用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 學校成形啦
go

學校成形啦 [複製鏈接]

今天回學校影相及取校服的安排都好滿意,亦見了很多老師,她們個個都好NICE,最令我意想不到的是在影相前老師會幫小朋友重新整理頭髮,長髮女孩會幫她重新束好頭髮及加上黃色蝴蝶結,短髮的女孩便幫她梳頭。學校的姨姨亦很好,往洗手間時常常提醒我們小心地滑。

期待八月廿十一日的家長會
   0    0    0    0

我原本打算幫女女夾綠色蝴蝶結,如果係老師加既話,係咪乜野都唔加,只係用橡筋扎頭髮就得?
係咪指定每個長頭髮既學生都由老師加蝴蝶結?
可唔可以帶頭箍?
可唔可以扎半條辮(後腦位置扎一半)?

原帖由 gloriahung 於 10-8-13 00:07 發表
今天回學校影相及取校服的安排都好滿意,亦見了很多老師,她們個個都好NICE,最令我辮意想不到的是在影相前老師會幫小朋友重新整理頭髮,長髮女孩會幫她重新束好頭髮及加上黃色蝴蝶結,短髮的女孩便幫她梳頭。學校的姨姨亦很好,往 ...

我同細女都好鍾意間幼稚園,老師幾親切,空間感十足,
個女最鍾意就係toilet,一入去就話好靚呀.....

希望所有小公主都讀得開心啦!!!

德望幼稚園個校舍係我見既之中最靚, 老師好NICE, 影相當日既安排好好, 俾我既印象好深刻...囡囡同我講好想快D返學學

原帖由 beebooli 於 10-8-13 22:17 發表

希望所有小公主都讀得開心啦!!! ...

我個寶貝都話好鍾意新學校,同我講mami 呢度有好大圖書閣呀,好開心呀!

學校有了硬件,希望校長、老師、家長、學生一條心,比心機造好德望個招牌。
~easybring~

原帖由 beebooli 於 10-8-13 22:17 發表

希望所有小公主都讀得開心啦!!! ...

個toilet真係幾正, 好童話...
仲有個我唸係圖書閣之類既, 好正, 真係想自己反老頑童入去......
Monkey媽媽

不過個滑梯好似好細,只夠三數個小朋友一齊玩!   還有沒有其他設施是我無留意到的呢?

請問...?

各位好

我是路過的, 我囡囡2歲, 正考慮考德望幼稚園, 但在網上好像找不到很多資料, 想請問大家 :
1. 校舍是否和小學同一處?
2. 在哪裡可以找到幼稚園的資料?
3. 幼稚園是否一條龍上小學?
4. 何時開始報名?
5. 面試程序和內容為何?

謝謝大家幫忙!

原帖由 abbmama 於 10-9-2 10:32 發表
各位好

我是路過的, 我囡囡2歲, 正考慮考德望幼稚園, 但在網上好像找不到很多資料, 想請問大家 :
1. 校舍是否和小學同一處?
2. 在哪裡可以找到幼稚園的資料?
3. 幼稚園是否一條龍上小學?
4. 何時開始報名?
5. 面試 ...

1. 同一處,但不同 building
2. 暫時沒有
3. 不保證,但開設幼稚園其中一個原因應該係為左保證小學部的學生質素
4. 留意小學部網頁公佈,大約 10月中報名
5. 和其他幼稚園大同小異,但小朋友需單獨 interview

謝謝你!!!

原帖由 B.B.BaBa 於 10-9-2 12:39 發表

1. 同一處,但不同 building
2. 暫時沒有
3. 不保證,但開設幼稚園其中一個原因應該係為左保證小學部的學生質素
4. 留意小學部網頁公佈,大約 10月中報名
5. 和其他幼稚園大同小異,但小朋友需單獨 interview ...

我打咗電話去GH幼稚園問啦...佢叫我10月中再打去問...各位媽咪...一有消息我立即匯報...除非我都miss咗
‹ 上一主題|下一主題