用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 歡迎光臨..Form 2 無頭痕
樓主: jazzmama
go

歡迎光臨..Form 2 無頭痕 [複製鏈接]

無錯啦!朋友個囝今年F.2,舊年巳買了一部9XX元的計數機,今年出新款,$1,XXX,佢阿Sir竟然話最好就換啦! 有錢都唔係"甘"晒嘛!

原帖由 M&A Mom 於 10-9-13 17:03 發表
禁容乜易考公開試唔識用部 cheap 野!你要我買多部 cheap 無所謂,但家下F.2未禁著重畫 Graph,買左遲2年又話有部仲新仲勁,又要追款! ...

咩學生用的計數機都咁貴ga

我仔話佢地學校會幫學生訂購

原帖由 mayc 於 10-9-14 13:06 發表
無錯啦!朋友個囝今年F.2,舊年巳買了一部9XX元的計數機,今年出新款,$1,XXX,佢阿Sir竟然話最好就換啦! 有錢都唔係"甘"晒嘛!

報告 !! 報告 !!!

各位靚靚姊妹,

我今日出開旺角, 中南書局賣 FX-50FH   
$155 (優惠到 9 月底)
教協賣差不多 $168

manson 今日返學問亞 sir 幾時要計數機
亞 sir 話可能大約會係下學期
至於要買咩型號....家下答佢唔到喎

咁即係點呀....我買好定唔買好呀 !!!

原帖由 JSCfamily 於 10-9-9 15:55 發表
各位姐妹:

請注意..我已經做左大路書局的search ~ "溝仔雞"
Casio       商務大眾中華三聯
FX-50FH  $167$159$166$160
FX-3650P $157$147$145$145
FX-s950P 吾賣$145$140$140

**以上價格已是特價優惠,不能再用disc ...

醒目開學勳章

原帖由 mansonwai 於 10-9-15 19:50 發表
報告 !! 報告 !!!

各位靚靚姊妹,

我今日出開旺角, 中南書局賣 FX-50FH   
$155 (優惠到 9 月底)
教協賣差不多 $168

manson 今日返學問亞 sir 幾時要計數機
亞 sir 話可能大約會係下學期
至於要買咩型號....家下 ...
頭先問亞仔,亞sir 話一定用 3650,禁50fh 好似快d播,叫亞仔再問清楚有冇得揀第款!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

之前 bk 媽咪有人介紹話用 "

無患子沖涼液幾好, 有一隻係專 for 體味問題
華潤堂我知有, manning 印象中都好似有
妳買黎比佢試吓呀

原帖由 M&A Mom 於 10-9-13 15:43 發表
佢係臭到番黎屋企,我要即刻帶口罩即刻掉左d衫落洗衣機,幫d衫搽預潔液我仲有想嘔感覺

亞仔你要記住"唔衹你老婆會為你作嘔,你老媽也曾經為你作嘔!" ...

各位媽咪,

請問10月1日BBQ想幾點開始?

我囝學校終於對買計數機一事有反應,學校遲d會有書商到校賣機,我問佢老師有無指定那一款,他說沒有,而FX-50FH買$148,好抵!

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 10-9-22 13:13 發表
我囝學校終於對買計數機一事有反應,學校遲d會有書商到校賣機,我問佢老師有無指定那一款,他說沒有,而FX-50FH買$148,好抵!
matthew 學校指定3650,我叫佢再問亞 sir 話屋企有 50FH 禁用唔用得?亞 sir 又話用得,禁我梗係買部快d、好d 架啦!

祝All Mom 中秋家好月圓
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

係呀!今日天公也待我們不錯,雖然未必有月亮,但總算可以到外面走走,祝大家中秋節快樂!

updated ..10月1 號 BBQ+踩單車

JSCfamily : 1大2小
Fion : 1大1小
hhma : 2大2小
jazzma : 2大2小 (密謀中..希望行動成功)

地點 :
(1) 大尾篤燒烤王 http://www.taimeitukbbqking.com/

或者

(2) 馬鞍山郊遊公園 (但要統籌食物)

請各位比意見同時, copy 所有名單推上
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

我仔原本話去, 最後又反口 , 真係不好意思

原帖由 jazzmama 於 10-9-24 09:48 發表
updated ..10月1 號 BBQ+踩單車

JSCfamily : 1大2小
Fion : 1大1小
hhma : 2大2小
jazzma : 2大2小 (密謀中..希望行動成功)

地點 :
(1) 大尾篤燒烤王 http://www.taimeitukbbqking.com/

或者

(2) 馬鞍山郊 ...

