用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? ...
樓主: goofrey
go

有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? [複製鏈接]

Thanks so much!

Ms Yu  called me yesterday and told me Hugo's school condition after long leave.  However, no progress note was attached in the school book.  Let's me see any note today!
Anyway, thanks for your information!
原帖由 goofrey 於 10-10-5 10:03 發表
尋日問左個仔,

佢地已經學緊 b for banana 啦, a 係上星期學左..

上星期派左第一份進度 notice, 講左學過d咩. 你可以問下 ms yu. 如果冇, 我聽日可以 fax 比你.

...

Went to pick up Hugo yesterday, Ms Yu still talked with Hugo & me for 5mins even I was 10mins late and all stns gone already.  She's so patient and good observation on stns.

今日收到 parent's day 同生日會通告
Anson 安排在10月30日 9:45am
請問你哋呢?

簽名被屏蔽

Sherlock 10月30日 10:30am
大家都唔同時間, 唔知有無機會見到面

Kenneth 係 8:45 呀.... 真係同返工差唔多..  
我估因為佢學號係1號.
3月出世既小魔怪

School party on Friday. Anything need to bring to school?

Dear friends,

Weather is cooler and cooler...

Take care!

如果冇記錯, 聽日要帶:
手冊
濕毛巾, 乾毛巾
水杯

原帖由 HugoLui2007 於 10-10-27 16:24 發表
School party on Friday. Anything need to bring to school?
3月出世既小魔怪

Parents Day is very useful! Ms Yu is really good and patient!

今日太凍啦. 已經同個仔轉左冬季校服了. :p

唔知 miss yu 有冇係班上面講唔比呢. :p

你地轉左未呀?
3月出世既小魔怪

琴日接anson放學見校車d小朋友大部轉左冬季校服,
問老師係咪可以轉冬季校服,校車老師話可以啦.
今日咪幫anson換冬季校服.
我聽anosn講ms yu 話如果冬可以加一外套.
不過有好多同學仔已換左灰色校服.
原帖由 goofrey 於 10-11-5 15:51 發表

你地轉左未呀?

HEHE~

Anson 係屋企有冇玩 "teacher" 遊戲呀?

我個仔係屋企會突然問, 有冇邊個想玩 xxx 呀, 想玩就舉手啦. 跟住就叫名lor. 叫 hugo 都有聽過, 仲有其他既, anson 就少d..
3月出世既小魔怪

Hi priscilla
Anson無玩,佢會扮老師教我讀字咭,唱歌.....
Kenneth返學開心嗎?

原帖由 goofrey 於 10-11-8 15:34 發表
HEHE~

我個仔係屋企會突然問, 有冇邊個想玩 xxx 呀, 想玩就舉手啦. 跟住就叫名lor. 叫 hugo 都有聽過, 仲有其他既, anson 就少d.. ...

HI,

佢會話要返迦南 lor. 但係, 我個仔返學唔又唔會扭, 都好開心.

我估係迦南因為係 n班, 比佢地自由度大d. e+, 佢地要守規舉, 所以佢唔鐘意lor. 但上次家長日, miss yu 都話, 佢開始守規舉啦. 只係好心急,同埋唔係太專心lor.

原帖由 bbmami07 於 10-11-8 16:10 發表
Hi priscilla
Anson無玩,佢會扮老師教我讀字咭,唱歌.....
Kenneth返學開心嗎?
3月出世既小魔怪

X'MAS PARTY

Dear all,

返學咁耐, 大家都未有機會見過面, 我小朋友又講唔到同學仔嘅名(因為佢有小小蕃薯囉 ), 不如X'Mas假期攪Gathering, 可以一齊出黎玩認識吓, 唔知大家有無興趣呢?  如果有興趣, 唔知有無Club House Function Room 可以Book, 咁方便啲.......

Hugo is my son! haha...
Hugo also likes to play "teacher & student" game at home.  So funny.
He remember classmates such as Yan Yan, Anson, ...

原帖由 goofrey 於 10-11-8 15:34 發表
HEHE~

我個仔係屋企會突然問, 有冇邊個想玩 xxx 呀, 想玩就舉手啦. 跟住就叫名lor. 叫 hugo 都有聽過, 仲有其他既, anson 就少d.. ...

It's a good idea to have a gathering!
I will join!
^^
原帖由 SOPHIAWMY0103 於 10-11-16 12:44 發表
Dear all,

返學咁耐, 大家都未有機會見過面, 我小朋友又講唔到同學仔嘅名(因為佢有小小蕃薯囉 ), 不如X'Mas假期攪Gathering, 可以一齊出黎玩認識吓, 唔知大家有無興趣呢?  如果有興趣, 唔知有無Club House  ...

Hugo has not changed yet as it's still little hot in the afternoon.
原帖由 goofrey 於 10-11-5 15:51 發表

你地轉左未呀?

HI
Anson 佢好鐘意返KV,不過MS YU 話佢成日周身旭唔停.

原帖由 goofrey 於 10-11-10 15:18 發表
HI,

佢會話要返迦南 lor. 但係, 我個仔返學唔又唔會扭, 都好開心.

我估係迦南因為係 n班, 比佢地自由度大d. e+, 佢地要守規舉, 所以佢唔鐘意lor. 但上次家長日, miss yu 都話, 佢開始守規舉啦. 只係好心急,同埋 ...
‹ 上一主題|下一主題