔出message

你可唔可以pm 我你既email 呀? 我有野想同你溝通一下呀!

原帖由 mokstick 於 10-9-6 11:38 發表
係呀,我今日交左$la,因為呀仔有自己另外學晝晝同係柏c學野,咁我問佢想學piano or violin,佢自己話violin,所以就俾佢試下,如果5鐘意,學完一期先改!!!宜家最想遲d報埋普通話... ...

原帖由 mokstick 於 10-9-6 11:38 發表
係呀,我今日交左$la,因為呀仔有自己另外學晝晝同係柏c學野,咁我問佢想學piano or violin,佢自己話violin,所以就俾佢試下,如果5鐘意,學完一期先改!!!宜家最想遲d報埋普通話... ...

我都交咗form 喇...報咗畫畫同跳舞, 我問佢鍾意打鼓定跳舞, 佢話跳舞...so 報咗呢個class.

原本我都想報piano, 但我想佢學多d 野試下先....另我都想報PTH呀....

Elim早前已報名學跳舞,所以報小提琴啦!
:oops: :oops: :oops: :oops:

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-9-6 11:54 發表
Hi mokstick

我想pm你,不過個pm send 唔出message

你可唔可以pm 我你既email 呀? 我有野想同你溝通一下呀!

我pm左個msn俾你,add我la...

我想請教家長們,通常你哋怎樣安排時間表給兒女呀?
:oops: :oops: :oops: :oops:

醒目開學勳章

原帖由 Joan_Man 於 10-9-7 15:03 發表
我想請教家長們,通常你哋怎樣安排時間表給兒女呀?
暫時仍未安排...

醒目開學勳章

因為我囡囡呢幾日都無返學(發燒中,不想有機會將細菌帶比其他小朋友),所以未能取今日的通告,想問一下大家,今日的通告內容是什麼呢?下星期一有沒有特別事項要注意/額外書本/materials要帶呢?

Thank you very much! 

原帖由 rosebud 於 10-9-9 15:52 發表
因為我囡囡呢幾日都無返學(發燒中,不想有機會將細菌帶比其他小朋友),所以未能取今日的通告,想問一下大家,今日的通告內容是什麼呢?下星期一有沒有特別事項要注意/額外書本/materials要帶呢?

Thank you very much!  ...

希望你囡囡快d好番...
今日得一張通告....講2012年會讀U3,有好多出名小學都會有宗教計分(5分),所以學校請咗一班宗教團體去學校講解(9月17日)5:10P.M,如有興趣,可以報名15號前交回條.....
‹ 上一主題|下一主題