用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有冇N1D1(PM)同學仔
樓主: loloyen
go

請問有冇N1D1(PM)同學仔 [複製鏈接]

SORRY! 答漏o左你, 22號我相信要帶, 因通告沒說不.

另通告有1張,
功課  : chinese a
研習: 我的家庭
** 但功課你可能多一樣, 因前兩日你 BB 冇返, 但我又唔記得係咩 (唔係 john & jack)

原帖由 loloyen 於 10-9-18 01:04 發表
hhi!媽珠
私人訊息冇嘢 !
今日精神超正常,重想去街玩 !我今日已打過比診所,姑娘話係咁,如果bb精神肯食下嘢,又有vv去,就ok!痾未咁快止架,要等佢痾清啲先,我諗bb今日開始好,雖然都有booboo,不過小咗, ...

醒目開學勳章

hi!媽珠
thx你就真,我個袋同你一樣,冇多一樣功課 ,咁奇怪!
你是否想pm我星期五個家長會講乜,你有時間先打比我啦,麻煩你就真,bb今日好好多啦,睇埋星期日,如果冇乜痾就星期一可以返學啦!
原帖由 媽珠 於 10-9-18 18:07 發表
SORRY! 答漏o左你, 22號我相信要帶, 因通告沒說不.

另通告有1張,
功課  : chinese a
研習: 我的家庭
** 但功課你可能多一樣, 因前兩日你 BB 冇返, 但我又唔記得係咩 (唔係 john & jack)

...

hi! loloyen,

頭先趕住出街, 所以只係草草回覆. 星期六日我冇咩私人時間. 而家c6 去o左剪頭髮, 我先可以用電腦, 平時晚上佢響度我會比佢用.

o個樣功課係星期三o架, 見黎駿冇返學, 所以o個日唔煩你.
英文o黎o架, 教circle, 張圓形o既o野填色咋! 可能 MISS LAM 下次先叫你做啦!

已經再send 另加e-mail, 如要回覆 by e-mail 好o的, 私人信訊我信唔過, 尋日send 後明明話ok, 但連自已都找不到

小朋友o既精神會令你決定一切, 前兩日令你食唔安瞓唔著, 呢兩日實係變返百厭星:;pppp: 啦! 我個女今日澈到我 , 但而家見到佢 又覺得佢好可愛

quote]原帖由 loloyen 於 10-9-19 00:41 發表
hi!媽珠
thx你就真,我個袋同你一樣,冇多一樣功課 ,咁奇怪!
你是否想pm我星期五個家長會講乜,你有時間先打比我啦,麻煩你就真,bb今日好好多啦,睇埋星期日,如果冇乜痾就星期一可以返學啦!
... [/quote]

醒目開學勳章

HI!媽珠
今日我都冇比BB返學,因為佢重有痾水,不過次數已經少好多,但成日唔覺意BOO咗係底褲到,怕比佢返咗學會好DIRTY,我今日都有同MISS LAM傾過,佢話如果BB精神可以試下著片片返學,會多加留意BB有冇需要BOOBOO,我考慮明天比BB著片片返,如果明天情況好過今天的話,MISS LAM都話希望BB明天返到,因為明天有MUSIC CLASS,會大家玩燈籠好開心咁,真係要多啲祈禱先得,希望BB明天可以返 !
原帖由 媽珠 於 10-9-19 02:02 發表
hi! loloyen,

頭先趕住出街, 所以只係草草回覆. 星期六日我冇咩私人時間. 而家c6 去o左剪頭髮, 我先可以用電腦, 平時晚上佢響度我會比佢用.

o個樣功課係星期三o架, 見黎駿冇返學, 所以o個日唔煩你.
英文o黎o架, 教 ...

Hi! loloyen,

可能之前佢痾得太多, 所以先有小小 BOO 出o黎. 唔好太担心. 最緊要佢肯食o野, 就會好快服完.
如果明天可以返學咪帶多兩條尿片褲+濕紙巾, 重要麻煩MISS LAM 每次VV 時間都找姐姐幫佢洗潔一下. 我相信佢o地唔介意o既. 但你最好自備茶點.

原帖由 loloyen 於 10-9-20 14:13 發表
HI!媽珠
今日我都冇比BB返學,因為佢重有痾水,不過次數已經少好多,但成日唔覺意BOO咗係底褲到,怕比佢返咗學會好DIRTY,我今日都有同MISS LAM傾過,佢話如果BB精神可以試下著片片返學,會多加留意BB有冇需要BOOBOO,我考慮 ...

