用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^
樓主: amymitpro
go

2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^ [複製鏈接]

Hi All

上來報到。Jason來自2N. 現是紅組。

原帖由 chuchumug 於 10-9-19 10:57 發表
Hi All

上來報到。Jason來自2N. 現是紅組。

Hi Jason 媽,
我地呢班嘅2N同學仔都算鼎盛, 有5位咁多!

回覆 41# chuchumug 的文章

大家好!我係Arthur媽咪,幾日無上BK,估唔到K3H 咁熱鬧. Day 1 囝囝發燒無返學,佢响屋企喊咗好耐,話好想好想返學...希望佢呢鼓返學熱誠,會燃點亙將來。
++媽咪,今年囝囝終於可以同++一班,我印象中的++好叻,好乖,報料好準,以後K3H資訊,有賴++update我哋!哈哈!
Arthur係紅組,K3茶點時間好似好充裕,日日都食得哂,今天全面正常放學時間,希望所有小朋友都讀得開心,最緊要係健健康康!
Arthur 媽媽

原帖由 amymitpro 於 10-9-20 09:57 發表
大家好!我係Arthur媽咪,幾日無上BK,估唔到K3H 咁熱鬧. Day 1 囝囝發燒無返學,佢响屋企喊咗好耐,話好想好想返學...希望佢呢鼓返學熱誠,會燃點亙將來。
++媽咪,今年囝囝終於可以同++一班,我印象中的++好叻,好乖,報料好準,以後K3H ...

Hi Arthur 媽咪,
++都係一時時, 佢根本只係記名記人樣的, 唔知Arthur 中文名係梁兆倫or 梁家希? 定係通通都唔係? 佢比我紅組嘅名單, 只有2個中文名係姓梁, 但佢都話Arthur係紅組, 唔知有冇duplicate 左。
報料呢家野........, 大家合作吧!

Arthur 中文名係梁肇麟,紅組,

原帖由 jumbo_mandy 於 10-9-20 10:58 發表

Hi Arthur 媽咪,
++都係一時時, 佢根本只係記名記人樣的, 唔知Arthur 中文名係梁兆倫or 梁家希? 定係通通都唔係? 佢比我紅組嘅名單, 只有2個中文名係姓梁, 但佢都話Arthur係紅組, 唔知有冇duplicate 左。
報料呢 ...
Arthur 媽媽

原帖由 amymitpro 於 10-9-20 11:58 發表
Arthur 中文名係梁肇麟,紅組,

Arthur 媽, sorry, 原來唔係梁兆倫, 係梁肇麟至真, 因為++只係靠聽, 所以好多時都只係記到d同音。

Hi all,
1) 今日同3G班一齊上music 堂, 教咗Hello song, 老師係Miss Wong。
2) Miss Chan 教左首中文背誦, 好似係咁 :
     中秋節, 月亮圓,
     吃月餅, 玩花燈,
     大家一起賞月真高興。
3) 中文認讀教"收拾"。
4) ++ 收到show & tell 通告, 4/10-15/10做"認識自己"

Miss Tsang 話小學一年班有成4-5樣功課, 鼓勵小朋友要自己執書包。

回復 46# jumbo_mandy 的帖子

++媽,++巳經好叻女,聽到個音話妳知。
今日囝囝都話上咗音樂堂,Miss Wong 彈琴,唱中秋節呢隻歌。
明天囝囝請咗假去見英華,所以今天攞埋明日既功課,跟住 中秋節放假,所以星期五至可以同++見面。
Arthur 媽媽

原帖由 amymitpro 於 10-9-20 17:54 發表
++媽,++巳經好叻女,聽到個音話妳知。
今日囝囝都話上咗音樂堂,Miss Wong 彈琴,唱中秋節呢隻歌。
明天囝囝請咗假去見英華,所以今天攞埋明日既功課,跟住 中秋節放假,所以星期五至可以同++見面。 ...

咁希望Arthur明天有好表現, 祝成功!

回復 48# jumbo_mandy 的帖子

都唔知明天天气如何..?希望可以如期,
Arthur 媽媽

回復 4# jumbo_mandy 的帖子

Tks ++  mami for all the details...Preston did not mention anything to me.   i wonder if he remembers anything from school.

原帖由 PRESTONMOM 於 10-9-21 10:52 發表
Tks ++  mami for all the details...Preston did not mention anything to me.   i wonder if he remembers anything from school.

冇所謂啦, 上堂吸收到就得, 或者妳係呢度收料後, 再同Preston打開話題也可嘛。放心吧, ++話Preston上堂好乖架。

Prestonmum,
Anson said Preston is a good boy in class, and she said she will not refuse to play with Preston wor.
I just "fixed" Anson's eyebrow again, haha...

回覆 1# kattang 的文章

多謝anson and ++ 各位靚女話Preston乖,不過返屋企就未必啦。相信佢對女仔就幾好既, 佢成日叫爸爸要讓我因為我係女仔。哈哈!

Arthur Mami, nice to meet you this morning. haha! 我今朝攪錯呀,tomrrow要交聖芳濟洛呀,我真是老人痴癡!諗諗下可能有arthur一齊上國語,所以佢有心機學。

Anson said next week will start dictation.

Prestonmom,
Nice  to meet you too. 可能有伴, 所以今日佢兩個响小宇宙上堂時, 好開心.
依輪眞係好多小學野要記, 我都有時有D亂.  明天我都要交表去聖芳濟.

原帖由 PRESTONMOM 於 10-9-24 08:29 發表
多謝anson and ++ 各位靚女話Preston乖,不過返屋企就未必啦。相信佢對女仔就幾好既, 佢成日叫爸爸要讓我因為我係女仔。哈哈!

Arthur Mami, nice to meet you this morning. haha! 我今朝攪錯呀,tomrrow要交聖芳濟洛呀,我 ...
Arthur 媽媽

仲有, ANSON成日話PRESTON有個細佬, 係咪真架?恭喜恭喜.....

回覆 1# kattang 的文章

嚇死人咩,係唐細佬呀!哈哈

哈哈! 我都以為佢有個細佬!

原帖由 PRESTONMOM 於 10-9-26 00:21 發表
Arthur 媽媽

小測

這問今個星期邊日小測呀?

Prestonmom,
希望Preston 快d好番, 上学去!

原帖由 PRESTONMOM 於 10-9-26 00:21 發表
Arthur 媽媽
‹ 上一主題|下一主題