用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010 P2 [複製鏈接]

今年我仔會讀2A1 !
你地呢?

希望仔今年唔好仔咁自我, 咁BB啦!
   0    0    0    0

My son will be in 2B2

原帖由 bobomama 於 10-8-12 23:39 發表
今年我仔會讀2A1 !
你地呢?

希望仔今年唔好仔咁自我, 咁BB啦!

原帖由 Brian'sMom 於 10-8-16 21:31 發表
My son will be in 2B2

大家好
my son will be in 2B1
http://hk.myblog.yahoo.com/

呀仔2A2,想問問本暑期作業要交嗎?

我仔仔會入2B2.

hhmum,
我估要交.  不過班主任在派成績表時已將答案派給我們

大家好,我仔仔下年2B1。
佢一拎左成績表就好開心,成日都話會係以前個英文老師教返佢英文。
佢聽高年班哥哥講,通常老師教來教去都係個幾班…
哎,希望真係啦,唔係仔仔就實會好失望,無晒心機…

開學了!
so  far 仔仔都好開心, 不過他說最好的朋友都在隔離班,有d失望. 我便說這是一個機會讓他識多d新朋友.

今年可以上網check功課表, 真好!

原帖由 wy1111 於 10-8-24 16:12 發表
大家好,我仔仔下年2B1。
佢一拎左成績表就好開心,成日都話會係以前個英文老師教返佢英文。
佢聽高年班哥哥講,通常老師教來教去都係個幾班…
哎,希望真係啦,唔係仔仔就實會好失望,無晒心機… ...

原帖由 DorisTSL 於 10-9-3 11:31 發表
開學了!
so  far 仔仔都好開心, 不過他說最好的朋友都在隔離班,有d失望. 我便說這是一個機會讓他識多d新朋友.

今年可以上網check功課表, 真好!

係呀!上網check唔知永久定玩兩個月

有得check有好又有唔好啦, 最怕仔仔知道有得check, 以後唔再肯抄功課...
哎…
真係有又煩, 無又煩…

醒目開學勳章

2A1家長,
阿仔今天冇返學,上網睇手冊後有少少唔明,想問下下星期二中默默邊課/頁?另快樂的讀書城堡17/9和其他日期做什麼?
謝謝!

各位二年班同學的媽咪, 請問你們有冇去年一年級時的舊課本, 或書單? 我想了解華小多些, 不知是否方便pm給我呢?

真是十分感謝幫忙!!!

2B1家長,
請問今日詞語寫邊8個? 因阿仔圈左14個?
thanks.

各位2B1家長,

今天也是寫8個(第3課)詞語, 請問可否告訴我ar! 因囝囝圈到14個.

謝謝

原帖由 pmon1234 於 10-9-9 15:02 發表
各位2B1家長,

今天也是寫8個(第3課)詞語, 請問可否告訴我ar! 因囝囝圈到14個.

謝謝

今日寫的應該係昨日要寫的8個, 但我阿仔吾知寫邊8個, 所以無交, 今日再寫. 你仔仔係未都係一樣情況呀 ?
係寫課文後的詞語8個.

我也不肯定, 因為我囝囝昨日圈了14個生字, 但寫了8個, 今天手冊又話8 個, 所以我便問其他家長, 佢話昨天應該圈了16個, 但我發現有2個昨天已寫了, anyway, 我會照跟同學仔的, 錯了便改正或補做算了.

原帖由 bkfans123 於 10-9-9 15:54 發表

今日寫的應該係昨日要寫的8個, 但我阿仔吾知寫邊8個, 所以無交, 今日再寫. 你仔仔係未都係一樣情況呀 ?
係寫課文後的詞語8個.

原帖由 pmon1234 於 10-9-9 17:18 發表
我也不肯定, 因為我囝囝昨日圈了14個生字, 但寫了8個, 今天手冊又話8 個, 所以我便問其他家長, 佢話昨天應該圈了16個, 但我發現有2個昨天已寫了, anyway, 我會照跟同學仔的, 錯了便改正或補做算了.

...

會吾會係老師無講清楚呢? 阿仔又係係課文圈左14個, 但手冊就寫8個...

各位媽咪:

小朋友返了兩個多星期學,習慣嗎?
我仔仔返得好開心。
他說話和做事都大個左

原帖由 bkfans123 於 10-9-9 23:07 發表

會吾會係老師無講清楚呢? 阿仔又係係課文圈左14個, 但手冊就寫8個...

原帖由 DorisTSL 於 10-9-15 19:49 發表
各位媽咪:

小朋友返了兩個多星期學,習慣嗎?
我仔仔返得好開心。
他說話和做事都大個左

我仔仔都好開心, 最開心係可以去買野食. 真係大個左, pick up d野好快, 好似串字咁, 好快就識了XD..
不過今年教英文吾係P.1果個, 而且係新的, 我覺得有D可惜, P.1果位雖然有D惡, 但我覺得'惡'先叫好老師, 而且佢煩罰分明, 真係好好的.....

仔仔話英文老師去左教三年班,希望下年係佢教仔仔就好喇!
我同意你的講法,老師惡都係緊張佢地姐,做得好就有得獎,做得唔好就訓話,我覺得好呀!最少仔仔清楚知道咩叫做得好,咩叫做得唔好要改進丫嘛!

其實唔同老師教都有好處. 佢地可以習慣唔同人的教法,對他們將來都是好的.

原帖由 wy1111 於 10-9-15 21:52 發表
仔仔話英文老師去左教三年班,希望下年係佢教仔仔就好喇!
我同意你的講法,老師惡都係緊張佢地姐,做得好就有得獎,做得唔好就訓話,我覺得好呀!最少仔仔清楚知道咩叫做得好,咩叫做得唔好要改進丫嘛! ...
‹ 上一主題|下一主題