用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^
樓主: amymitpro
go

2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^ [複製鏈接]

原帖由 jjhh 於 10-10-4 14:02 發表
Hi jumbo_mandy,

唔好意思路過想詢問下畫畫...

想問下係只可以畫一樣野定好多野都得, 我見你話要剪埋出lai....

阿囝畫o左好好野o係幅晝度呀.... 今日仲交埋tim...

jjhh

...

Hi jjhh,

++只可以跟class no. 畫一樣野咋! 不過唔知係咪班班一樣。

不說不知白色紙要畫圖交功課,阿仔亦沒提及,唯有補做了。

原帖由 jumbo_mandy 於 10-10-3 23:17 發表

子謙Daddy,

分class no. 畫唔同嘅畫, 盡量利用哂張紙嘅size, 畫大d, 畫好後還要剪出來才交給老師。

class no. 1-10 : 學校設施
class no. 11-20 : 水果
class no. 21-31 : 動物
++就係交左手邊呢隻"老虎仔"喇。: ...

Jumbo_Mandy,

Please tell ++  she is so brave,   and hope she has a speedy recovery.

Jumbo_Mandy

知道 ++ 受傷,希望她早日康復。

阿仔説++右手斷骨,要用繃帶包紮着,並用左手寫字。
希望++快些復完。

原帖由 chuchumug 於 10-10-5 13:32 發表
阿仔説++右手斷骨,要用繃帶包紮着,並用左手寫字。
希望++快些復完。

chuchumug, keroro_him,

Yes, ++右手手腕斷了骨, 打左石膏, 今日起要改用左手寫字, 佢放學返黎, 表示好開心, 因為好多同學仔問候佢同幫佢, 老師亦好關心佢, 對佢呵護備至。

向好方面想,一失必有一得,++ 可以得到咁多人的關心,對她成長都是一件好事。另外練吓及用多D左手,右腦會發達D,人都會叻D。

原帖由 jumbo_mandy 於 10-10-5 14:00 發表

Yes, ++右手手腕斷了骨, 打左石膏, 今日起要改用左手寫字, 佢放學返黎, 表示好開心, 因為好多同學仔問候佢同幫佢, 老師亦好關心佢, 對佢呵護備至。 ...

jumbo_mandy,
點解++會傷手? Arthur 話++響屋企樓下跣親.  
希望佢早日康復 !  

原帖由 jumbo_mandy 於 10-10-5 14:00 發表

Yes, ++右手手腕斷了骨, 打左石膏, 今日起要改用左手寫字, 佢放學返黎, 表示好開心, 因為好多同學仔問候佢同幫佢, 老師亦好關心佢, 對佢呵護備至。 ...
Arthur 媽媽

原帖由 amymitpro 於 10-10-5 20:34 發表
jumbo_mandy,
點解++會傷手? Arthur 話++響屋企樓下跣親.  
希望佢早日康復 !  

唉! 出事嘅時候我並在場, 我地如常weekend返娘家, 佢表姊話帶++落屋苑樓下玩, 佢話++跑跑跳跳就扑親喇, 手掌同兩個膝頭都有流血, ++應該係用右手"榭"力, 所以受左傷。

HI MANDY,

++咁大件事呀!
希望++早日康復!
同埋希望++既受傷唔會影響到佢既INTERVIEW!!!
+++油~~~~~

Hi Mandy,

希望++早日康復!! Take Care.

K3S Hoi Yiu Mami

ANSON今日話 "媽咪, 原來我果班有個女仔叫++, 佢真係好乖架!"
++一定好痛好唔舒服, 不過佢係學校有好多好朋友關心同埋照顧佢架, 媽咪可以放心喔.

原帖由 kattang 於 10-10-6 17:36 發表
ANSON今日話 "媽咪, 原來我果班有個女仔叫++, 佢真係好乖架!"
++一定好痛好唔舒服, 不過佢係學校有好多好朋友關心同埋照顧佢架, 媽咪可以放心喔.

Sunny, Hoi Yiu mami, Anson mami,

Thank you!

++同我呢兩日深深感受到朋友仔, 老師們, 親友們的關懷及照顧, 實在無言感激, 佢會爭氣架喇!

++話因為逢星期四, 會有余老師教pth, 同要上computer/science, 所以由今日起, 以後的星期四Mental, 會星期三做埋。

++好叻女,提供資訊給大家。 我都好想知 computer/science 教甚麼

另外天氣涼了,咁++隻石膏手就唔會癢呀

原帖由 jumbo_mandy 於 10-10-6 22:54 發表
++話因為逢星期四, 會有余老師教pth, 同要上computer/science, 所以由今日起, 以後的星期四Mental, 會星期三做埋。

原帖由 keroro_him 於 10-10-7 00:31 發表
++好叻女,提供資訊給大家。 我都好想知 computer/science 教甚麼

另外天氣涼了,咁++隻石膏手就唔會癢呀

其實K2都有上開computer/science 堂架喇喎, K3都係今日先上第一堂, 學生分成兩組, class no. 1-16 上 computer, no. 17-31 上 science, 下週就會調番轉咁上。 ++今日係上science, 佢話老師比左一塊膠, 一條羽毛, 同搣一d碎紙, 小朋友就將隻手摔熱塊膠幾下, 然後將塊膠短距離向着羽毛or碎紙, 可令佢地隨着塊膠移動。

另外, 余老師今日又帶左d得意道具同佢地上pth, 小朋友好開心。

回覆 96# jumbo_mandy 的文章

++mami

K2時只知道有電腦堂,半班同學上電腦堂,半班同學坐在課室,並沒有考究他們在課室做什麼,老師亦沒有提及有science堂。原來日子過得這樣充實。

原帖由 chuchumug 於 10-10-7 23:15 發表
++mami

K2時只知道有電腦堂,半班同學上電腦堂,半班同學坐在課室,並沒有考究他們在課室做什麼,老師亦沒有提及有science堂。原來日子過得這樣充實。 ...

chuchumug,

K2果陣係Miss Chan 帶電腦堂, 隔離班Miss Siu 就帶另一半上science 的, 印象中science 有做過浮沉實驗, 即放石頭、羽毛, 樹枝等落水, 看那些是浮那些是沉。還記得有做過高斜坡同低斜坡, 測試物件滑落速度etc...., 佢地日子過得真係好充實架。

hi mandy,

++&你, 簡直張根德園既事搬左反來~~勁呀
我個囝真係反去發夢,
問佢咩都唔知,
講開先話係....唉

昨日普通話堂教了 "我在根德園幼稚園上學"
今個星期電腦堂就玩排1-12月, 排對了電腦就會有煙花匯演看, ANSON說她玩了3次.

大家知唔知幾時有生日PARTY?
‹ 上一主題|下一主題