用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 歡迎光臨..Form 2 無頭痕
樓主: jazzmama
go

歡迎光臨..Form 2 無頭痕 [複製鏈接]

calling eva calling eva

原帖由 joanneka 於 10-9-2 15:46 發表
我都想join呀, 但係全部都係仔, 有無大女可以陪下我個女呀?

jazzma :eva 上次有無帶埋亞女出黎, 我見張相全部 都係仔. 我細女10月2日仲係長週要返學呀.

...

joanneka

上次因為EVA 係突然殺出, 所以only 帶仔
你上 fb 通緝佢啦
你照來啦...有我女陪你女..
如果M&A都來, 佢女都可以一齊玩
我地d女都成熟嫁...夾到咀形

細女返半日啫...我地又唔係同你燒夜食
唔好推我地啦...

原帖由 joanneka 於 10-9-2 15:46 發表
我都想join呀, 但係全部都係仔, 有無大女可以陪下我個女呀?

jazzma :eva 上次有無帶埋亞女出黎, 我見張相全部 都係仔. 我細女10月2日仲係長週要返學呀.

...
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

M&A

咁你仲唔出手

原帖由 M&A Mom 於 10-9-2 00:17 發表
嘩!你地真係快手
因為祂顧念你們

joanneka

一黎佢地d女都成熟
而我地班c9又ok young
你女唔會悶啦

原帖由 jazzmama 於 10-9-2 16:46 發表
joanneka

上次因為EVA 係突然殺出, 所以only 帶仔
你上 fb 通緝佢啦
你照來啦...有我女陪你女..
如果M&A都來, 佢女都可以一齊玩
我地d女都成熟嫁...夾到咀形

細女返半日啫...我地又唔係同你燒夜食
唔好推我地啦... ...

hhma

好一句..我地班c9又ok young...i like it

原帖由 hhma 於 10-9-2 18:23 發表

一黎佢地d女都成熟
而我地班c9又ok young
你女唔會悶啦
因為祂顧念你們

joanneka, Eva

成班牛郎陪你d女玩...一定唔會悶噃
再唔係有d米奇老"鼠"(JSC大仔) & Bunny"兔"(JSC& hhma 細仔) 都玩得
因為祂顧念你們

Dear all

我自首呀!問左一男一女,竟然無反對,應該ok 得呀!反而個女個球隊想又一個星期練三日加到四日,連星期六都想練埋,現在內訌,傾緊,不知最後定案。太多日啦!咁咪無哂其他活動,所以我同阿女話,就算落實4日,她都只可以返3日!

good good good

btw, 4日真係太太太多啦

原帖由 Eva 於 10-9-3 13:57 發表
Dear all

我自首呀!問左一男一女,竟然無反對,應該ok 得呀!反而個女個球隊想又一個星期練三日加到四日,連星期六都想練埋,現在內訌,傾緊,不知最後定案。太多日啦!咁咪無哂其他活動,所以我同阿女話,就算落實4日,她都只可以返3日! ...

Eva,

4days真係太多啦, 阿女吾可以只顧排球而無晒其他的活動! 如果係比賽前的一星期練4日, 我都可以接受, 但平時都打到咁密真係誇張架.

原帖由 Eva 於 10-9-3 13:57 發表
Dear all

我自首呀!問左一男一女,竟然無反對,應該ok 得呀!反而個女個球隊想又一個星期練三日加到四日,連星期六都想練埋,現在內訌,傾緊,不知最後定案。太多日啦!咁咪無哂其他活動,所以我同阿女話,就算落實4日,她都只可以返3日! ...

hhm/JSCfamily
最慘佢係後備,都要花咁多時間就唔化算了。
今日阿女話好多同學反對,現在保持一,三,五練波larwor。 咁就差唔多

原帖由 JSCfamily 於 10-9-3 17:13 發表
Eva,

4days真係太多啦, 阿女吾可以只顧排球而無晒其他的活動! 如果係比賽前的一星期練4日, 我都可以接受, 但平時都打到咁密真係誇張架.

