用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? ...
樓主: goofrey
go

有冇 10 -11 年既 K1J (Kent Rd - PM) 既同學仔呀? [複製鏈接]

你地就好啦, 佢肯講你知... 我個大少咩都唔講架.. 我問佢, ms yu 係唔係變魔術呀, 佢答 :唔知呀......

晏d, 我再問佢, 今日係學校有冇唱歌呀, 佢話有, 唱手指歌..
我叫佢教我唱, 佢就話一陣先啦.

之後, 當然冇左件事啦.

原帖由 meme22wong 於 10-9-7 15:09 發表
hi
我個囡都話返得好開心,玩完玩具看完變魔術食完茶點去完V V就放學la。
3月出世既小魔怪

KIJ - KA LOK

各位媽媽你地好呀!
我囝囝都係KIJ叫家樂SHERLOCK- 0708架, 係超級曳嘅小朋友, 家住屯門坐謝太媬母車,, 9月1日係2:00, 第一日返學佢都已經話好開心, 不過問佢玩咩, 佢係話睇STORY BOOK....   ... 成日亂講.... . 第一日返學MS YU話佢扒係枱, 可能太累掛....唉!

HIHI~

原帖由 SOPHIAWMY0103 於 10-9-8 14:15 發表
各位媽媽你地好呀!
我囝囝都係KIJ叫家樂SHERLOCK- 0708架, 係超級曳嘅小朋友, 家住屯門坐謝太媬母車,, 9月1日係2:00, 第一日返學佢都已經話好開心, 不過問佢玩咩, 佢係話睇STORY BOOK.... mouth:" />  ... 成日亂講... ...
3月出世既小魔怪

簽名被屏蔽

So funny!

原帖由 goofrey 於 10-9-8 13:10 發表
你地就好啦, 佢肯講你知... 我個大少咩都唔講架.. 我問佢, ms yu 係唔係變魔術呀, 佢答 :唔知呀......

晏d, 我再問佢, 今日係學校有冇唱歌呀, 佢話有, 唱手指歌..
我叫佢教我唱, 佢就話一陣先啦.

之後, 當然冇左件 ...

Hugo 日日都話"返學好好好開心!"
真係放心哂!
Ms Yu好好, Hugo tea time唔食嘢都打嚟話我知, 我話可能Hugo剛食完lunch食唔落bread, then she suggested me to prepare fruit for Hugo's tea. Her observation is good and she's patient to take care students!

Hugo goes to school by KV school bus.  I found that there is no seat belt!  Last time I found that Keenmind schhol bus have seat belts.  

Is it legal if no seat belt on school bus?

Is it dangerous?

Little bit worried!

Dear friends,

Any extra-curricular activities recommended?

HIHI,,

school bus 係冇 seat belt. 不過我見佢咁多年都冇事 ( touch wood), 唔駛擔心啦.

我只係英國文化協會同佢報 playgroup. 仲 search 緊有d咩其他 course 比佢..  share 下.. 可以大家一齊讀. hehe~

原帖由 HugoLui2007 於 10-9-10 15:48 發表
Dear friends,

Any extra-curricular activities recommended?
3月出世既小魔怪

簽名被屏蔽

Any good English & Art & painting lesson recommended in Kowloon?

大家好:
我都相幫anson報phonics,請問你會星期幾同幾點.係咪一定要閒日,如果星期六可以嗎?
有位媽媽介紹在二間比我,佢話好好介紹左好多朋友都話好,一間係旺角,一間係佐敦.旺角唔係外籍老師.我都相去睇下.
website:www.snlenglish.com.
tel:28819981

原帖由 meme22wong 於 10-9-14 12:35 發表
我想閒日早上報phonics比亞囡讀,有冇人一齊上?

簽名被屏蔽

原帖由 meme22wong 於 10-9-14 22:46 發表
我找到間係太子有外藉老師閒日10-11am,letterland phonics,家長可以係門口部電視睇住佢上堂,遲下去試堂

where is it?

hi meme22wong
請問你幾是去試堂?同幾錢一堂?
原帖由 meme22wong 於 10-9-14 22:46 發表
我找到間係太子有外藉老師閒日10-11am,letterland phonics,家長可以係門口部電視睇住佢上堂,遲下去試堂

Still play, sing, play ,watch TV & tea in the school only?
When will they start the lecture and have homework?

我大少係答校車wor. 出唔到去上堂啦.

如果係星期6, 日都可以.

3月出世既小魔怪

老師真係好細心, 連阿仔tea time胃口都話我知, 連食剩幾多都話我知, 好留意小朋友嘅情況, 真係放心!

唔知老師打電話俾各位有什麼講呢?

今日係 "honeymoon" 最後一日 , 下星期一就開始正式上課 , 大家努力呀 !

大家介唔介意 update 下 d 資料 :

Mother        Children         
    Sophia        Hugo Lui       M/June07

‹ 上一主題|下一主題