用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 想申請插班入IK2(國際班)全日班, 一般有插班位嗎? ...
go

想申請插班入IK2(國際班)全日班, 一般有插班位嗎? [複製鏈接]

0    0    0    0

原帖由 goldenbaby 於 10-8-15 00:53 發表
如題, 多謝.

好難有位, 自己半日班的學生都冇位呀.
其實係一家四口子

除非識校長或校董
否則都冇機會

原帖由 goldenbaby 於 10-8-15 00:53 發表
如題, 多謝.

原帖由 kitkitlo 於 10-8-15 11:53 發表
除非識校長或校董

識都應該冇機會喎...如果收多一個FD, 一陣又比D家長COMPLAIN話崇幼超出教署師生比例, 家下D家長好惡架麻! 教育界已經變左服務性行業了....

插班, 真不易啦!  TT的國際班越來越受歡迎, 扣減學卷只付三千多元, 就有雙語境, 真係好抵的!  出去找一對一的英語, 都要二百一小時啦, 一個月四堂已經$800.......所以不易插班.  不過, 真係有興趣就照試照等啦 :):)

三年前我個仔一 in 就入國際班, 當年報的人都開始多, 一年比一年多!

大家加油!

如題, 多謝.

我朋友申請插班入IK2被拒submit 張 form , 叫佢要在下年6月先可以submit

係呀, 我囡今年上 ik2 啦 ..... 由去年 9 月我就入信想 ik2 轉全日, 到 4 月由 2 位老師入班房 inteview 揀小朋友入全日班 !

到 5 月收到通告係 waiting 咋, 再追問之下 ..... 我囡落選了, 學校偏向想要乖巧同埋有哥哥姐姐讀緊既轉全日 wor !!

今年 ik2 full day 好似有 25 人, 全速都係 ik1 半日既轉入去 ..... 外校生, 我估真係比較渺茫 lor

原帖由 一家三口 於 10-8-15 08:32 發表

好難有位, 自己半日班的學生都冇位呀.

‹ 上一主題|下一主題