我都好想join,但係阿仔學校d活動又係"話嚟就嚟"開學才三日,昨天便要去apm出席NBA球星Show,我囝當然一日答應啦!(未問過我),所以昨日下午就泡湯了. 而且11月他要考7級小提琴,阿sir話佢仲未練好. 如果去玩了一整天我怕.....
所以我仲係考慮下先!

Eva,

咁都好d..吾洗把時間只投放在排球!

原帖由 Eva 於 10-9-5 22:43 發表
今日阿女話好多同學反對,現在保持一,三,五練波larwor。 咁就差唔多

各位令女媽咪:

我阿仔上星期五maths老師已order左佢地今個星期要帶計數機, 我地指定用Casio - Fx-50-FH, 我check過文具店和書局, 以大眾書局的價錢最平($159), 大家可以作參考!

醒目開學勳章

原帖由 JSCfamily 於 10-9-7 11:38 發表
各位令女媽咪:

我阿仔上星期五maths老師已order左佢地今個星期要帶計數機, 我地指定用Casio - Fx-50-FH, 我check過文具店和書局, 以大眾書局的價錢最平($159), 大家可以作參考! ...
!係禁早就要買"溝仔雞"?等我都去look look d 行程先!

你仔間學校幾好(係米羅氏)比埋指定型號,唔洗左諗右諗,我都以你仔型號為依歸先!

我記得我中學時,人人都買Casio,我就懶形揀 Sharp,就係禁就出事
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

Eva

如果係後備既就唔值返 3日啦

不過, 亞女會唔會咁林呢 !
返 2日可能會被成 team 人怪唔合作

又會唔會被人感覺練 2日
練得唔夠, 一定無機會升做正選呢 ?

原帖由 Eva 於 10-9-5 22:43 發表

Candy

manson 都有話遲 d 要買計數機
不過未話要幾時要

妳有無問過教協, 會否平 d  ?

洗唔洗問 manson 既數學亞 sir 呢部 o 唔 ok 呀 ?

mandy

原帖由 JSCfamily 於 10-9-7 11:38 發表
各位令女媽咪:

我阿仔上星期五maths老師已order左佢地今個星期要帶計數機, 我地指定用Casio - Fx-50-FH, 我check過文具店和書局, 以大眾書局的價錢最平($159), 大家可以作參考! ...

唉....manson 又要換鞋啦

自 form 1 到 e+
manson 又話對鞋唔 arm 著
家下對鞋係 form 1 下學期先買 (40號)
我已經買大左少少

唉....又要買....
對腳....洗唔洗大得咁快呀  

我地講左2nd term先用

原帖由 M&A Mom 於 10-9-7 22:38 發表
!係禁早就要買"溝仔雞"?等我都去look look d 行程先!

你仔間學校幾好(係米羅氏)比埋指定型號,唔洗左諗右諗,我都以你仔型號為依歸先!

我記得我中學時,人人都買Casio,我就懶形揀 Sharp,就係禁就出事 ...

M&A Mom ,

我好like 你的創意"溝仔雞"
好似所有學校的老師都會指定型號架...我聽同事講(何官)都有指定架..好似 Fx- 36XX-FH , 同我地有d吾同.
我好有興趣知你當時點出事喎??

Mandy,

我無問教協呀, 因為好趕星期五講, 星期一要帶, 都無時間出去check價, 只去左幾間文具鋪和書局搵咋.

吾洗麻煩問你地maths阿sir啦...因為阿仔話老師like跟佢阿sir一樣同一款, 會容易d明白d掣的function.

hhma:

吾通我地的課程有不同 (教先教後)

原帖由 M&A Mom 於 10-9-7 22:38 發表

我記得我中學時,人人都買Casio,我就懶形揀 Sharp,就係禁就出事 ...

JSC, M&A

我仔學校都仲未正式要 "溝仔雞"
不過佢係屋企佢"溝緊later"

希望佢溝女唔好溝仔啦
因為祂顧念你們
‹ 上一主題|下一主題