用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有無N1 B1 (pm)同學仔
go

有無N1 B1 (pm)同學仔

今日下午返學落大雨.好彩老公車返學到門口無咁狼狽.
今日我個仔返學時無 .但放學時有 .老師同我講佢今日好乖無 因為放學時見到有小朋友走佢有話要走所以 /我問佢有無餅餅食佢話有.有話排隊洗手.vv.跟住嘜都無講,問佢明天返唔返學,佢話唔返 唔知道明天返學會點呢??因為我個仔無返過學前班所以唔知道返學係點!今日第一次返學知道原來係咁,睇吓明天返學有無 先.......

我仲想知有無朋友仔講吓今日上課做d嘜???????

Hi,今日我自己接放學,入返課室接,兩間大房變返四間細房,d net teacher都返晒嚟,我地個net班主任係ms.sophy,即係最后嗰日好後生個位鬼妹,我地個班全班22人,人數算唔算多?

原帖由 elisliu 於 10-8-11 20:38 發表
今日下午返學落大雨.好彩老公車返學到門口無咁狼狽.
今日我個仔返學時無 .但放學時有 .老師同我講佢今日好乖無 因為放學時見到有小朋友走佢有話要走所以 /我問佢有無餅餅食佢話有. ...

Hi cwongkl

我地個班PN全班20人, how many NET  do you see?

唔係噃, 老師同我講22人, NET班主任係 MS.SOPHY, 隔離班都有NET, 校長都係到, 我淨係知我個仔成晚口UPUP唱歌, 我都唔知佢唱乜, 今朝再問佢就話唱TWINKLE STAR, 我話边個同你唱, 佢話MAGIC CHRIS, 我問边個同妳WEEWEE, 佢就話嬸嬸, 成日話TEACHER TEACHER, 不過我個仔成日亂噏, 唔知真定假....我個仔無喊, 老師同我講平日好定個D反而有喊, 平日百厭個D反而好乖

原帖由 1010sy 於 10-8-12 10:14 發表
Hi cwongkl

我地個班PN全班20人, how many NET  do you see?

haha 老師咁講有係喎!!我個仔平日好百厭
原帖由 cwongkl 於 10-8-12 11:09 發表
唔係噃, 老師同我講22人, NET班主任係 MS.SOPHY, 隔離班都有NET, 校長都係到, 我淨係知我個仔成晚口UPUP唱歌, 我都唔知佢唱乜, 今朝再問佢就話唱TWINKLE STAR, 我話边個同你唱, 佢話MAGIC CHRIS, 我問边個同妳WEEWEE ...

原帖由 cwongkl 於 10-8-12 11:09 發表
唔係噃, 老師同我講22人, NET班主任係 MS.SOPHY, 隔離班都有NET, 校長都係到, 我淨係知我個仔成晚口UPUP唱歌, 我都唔知佢唱乜, 今朝再問佢就話唱TWINKLE STAR, 我話边個同你唱, 佢話MAGIC CHRIS, 我問边個同妳WEEWEE ...

cwongkl, N1B1 唔係LOCAL CLASS 咩? WHY 有NET做班主任???

PN係歸入國際部嫁噃

原帖由 babycreamy 於 10-8-12 23:49 發表

cwongkl, N1B1 唔係LOCAL CLASS 咩? WHY 有NET做班主任???

原帖由 cwongkl 於 10-8-13 09:40 發表
PN係歸入國際部嫁噃

哦...我以為你講N1 班,因個TOPIC 係N1 B1...

唔好意思,我搭錯線

原帖由 babycreamy 於 10-8-13 23:24 發表

哦...我以為你講N1 班,因個TOPIC 係N1 B1...

你地好呀,我都係n1b1 pm 0既同學仔0既mami!!

我囝囝都係N1B1(pm)~~班主任係Miss Chung:)

班主任係miss law 喎????
原帖由 Meggi 於 10-9-1 20:18 發表
我囝囝都係N1B1(pm)~~班主任係Miss Chung:)

你好呀!minico 你小朋友搭校車定你接小朋友放學呀?
原帖由 minico 於 10-9-1 16:38 發表
你地好呀,我都係n1b1 pm 0既同學仔0既mami!!

原帖由 elisliu 於 10-9-1 21:18 發表
班主任係miss law 喎????

咦~~我上次打過電話問囝囝學校情況,老師話係miss 鍾係n1b1 pm班主任,仲有另一位老師叫miss lee~~:)

我接放學個班主住掛住個牌係miss law喎!!我係n1 b1 下午班喎???
原帖由 Meggi 於 10-9-1 23:15 發表

咦~~我上次打過電話問囝囝學校情況,老師話係miss 鍾係n1b1 pm班主任,仲有另一位老師叫miss lee~~:)

原帖由 elisliu 於 10-9-2 00:22 發表
我接放學個班主住掛住個牌係miss law喎!!我係n1 b1 下午班喎???   

會唔會係我聽錯呢!?
星期五有時間我可能接放學,如果唔可以就會再打電話問問老師囝囝在校嘅進度~~

n1 b1 下午班一定冇搞錯~~

噚日下午茶食通粉,今日食朱古力威化餅+提子汁,你囝囝有無同你講學校情況呀??我仔仔個名叫Kelvin呀!!唔知你囝囝知唔知道呢??我仔仔係10月細B,有好多嘢仲末表達到比我聽.都係我問佢答.
原帖由 Meggi 於 10-9-2 02:09 發表

會唔會係我聽錯呢!?
星期五有時間我可能接放學,如果唔可以就會再打電話問問老師囝囝在校嘅進度~~

n1 b1 下午班一定冇搞錯~~

原帖由 elisliu 於 10-9-2 18:04 發表
噚日下午茶食通粉,今日食朱古力威化餅+提子汁,你囝囝有無同你講學校情況呀??我仔仔個名叫Kelvin呀!!唔知你囝囝知唔知道呢??我仔仔係10月細B,有好多嘢仲末表達到比我聽.都係我問佢答. ...

我仔仔个名叫Alvin,11月都係細B……有時問佢學校情況佢答得唔太清楚,不過番黎都有唱歌仔

我個仔唱得最好我有聽得明就係太陽伯伯
原帖由 Meggi 於 10-9-2 19:05 發表

我仔仔个名叫Alvin,11月都係細B……有時問佢學校情況佢答得唔太清楚,不過番黎都有唱歌仔

原帖由 elisliu 於 10-9-2 22:46 發表
我個仔唱得最好我有聽得明就係太陽伯伯  

這兩天喜歡唱London Bridge, 10 little apples~~
你自己揍放學还是搭校車?