用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 長沙灣有邊間補習社是好的
go

長沙灣有邊間補習社是好的 [複製鏈接]

請各位媽咪提供一下補習社

小女讀寶血會喜靈, 現升小三, 小二時找了青山道宏逹補習社, 暑假在青山道新開的聰明做暑期功課. 現我想再找有沒有另一間會再好的

時間是2小時, 4:00-6:00, 因我知補習社過時要加錢

我也看過智域 (元州街), 因太遠了, 價錢是 1080 (2小時) 若3小時, 要1300元

美居思哲 2小時 900元, 若是加鐘一小時 50元

因小女住在西九龍附近, 所以要找近的補習社. 還有是我不想她搭校車, 若是學校放早的, 我要找人揍小朋友.

宏逹補開小二時是 680 的, 現小三是 780 到, 因佢比較經濟,還不會加鐘.

請幫下手
   0    0    0    0
我家有位小主人

請問新開的 聰明 好不好?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原帖由 Mrs.Yellow 於 10-8-16 12:20 發表
請問新開的 聰明 好不好?

下, 我都唔知點講, 因我覺係太過新啦, d 暑期功課, 都會有錯, 錯唔緊要囉, 但唔好錯得咁離譜.  但我都唔知可否在這里講, 仲知你要試下啦, 我覺玩就ok, 因我個女玩到好心散, 現黎緊返學, d sir 都要捉緊佢地d 時間, 唔比佢地玩咁多. 佢地marketing  好 sales 得, 若計係長沙灣區依間環境係好的, 因全層係好, 若你想再問清楚d, 你 pm, 因某d野我唔係咁方便係到講得咁直接, 我個小朋友擒日講,又轉 miss , 轉左好幾個, 間學校講到明不會駡小朋友的 , 要有愛心的.

你還有沒有補習社介紹我
我家有位小主人

sorry我無報過功課班,只是找英文班同暑期興趣班。曾上過智域的JEL但不太合適,老師有想辨法配合,不過感覺是有熱誠而經驗略淺。去聰明問過暑期班,比個男sales嚇親,十足經紀佬口吻,結果無報到。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原帖由 Mrs.Yellow 於 10-8-17 14:24 發表
sorry我無報過功課班,只是找英文班同暑期興趣班。曾上過智域的JEL但不太合適,老師有想辨法配合,不過感覺是有熱誠而經驗略淺。去聰明問過暑期班,比個男sales嚇親,十足經紀佬口吻,結果無報到。 ...

係,佢地點嚇親你, 可否講黎聽, 是否太過刻 SALES 你, 經紀佬..
咁你係邊到報過英文班呀, 請問你個小朋友係讀幾多年級, 現真係搵間補習社好難.
我家有位小主人

有無可以湊埋放學,同人少d補的
因仔仔試過好多人的補習社,好唔掂

早兩日收到張傳單, "城市教x中心", 有免費英文堂上, 我想叫仔仔去試下, 我見佢都幾抵, 如果 ok 我想係果度長補, 之前補左幾間都唔惦.   我要求唔高, 成績 keep 到做齊功課... 唔通咁都咁難 ???

原帖由 cutesue195 於 10-8-20 07:35 發表
早兩日收到張傳單, "城市教x中心", 有免費英文堂上, 我想叫仔仔去試下, 我見佢都幾抵, 如果 ok 我想係果度長補, 之前補左幾間都唔惦.   我要求唔高, 成績 keep 到做齊功課... 唔通咁都咁難 ??? ...

城市教咩中心,可否比全名, 我地POST 名上黎,
我家有位小主人

現搵補習社好似係好學校咁, 真係好難搵
可否準快給我資料, 你話依間低

原帖由 lyanlyan3 於 10-8-20 15:15 發表

城市教咩中心,可否比全名, 我地POST 名上黎,
我家有位小主人

請問你找到沒有?我都住四小龍附近,也都在找補習社。

原帖由 lyanlyan3 於 10-8-13 12:34 發表
請各位媽咪提供一下補習社

小女讀寶血會喜靈, 現升小三, 小二時找了青山道宏逹補習社, 暑假在青山道新開的聰明做暑期功課. 現我想再找有沒有另一間會再好的

時間是2小時, 4:00-6:00, 因我知補習社過時要加錢

我也 ...

我呀, 還搵緊
但係我首選係以前小二補開 的宏達, 但係現有位媽咪介紹另一間 城市教育中心, 係青年會樓上的, 我會睇下環境的
但我要睇下係一對幾多個, 還有是真係要試, 同埋2小時會否可以做好哂d 功課, 同埋係會否加鐘, 最緊係補好習後會否留小朋友係到等家長

城市教育中心收費同時間
時間係 4:00-7:00 係 小三-小四係 2小時 850, 3小時係 1000

咁小五-小六係 2小時 900 , 3 小時係 1050

如你想找我的, 可以 pm 留你電話給我,
我家有位小主人

我是新移民, 現在居住於深水步, 小兒今年上小一, 但是附近的補習學校的功課班都滿額了. 希望到長沙灣區看看.

請問可以告訴我城市教育中心與聰明的聯絡方法嗎?
小兒英語最弱啊.

擒日我去過城市教育中心啦, 我上到 2樓時我搵到間中心, 但我無入去, 我覺得唔係咁岩小朋友, 因係好靜, 同埋洗手間係係出面, 男同女厠都係分開的, ,這間我不會去

ieatdinner 你想知聰明電話:  27209398 你可以手她問

原帖由 ieatdinner 於 10-8-27 01:12 發表
我是新移民, 現在居住於深水步, 小兒今年上小一, 但是附近的補習學校的功課班都滿額了. 希望到長沙灣區看看.

請問可以告訴我城市教育中心與聰明的聯絡方法嗎?
小兒英語最弱啊. ...
我家有位小主人

謝謝各位家長, 我今天去過數間補習社,
聰明的裝潢不錯, 我喜歡這裡, 想報讀的,
但是兒子不知為什麼很害怕這兒, 結果再去找了一會.
城市教育裡面有一個洗手間的, 老師都很細心, 很有耐性解答我的問題, 約了明天試堂.
過時不收費, 可以接放學, 城市教育同一層另外有兩間, 但那兩間面積較小,
另外, 東京街有一座商廈, 有很多補習社的, 我去了數間,
不過沒有人接待, 只是拿了單張回家.
我認為長沙灣的補習班普遍都比深水步的好呢

原帖由 ieatdinner 於 10-8-28 02:29 發表
謝謝各位家長, 我今天去過數間補習社,
聰明的裝潢不錯, 我喜歡這裡, 想報讀的,
但是兒子不知為什麼很害怕這兒, 結果再去找了一會.
城市教育裡面有一個洗手間的, 老師都很細心, 很有耐性解答我的問題, 約了明天試堂. ...

是的, 現我同個小朋友報回宏達
我家有位小主人

有冇宏達的聯絡方法?
‹ 上一主題|下一主題