用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 香港鄧鏡波書院交流區
go

香港鄧鏡波書院交流區  

有冇囝囝讀香港鄧鏡波書院呀?上來交流一下

回覆 1# cch18 的文章

Hihi,

我仔今年升f2, 你仔呢.

回覆 1# WongCW 的文章

我仔升中一呀,多多指教呀

回覆 3# cch18 的文章

唔好咁客氣, 知派邊班未

回覆 1# WongCW 的文章

末知呀,我估27/8返學會知,係呢,你囝囝讀得開心嗎?學校有冇分精英班呢?你囝囝在哪間小學升上來呢?

想問下,功課多唔多和小測多唔多

回覆 5# cch18 的文章

我仔係北角循道升上嚟, 因我住銅鑼灣, 咁我choice咗呢間, 佢讀得開心呀, 佢好彩咁入到英文班, 其實佢地都有分一班英文班,一班maths班, 佢地分班就係睇7月個個exam考得好唔好分班, 佢地功課唔多, 校長同d老師都好nice呀, 雖然間學校就舊d, 但佢地讀得開人就ok. test都有呀, 耐唔耐有d小test咁.

Interest to know which class is 英文班 and Maths 班?  Please share.

有冇人2011年九月讀F.1呀?

回復 7# WongCW 的帖子

請問學校是否只谷分班試考得較好的兩班,唔明學校f.1 編班後,即f.1到f.3都不再分班??對較遲起步的同學不公平!

原帖由 primary2007 於 11-9-18 17:20 發表
請問學校是否只谷分班試考得較好的兩班,唔明學校f.1 編班後,即f.1到f.3都不再分班??對較遲起步的同學不公平!

我都覺得f.1-f.3都一班真的不好呀,我覺得囝囝在f.1時班主任已對他有成見,玩針對喇,現在仍然是她做班主任呢,好慘呀!

人夾人問題,我好同情令朗。
三年同一班太不公平,為何,老師可解釋嗎?

cch18, 你好,

想找你問有關朗誦的事情, 可不可以check pm. thanks.

金豬寶寶

請問你們的孩子會補習嗎?有沒有特別幾間補習社專補本校的学生呢?

回復 cch18 的帖子

My son is F.1.

你們好!!我兒子現在是6年級生,現正頭痛選校,本人對該校有興趣,請問呢間學校難唔難入,校內平均分要幾多才有機會入到,盼覆,謝

回復 andesartin 的帖子

你們好!!我兒子現在是6年級生,現正頭痛選校,本人對該校有興趣,請問呢間學校難唔難入,校內平均分要幾多才有機會入到,盼覆,謝

CKWCARMEN 發表於 12-11-15 14:46
回復 andesartin 的帖子

你們好!!我兒子現在是6年級生,現正頭痛選校,本人對該校有興趣,請問呢間學校難唔難 ...
應該可以,唔錯架

andesartin 發表於 12-10-25 21:19
回復 cch18 的帖子

My son is F.1.

請問升中暑假是否須在8月尾2*回校