用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? ...
樓主: goofrey
go

有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? [複製鏈接]

想問下你地小朋友日常作息既時間表.

我個仔之前都係返開上午班, 今年轉下晝, 所有時間表已經亂七八糟. e+有時係7點幾起身, 有時就9點.. 但起左身就唔會再瞓, 12點幾又返學啦

放學返黎都5點幾啦, 食食下飯就眼瞓, 但沖完涼又好精神, 10點幾都唔願瞓, 唔想晚晚都做大龍鳳, 所以請教下你地既時間表.
3月出世既小魔怪

我囝囝上年都係上午班, 我由暑假開始改變作息時間, 由9:00前瞓改為10:00先比瞓, 另外唔再午睡, 咁一返學就可以習慣到, 佢現時嘅作息時間給大家分享, 大約如下:

8:30~9:00 起床 跟住飲一柸奶
9:30~10:15 玩下玩具
10:15 開始食午飯
11:30 上保母車(住屯門頭站 )
6:00  返到屋企
6:30 開始食晚餐
7:30 我回到家同囝囝傾下返學情況
8:00 沖涼之後玩親子遊戲或一齊睇卡通
9:00 飲奶
9:30 上床學中文字同講故事
10:00 瞓覺豬ZZZZzzzz

Anson is so smart that able to describe so much things to you!

原帖由 bbmami07 於 10-9-21 21:49 發表
今日問左 Anson 係咪同一張枱係一組.......
Anson 話係....玩玩具就要一組玩完同第二組交換玩.
Ms Yu 講橙組今日唔乖.....無得玩玩具.Ms So 教佢哋玩字咭. ...

Hugo got sick after travel last week.  Missed many lessons...worried worried!

Ms Yu is so caring that phoned to me to ask about Hugo's condition!

希望Hugo快啲好返.

Ms. Yu 真係好好, 佢都有打過幾次電話比我, 話Sherlock唔習慣vivi方式, 攪到整濕左條褲, 都唔關佢地事, 重講唔好意思, 我唔好意思就真.
當一個星期後, Sherlock係vivi已經無問題, 佢又再call我, 叫我返屋企要讚佢多啲, Ms. Yu真係一個好好嘅老師.  

原帖由 HugoLui2007 於 10-9-29 14:54 發表
Hugo got sick after travel last week.  Missed many lessons...worried worried!

Ms Yu is so caring that phoned to me to ask about Hugo's condition!

HAHA..

Kenneth 都係... 佢e+係自己企係個厠所前面, 痾viv.(之前佢未夠高, 我教佢坐既). 我問佢邊個教你咁樣痾架, 佢話 miss yu lor.
3月出世既小魔怪

琴日亞仔唱.....月亮光,月亮圓,好像燈籠掛天上....佢話係ms so 敎佢哋唱.

希望 hugo 快d好番....可以返學.
原帖由 HugoLui2007 於 10-9-29 14:54 發表

Hi Shelock mama

Shelock 10鐘幾食飯....錦下午咪會好肚餓.
請問你帶什麼茶點比shelock食?
Shelock 時間表好好......

Anson 朝朝7點幾起床....放學返到屋企食飽就要瞓.
試過好幾次食食下瞓着....
我有試過好多次10鐘幾比佢瞓....佢第二朝又係7鐘幾起.
而家為有放學沖涼....食飯....8:30瞓覺.....

原帖由 SOPHIAWMY0103 於 10-9-28 12:25 發表
我囝囝上年都係上午班, 我由暑假開始改變作息時間, 由9:00前瞓改為10:00先比瞓, 另外唔再午睡, 咁一返學就可以習慣到, 佢現時嘅作息時間給大家分享, 大約如下:

8:30~9:00 起床 跟住飲一柸奶
9:30~10:15 玩下玩具
10 ...

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

請問有冇係偷城上校車既 Emily 家長係度呀?

我個仔, kenneth, 淨係講得出呢個同學仔個名咋, 而且, 係校巴, 一定如同佢坐, 如果唔係, 會唔開心. haha..

所以, 想相認下, say 聲 hi 咋.    :)
3月出世既小魔怪

Thx thx

Ms Yu is really GOOD!

原帖由 SOPHIAWMY0103 於 10-9-29 15:19 發表
希望Hugo快啲好返.

Ms. Yu 真係好好, 佢都有打過幾次電話比我, 話Sherlock唔習慣vivi方式, 攪到整濕左條褲, 都唔關佢地事, 重講唔好意思, 我唔好意思就真.
當一個星期後, Sherlock係vivi已經無問題, 佢又再call我, ...

Thx Thx

原帖由 meme22wong 於 10-9-29 22:43 發表
希望 hugo 快d好番....可以返學

Sherlock每餐都食一碗大人飯份量, 又有一碟有肉嘅餸同一碟仔菜, 所以都好夠飽. 佢又唔係好鐘意零食, 次次啲餅仔同百力支都食剩, 只有曼頭(兩個)先會食晒, 有時真係比佢激死架.

你都要比多小小時間同信心Anson, 佢都好快會適應到.

原帖由 bbmami07 於 10-9-29 17:04 發表
Hi Shelock mama

Shelock 10鐘幾食飯....錦下午咪會好肚餓.
請問你帶什麼茶點比shelock食?
Shelock 時間表好好......

Anson 朝朝7點幾起床....放學返到屋企食飽就要瞓.
試過好幾次食食下瞓着....
我有試過好多次10 ...

Sorry Sherlock mama
我打錯左Sherlock仔個名......
好犀利....食一碗大人飯...錦你每日帶兩個曼頭比
Sherlock食啊....有無其他小食?

Anson每日只食半碗....餸就多小小...小食都係唔食.
Anson 佢好鐘意返學....不過放左學回來就好累.....
我都有小小後悔幫佢報下午班.....諗住k2....點知....

原帖由 SOPHIAWMY0103 於 10-9-30 15:36 發表
Sherlock每餐都食一碗大人飯份量, 又有一碟有肉嘅餸同一碟仔菜, 所以都好夠飽. 佢又唔係好鐘意零食, 次次啲餅仔同百力支都食剩, 只有曼頭(兩個)先會食晒, 有時真係比佢激死架.

你都要比多小小時間同信心Ans ...

Hugo got well already and back to school today!
Anyone can kindly tell me what have been taught last week?
Thx Thx!

我都係唔鐘意佢返下晝, d時間唔好駛, 不過 冇辦法, 而且, 唔想佢 k1, 上晝, k2下晝, k3上晝咁, 咁仲亂.
3月出世既小魔怪

打錯Sherlock名, 無所謂啦, 最緊要我知你講緊佢,
如果帶饅頭就無其他, 實食晒.
帶餅仔或百力支就會加幾條蝦條或糖, 咁佢就會開心啲, 食多少少囉, 不過都係食剩嘅 .

原帖由 bbmami07 於 10-9-30 16:15 發表
Sorry Sherlock mama
我打錯左Sherlock仔個名......
好犀利....食一碗大人飯...錦你每日帶兩個曼頭比
Sherlock食啊....有無其他小食?

Anson每日只食半碗....餸就多小小...小食都係唔食.
Anson 佢好鐘意 ...

尋日問左個仔,

佢地已經學緊 b for banana 啦, a 係上星期學左..

上星期派左第一份進度 notice, 講左學過d咩. 你可以問下 ms yu. 如果冇, 我聽日可以 fax 比你.

原帖由 HugoLui2007 於 10-10-4 13:43 發表
Hugo got well already and back to school today!
Anyone can kindly tell me what have been taught last week?
Thx Thx!
3月出世既小魔怪
‹ 上一主題|下一主題