用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 34校網有乜好學校介紹?
go

34校網有乜好學校介紹? [複製鏈接]

34校網有乜好學校介紹?
   0    0    0    0

你講校網我suppose你問小學,見你兩位漂亮小公主........ 我都有個女,亦係呢個網架,首選Heep Yunn囉,但其實仲需要對呢區既小學了解多d,而家刨多左小學果邊d post學吓野。

hi hi! 您好!好高興認識你!
多謝你對佢地兩隻小惡魔既讚賞!

我都有睇下既, 但係有好多學校都好似無乜人好詳細咁討論過..所以心大心細, 因為黎梗九月開始我要幫佢地報幼稚園, 都唔知報邊間好, 我倒返轉想知邊間小學好, 再念返轉頭揀邊間幼稚園咁羅~~

你住近邊呀? 我近神召會個邊呀~

其實我仍要努力刨下,希望遲d掌握得好d,自問亞女並不標青,唔係坐定定尊心學習果d,所以我話想入HY姐,就算抽到入到,佢都唔知追唔追到,鍾意呢間學校主因係校風好純樸,我見既小朋友都好乖,好有家教,我估d家長既質數應該都好好,你兩位大小公主年紀好似好近喎,係咪今年姐姐考完,出年到妹妹呢?舊年同亞女樸學校面試既情形,真係呢世都唔會忘記,月尾終於k1開學喇,希望佢讀得開心!

請問係咪問幼稚園?

若幼稚園
首選, 協恩
其餘, 培道, 聖三一
其次一選, 美雅(聽人講都幾谷)

若小學
首選, 協恩, ST ROSE, 馬頭涌, 農圃道官小, 陳瑞祺
其餘, 獻主會, 獻主會聖馬善樂, 合一堂
私小, 聖三一, 培道

協幼都幾難入, 入到有機會見協小的叩門位, 但未必入到協小

若自行計分冇把握, 其實都係抽奬入小學
我建議找一間可銜接上學的較好

多謝各位意見!
ac917我對係孖囡黎架, 所以比人地更煩羅...

joja 我念協恩我未必得啦, 反之天主教學校我有把握d, 因為對囡係天主教徒。佢地家下讀梗保良局常樂, 聽聞好大機會上到陳瑞褀, 我唔知呢間學校好唔好....正在煩惱中, 如果聖羅撒好大機會上返聖羅撒小學, 煩少一次, 但都唔知人地收唔收, 話晒我一孖, 一個得一個唔得都夠死....唉...

ac917放心啦! 我都有你呢個煩惱! 我對囡都係坐唔定, 哈哈哈~~

回覆 5# JOJA 的文章

Joja - 謝謝你的意見。

回覆 7# gozzila 的文章

哥斯拉,你對孖妹妹真係好可愛,我估任何老師見到都會好鍾意佢地,祝你地今年間間都收

原帖由 ac917 於 10-8-13 12:34 發表
哥斯拉,你對孖妹妹真係好可愛,我估任何老師見到都會好鍾意佢地,祝你地今年間間都收

希望成你貴言, 多謝!
‹ 上一主題|下一主題