醒目開學勳章

回復 105# 媽珠 的帖子

HI!媽珠
THX你既提議,我都同MISS LAM講咗唔食得茶點,只可飲水,今日又再去睇多次醫生,醫生按BB個肚話已經好過上一次睇既時候,不過我有些覺好咗,今朝痾咗3次到現在都未有得痾,希望真係停下痾 ,醫生都同BB再轉藥,希望快快快快快快啲好番,唔知明天會唔會重係3號風球冇得返 !

今日黎駿返唔返到學呀?
尋日我問阿女 PE 堂有咩o野玩呀? 佢竟然扁晒咀同我講冇o野玩, 因為落雨.   好在有 MR. WIN o黎, 我o地先有o野玩咋...... 佢真係當o左o個堂係遊戲時間

明天同星期五我個女實玩到癲, 希望黎駿都可以返學一齊玩啦!

醒目開學勳章

回復 107# 媽珠 的帖子

HI!媽珠
BB今日已經返咗學,剛回來好彩冇BOO係底褲,希望唔好再咁易病,明天同星期五大家都玩得開心!

醒目開學勳章

HI~媽珠
點解咁多日都唔見你既,中秋節好忙同女女周圍去呢!!!

係呀! 同埋都冇咩時間響屋企, 所以都冇咩時間開錄音機(即係同阿女傾計 ) 只係知道佢o地星期三除o左mr. win之外, 重有另一個net teacher (男) 一齊同佢o地上堂.
o個日我有去接放學, o的老師都有著中國服. 我自己見到都好開心. 佢o地有同 MISS LAM 影相, 唔知幾時有得睇呢? 佢o地o個日去o左music room(唔係二樓, 又有另外一間,如你企響滑摟, 課室在9點位, music room 便在12點位置)  唱歌o添.........
o個日放學你應該冇去接. 好在你無去咋. 由學校門口出大路好鬼塞車呀!塞車途中重要比阿女話我講錯o野! 事原係我同佢爸爸話 "今日佢o地響地下o個間音樂室上堂" . 阿女即刻話"唔係呀! 係 music room 呀!".................

其實之前都試過發生同樣事情, 我話佢讀 N1D1, 佢話唔係, 係 N ONE D ONE 先o岩........

原帖由 loloyen 於 10-9-24 03:07 發表
HI~媽珠
點解咁多日都唔見你既,中秋節好忙同女女周圍去呢!!!

今日黎駿有冇返呀? 我個女今日表現得好開心, 實係今日響學校玩到癲啦!佢話學校今日有好多o野食, 所以自己o的茶點都冇開過. MISS LAM 都有打比我, 話因為學校今日有好多o野食, 所以叫阿女食學校o的食物, 但阿女有o的驚(因為我每日都會叫佢一定要食晒自己盒茶點)唔敢食, 最後 MISS LAM話會通知我, 佢先肯食............
今日呢班有一個男仔生日 , 個名唔記得左o添.

佢今日帶返o黎o個袋零食好豐富呀! 以前 PN 班得CHRISTMAS 先有o敢大袋嘢帶返屋企咋. 真係一分錢一分貨

o的冬季校服個款好似改o左. 上年我去學校見到女仔條裙同男仔長褲都你格仔o黎o架, 今年o個件好似靚o的. 我好想睇下實樣, 但又唔想去學校睇.........

醒目開學勳章

hi!媽珠
BB已經係星期二返番學啦!星期二重帶埋個燈籠返,因為MISS LAM話星期二有音樂堂,會安排佢哋一路揸住燈籠一路玩,放學帶回來,星期三下午2點9接到學校打嚟,心諗唔同BB出事,原來校務處幫MISS LAM問我BB現在係咁喊又指住個喉嚨,問我BB係未有病,我問校務處當時係未食緊茶點,因為自從BB嘔個一日好辛苦之後,到現在都未忘記到個感覺,加上佢唔LIKE食BREAD,因為我知個日食叉燒BREAD,所以係度大喊,事實佢唔想食BREAD,夜晚MISS LAM打比我,我同佢講BB有小小扮嘢,我同MISS LAM講BB個喉嚨係冇事,MISS LAM話第一次見到BB喊同勁,因為係學校從未喊過,MISS LAM話BB喊到佢心都痛埋,我同MISS LAM講我會教訓下佢,等佢唔好再扮喉嚨有事唔食BREAD,今日都有去接BB,同MISS LAM傾咗一陣,佢話BB今日冇扮喉嚨痛,有食啲腸仔同魚旦,算乖啦今日,我都有問MISS LAM你冇嚟接,MISS LAM話你星期三已接,今日BB回來係咁唱HAPPY BIRTHDAY TO YOU,不過加咗自己個名上去 ,成首唱晒,算勁啦!套校服我都覺得好靚,我比較LIKE運動服多,幾型 ,今日派個袋啲食物好正,不過BB冇份,只比咗維他奶佢飲,佢好多食物都要介口,好慘,鬼叫佢個肝有病咩!

