用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? ...
樓主: goofrey
go

有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? [複製鏈接]

Hi Hugo mama
你就好啦....Anson返左二星期ms yu都無打過電話比我.
我都係上星期五自己去接放學先問ms yu anson係學校情況.....ms yu 袛說anson係學校好好....叫我唔使擔心.

原帖由 HugoLui2007 於 10-9-17 10:04 發表
老師真係好細心, 連阿仔tea time胃口都話我知, 連食剩幾多都話我知, 好留意小朋友嘅情況, 真係放心!

唔知老師打電話俾各位有什麼講呢?

Mother    Sophia
Children   Hugo Lui    0607

Mother    Kathy
Children   Anson So   0207
原帖由 HugoLui2007 於 10-9-17 10:08 發表
大家介唔介意 update 下 d 資料 :

Mother        Children         
    Sophia        Hugo Lui       M/June07

係, miss yu 都有打比我, 同我講我個仔唔係好鐘意食某種餅. 我有問佢我個仔既表現同合唔合群.佢都有答我.

原帖由 HugoLui2007 於 10-9-17 10:04 發表
老師真係好細心, 連阿仔tea time胃口都話我知, 連食剩幾多都話我知, 好留意小朋友嘅情況, 真係放心!

唔知老師打電話俾各位有什麼講呢?

3月出世既小魔怪

Mother    Priscilla
Children   Kenneth Au  0307
3月出世既小魔怪

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

hi meme
唔得啦....老公話星期一到五要返學,唔好返課外活動,星期六就可以...
yan yan 好叻啊....可以講返學情況你知...anson都會講不過唔知係咪亂說....一陣話分左三組自己係banana組....yan yan有冇講佢哋分左三組...yan yan 什麼組?
原帖由 meme22wong 於 10-9-19 21:47 發表
bbmami07,
我10月去試堂,每堂$150/55mins,你一唔一齊?

Mother    Priscilla
Children   Kenneth Au  0307

Mother    Meme
Children    Yan Yan  Chow   0407

Mother     Sophia Woo
Children    Sherlock Wong   0807

hihi,

我都幫我囝囝搵緊phonics班, 不過佢之前已經完成左Hooked on Phonics嘅Letter Name, 因為我地住屯門, 都會先考慮屯門及荃灣區先, 不過有好嘅介紹, 我地都可以一齊上架.  另外, 我地10月開始星期六下午會返體操班, 都係屯門好近屋企.

知唔知佢地有分組架, 不過唔知分黎做咩?

我知有橙紅, banana, 呢兩組咋
3月出世既小魔怪

回復 50# goofrey 的帖子

Anson 話我知有平果組...香蕉組...香橙組...
今星期開始邊個同學坐得唔靚同唔乖就無禮物喎...唔知係唔係....有冇其他同學仔媽媽知道.....

你地啲小朋友真係叻, 咩都會講, 我囝囝就只係會話老師叫我坐定(因為佢走來走去囉), 無其他野話我知.....

Hugo only said go to school is very very very fun!

He told me that still have some stns crying.  Dun know real or not ne!

Hugo sings many new songs, e.g. Mid-Autumn song...

The learning progress in KV is so good.  He becomes more and more independently rapidly.

Teachers are so nice and caring!

簽名被屏蔽

今日問左 Anson 係咪同一張枱係一組.......
Anson 話係....玩玩具就要一組玩完同第二組交換玩.
Ms Yu 講橙組今日唔乖.....無得玩玩具.Ms So 教佢哋玩字咭.

中秋節快樂
人月兩團圓
大家今晚玩得開心啲

各位媽媽同學仔:

中秋節快樂.........

簽名被屏蔽

有一日, 我個仔食唔哂d 餅餅,

工人ee:  你係唔係唔鐘意食呢個餅,
我個仔:   唔係, 鐘意.. 老師唔比食.
工人ee:  係唔係你食得慢, 所以老師唔比食呀?
我個仔:   係呀

haha... 要守紀律, 好丫.
3月出世既小魔怪
‹ 上一主題|下一主題