用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^
樓主: amymitpro
go

2010-2011 (K3H) 既同學仔 ^^ [複製鏈接]

逸喬都係藍組. 我一聽到同組有子謙、++及kenneth,已經 .

原帖由 keroro_him 於 10-9-13 00:18 發表
老師幫小朋友分咗組,子謙係籃組,唔知有無人同組呢?

原帖由 alberychu 於 10-9-13 10:18 發表
Hi jumbo_mandy

哦...原來 i 仔同 + + 一班..幸會 ! 幸會 !

不過分組..i 仔真係返學在遊雲狀態, 佢未講到自己係咩組, 只係話有紅 / 黃 / 藍 組...

Hi alberychu,

幸會! ++ 話I 仔坐响佢斜對面, 都係藍組, 坐响黄珮瑜隔離。 佢話I仔未分組前係坐紅組嘅, 後來分組後先坐藍組喎。講明先, ++ d 料唔知真唔真架, 我做阿媽嘅, "焗"住信咋!

哈..唔該哂 ++ ! 我做阿媽既 都想 '焗' 住信個仔..可惜真係信唔過..

原帖由 jumbo_mandy 於 10-9-13 12:24 發表

Hi alberychu,

幸會! ++ 話I 仔坐响佢斜對面, 都係藍組, 坐响黄珮瑜隔離。 佢話I仔未分組前係坐紅組嘅, 後來分組後先坐藍組喎。講明先, ++ d 料唔知真唔真架, 我做阿媽嘅, "焗"住信咋! ...

++媽咪

久仰你的大名,你咁犀利知道我係子謙Daddy

++在K2都出名記性好,以後靠她收料啦

原帖由 jumbo_mandy 於 10-9-13 01:24 發表

大家好, 我都黎報到先!

Hello, 子謙daddy, 囡囡++(來自2N) 都係籃組, 請多多指教!
++話星期五有幾位小朋友冇返, 不過我見3H班男女嘅分配, 應該差不多吧!
我等返番上午班, 等到頸都長埋, 因為我實 ...

又可以同一斑及同一組,真開心

原帖由 Cruxcat 於 10-9-13 11:06 發表
逸喬都係藍組. 我一聽到同組有子謙、++及kenneth,已經 .

原帖由 alberychu 於 10-9-13 12:47 發表

哈..唔該哂 ++ ! 我做阿媽既 都想 '焗' 住信個仔..可惜真係信唔過..

唔駛客氣!

原帖由 keroro_him 於 10-9-13 12:57 發表
++媽咪

久仰你的大名,你咁犀利知道我係子謙Daddy

++在K2都出名記性好,以後靠她收料啦

Hello keroro_him,

Sorry, 我都係靠估咋, ++ K1時去過家長們攪嘅Christmas Party, 所以認得你都係攪手之一, 之後都經常見你响kv出現, 所以咁估囉, 我如果估錯, 要更正我喎!

今日做左勞作(金魚燈籠), 堂上派左英文星簿, 不過寫完 one to ten 就收番。

Hi jumbo_mandy,

++ . 我100%相信她.

原帖由 jumbo_mandy 於 10-9-13 13:01 發表

唔駛客氣!
佢仲話藍組應有12人(4x3張枱), 可信性不大嘅藍組名單有 :
Arthur Leung (其實因病未出現過, 不過佢話藍組留左位比佢)
Constance Lai
畢浩林
翁哲
董子謙
Isaac Hung
張逸喬
黃珮瑜
Kenneth
齊嘉聰
Adrie ...

原帖由 Cruxcat 於 10-9-13 14:46 發表
Hi jumbo_mandy,

++ . 我100%相信她.

Hi Cruxcat,

哈哈! 妳信錯佢喇!

hi all,

有++&媽咪响到,
好快你地就可以知晒所有同學仔個名

"筆籃組長"

原帖由 jumbo_mandy 於 10-9-14 13:09 發表

Hi Cruxcat,

哈哈! 妳信錯佢喇! 佢今日返黎d 名單已經唔同咗喇!
Constance Lai, 翁哲同齊嘉聰已改口話係紅組, 而藍組就加番羅婉喬, 睇黎佢只係聽到個名就當係佢果組, 佢根本唔認得d人樣。

今日藍組選 ...

今天在堂上玩了"小明, 小明"遊戲, 下星期開始, 會有番小息, MUSIC, PTH等, 一切回復正常了。

我又報到, 我個女ANSON CHUM係紅組

ANSON尋日同我報告:

下星期開始上堂前無玩具玩
今日會有兩樣功課
英文VOLCAB簿要包書, 包完老師會獎貼紙係FOLDER度
老師要求同學寫字要快
(MISS曾教書好搞笑, ANSON說很喜歡)

我同子謙講我有個人造衛星可以睇到他上堂做嘜,然後將你報的料同子謙再講一次,他好奇怪點解我知道他上堂的細節,立即相信我日日用人造衛星睇住他上堂

原帖由 jumbo_mandy 於 10-9-15 15:32 發表
今天在堂上玩了"小明, 小明"遊戲, 下星期開始, 會有番小息, MUSIC, PTH等, 一切回復正常了。

原帖由 keroro_him 於 10-9-16 13:18 發表
我同子謙講我有個人造衛星可以睇到他上堂做嘜,然後將你報的料同子謙再講一次,他好奇怪點解我知道他上堂的細節images/smilies/default/bb21.gif,立即相信我日日用人造衛星睇住他上堂

...

咁阿"人造衛星"唯有再報下料啦, 佢地今日派番黎果張數學worksheet, 做完係自己用紅筆改番嘅, 子謙負責收番佢張枱嘅紅筆同筆籃架。
另外, 今日要包"中文星簿", 明日有勞作做。

原帖由 kattang 於 10-9-16 09:32 發表
我又報到, 我個女ANSON CHUM係紅組

ANSON尋日同我報告:

下星期開始上堂前無玩具玩
今日會有兩樣功課
英文VOLCAB簿要包書, 包完老師會獎貼紙係FOLDER度
老師要求同學寫字要快
(MISS曾教書好搞笑, ANSON說很喜歡) ...

Hi Anson 媽 ,
多d人出黎報料真係好!

Thanks a lot Anson and ++ . We are so happy to have both of you in class...haha so we have all the details.  

原帖由 jumbo_mandy 於 16-9-2010 01:41 PM 發表

Hi Anson 媽 ,
多d人出黎報料真係好!

ANSON再報告:
紅組同藍組分別有12人
黃組有8人
合共32人 (其中1個人係老師)

Hi Kat,

I met Anson this morning when i sent Preston to school.  She is a bigger girl now...with thinner eye brows..haha i miss her signature eye brows wor..

My son complained that Anson does not want to play with him anymore ......maybe not yet warm up ar after 1 year in different classes ...he said he plays with ++ and Joshua more..

BTW..my son wrote so ugly words...  

原帖由 kattang 於 16-9-2010 11:40 PM 發表
ANSON再報告:
紅組同藍組分別有12人
黃組有8人
合共32人 (其中1個人係老師)

原帖由 PRESTONMOM 於 10-9-17 11:56 發表
Hi Kat,

I met Anson this morning when i sent Preston to school.  She is a bigger girl now...with thinner eye brows..haha i miss her signature eye brows wor..

My son complained that Anson does not wa ...

其實佢地到今日都仲有同學調緊位, 話唔埋有朝一日, Anson 同 Preston又調埋一齊坐(雖然而家佢倆個都係紅組), 會再度熟絡呢, 小朋友好易傾得埋嘅。
‹ 上一主題|下一主題