醒目開學勳章

重有既我BB現在都成日講N ONE D ONE!唔通上堂有教! 我冇比BB穿中國服,因為上星期咁攪,當時都唔知星期三返唔返到,所以冇買,不過我諗緊萬聖節扮乜,今個星期可否對下通告同功課!THX!

功課 -- chinese A + 中秋節研習
通告 -- 放假通告 + 慕道班通告 + 訂校服通告

o個日阿女著o左中國服之後自己想戴介子, 耳環同頸鍊, 我花o左好多口水 佢先至唔戴咋! 邊有個細路女o敢貪心o架!

萬聖節我一早己經幫佢諗好扮天便, 平時買得太多嘢 , 所以都唔駛點特別買咩都可以扮到. 佢千其唔好叫我同佢化妝 就好啦!

N one D one 係學校教o架! 重有我個女成日都講:
May I go back to classroom / music room.... (呢啲係 MISS LAM 教嘅)
又會唱 " LETTERLAND LETTERLAND LETTERLAND..." (呢啲係MR. WIN 一上堂就會唱)

原帖由 loloyen 於 10-9-25 00:57 發表
重有既我BB現在都成日講N ONE D ONE!唔通上堂有教! 我冇比BB穿中國服,因為上星期咁攪,當時都唔知星期三返唔返到,所以冇買,不過我諗緊萬聖節扮乜,今個星期可否對下通告同功課!THX! ...

佢 daddy 話唔好成日接, 所以星期五冇再去接.
係呀!而家啲細路真係好叻, 細細個已經識咋嬌, 扮嘢重識捉大人心理.....   好難教

之前MISS LAM 可能已經教過佢哋本月之星係邊個, 同教佢哋唱 HAPPY BIRTHDAY, 以備當日唱. 我星期初已經試探過我個女本月之星係邊個? 佢識答和. 重成日問我點解唔係佢 BIRTHDAY....
你個仔可能好想自已係本月之星, 所以將自已代o左入去. 因為可能真係會好開心同特別好玩, 我估下次係會11月有birthday party (10月11月出生之小朋友), 應該到你BB 啦!
你BB 識同你唱晒成首生日歌, 可能佢已經開竅啦! 慢慢佢會越講越多o架啦!

原帖由 loloyen 於 10-9-25 00:52 發表
hi!媽珠
BB已經係星期二返番學啦!星期二重帶埋個燈籠返,因為MISS LAM話星期二有音樂堂,會安排佢哋一路揸住燈籠一路玩,放學帶回來,星期三下午2點9接到學校打嚟,心諗唔同BB出事,原來校務處幫MISS LAM問我BB現在係咁喊 ...

醒目開學勳章

HI!媽珠
我冇咗慕道班通告既?

醒目開學勳章

星期一是否不用帶WHO DID THAT?THX!

SORRY! 通告重有一張係叫我哋還返party 袋.  
原帖由 媽珠 於 10-9-26 01:12 發表
功課 -- chinese A + 中秋節研習
通告 -- 放假通告 + 慕道班通告 + 訂校服通告

o個日阿女著o左中國服之後自己想戴介子, 耳環同頸鍊, 我花o左好多口水 佢先至唔戴咋! 邊有個細路女o敢貪心o架!mouth:" />

萬聖 ...

我e-mail 比你睇.
原帖由 loloyen 於 10-9-26 02:01 發表
HI!媽珠
我冇咗慕道班通告既?

阿女話 MR. WIN 已經教晒佢囉和. 我相信唔駛帶啦!

原帖由 loloyen 於 10-9-26 02:05 發表
星期一是否不用帶WHO DID THAT?THX!
‹ 上一主題|下一主題