醒目開學勳章

JSCfamily>>Candy:麻煩你問下你同事(亞仔讀何官個位)對呢間學校有乜感想?
真係對呢間d老師無乜好感 激鬼氣:;pppp:

M&A Mom:

我聽同事的語氣, 對佢地學校係positive的.
因為佢和佢阿仔由小六已經好心欴儀此校, 而佢阿仔成績好好 (全級頭十名內), 所以老師都好錫佢阿仔, 我從無聽過佢投訴此校喎. 佢地對學校都係有讚無彈!

你有咩咁激氣呀? 講出黎同我地呻吓,可能好d呢!

原帖由 M&A Mom 於 10-9-24 16:34 發表
JSCfamily>>Candy:麻煩你問下你同事(亞仔讀何官個位)對呢間學校有乜感想?

M&A Mom:

係囉,做"mud"甘激氣?

原帖由 M&A Mom 於 10-9-24 16:34 發表

醒目開學勳章

原帖由 JSCfamily 於 10-9-27 11:05 發表
M&A Mom:

我聽同事的語氣, 對佢地學校係positive的.
因為佢和佢阿仔由小六已經好心欴儀此校, 而佢阿仔成績好好 (全級頭十名內), 所以老師都好錫佢阿仔, 我從無聽過佢投訴此校喎. 佢地對學校都係有讚無彈!

你有咩咁 ...
matthew 話早會排隊時,後面攪佢/打佢 pat pat,禁佢米拍/撥走隻手,係前面個訓導主任見到就兩個都罰晒 matthew 解釋,佢話 matthew 有打人隻手都係有罪 禁呢d自然反應佢地都可入罪我真係無野好講 禁你叫小朋友第時點做,比人攪都企定定? matthew 之後見班主任,以為老師會明白,點知又係講廢話,你有郁都係要C(家陣唔係還手,係自然反應)

有時我禁諗,家下d 小朋友點解有d會好乖特然變壞,可能就係呢d唔持平老師教導出黎!(打人個個要罰,被人打個個都罰,d細路就會諗禁我做乜仲要做乖個個?)

M&A Mom:
matthew轉咗校咩!

'甘"而家老師罰佢咩?而老師有無教他下次遇到同樣事情時應該點樣做?

原帖由 M&A Mom 於 10-9-27 15:58 發表
matthew 話早會排隊時,後面攪佢/打佢 pat pat,禁佢米拍/撥走隻手,係前面個訓導主任見到就兩個都罰晒 matthew 解釋,佢話 matthew 有打人隻手都係有罪 禁呢d自然反應佢地都可入罪我真係無野好講 ...

M & A Mom,

咁佢地老師又吾去了解就認定被害人都有錯!
吾知點解我總覺得官校的老師欠缺愛心和耐性... 佢地永遠都係當係一份工..所以吾可以對佢地有期望或要求! 或者係我細仔以前讀左一年官小的感覺, 所以讀完一年後就立刻轉左校...頂吾順!

e+唯有靠你去安撫matthew, 你話佢知你明白和了解佢無錯, 只係老師吾明白姐...你教佢下次有人攪佢的時候, 千萬吾好"動", 只可以舉手通知老師.....(無奈的做法)

原帖由 M&A Mom 於 10-9-27 15:58 發表
matthew 話早會排隊時,後面攪佢/打佢 pat pat,禁佢米拍/撥走隻手,係前面個訓導主任見到就兩個都罰晒 matthew 解釋,佢話 matthew 有打人隻手都係有罪 禁呢d自然反應佢地都可入罪我真係無野好講 ...

M&A

呢d野我見慣啦, 我仔都係成日比人攪
保護自己的動作就係還拖啦
老師唔會聽d細路講故仔
有殺錯無放過

有次我仔考試時比人攪啦
佢收卷後至投訴, 怕唔夠時間做卷
又怕出聲比老師話出貓
結果 :老師話佢無即時出聲唔受理
佢都積埋好多寃屈
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 10-9-28 11:05 發表
M&A Mom:
matthew轉咗校咩!

'甘"而家老師罰佢咩?而老師有無教他下次遇到同樣事情時應該點樣做?
無!仲係何官
罰黃紙,集齊五張送缺點一個。我仔曳你罰佢,我覺得天公地道,但無辜入罪就真係意難平

‹ 上一主題|下一主題