用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 歡迎光臨..Form 2 無頭痕
樓主: jazzmama
go

歡迎光臨..Form 2 無頭痕 [複製鏈接]

Mandy

我仔已經著 43 啦
一般返學鞋我都係一年一次咋
不過...8月中至買對黑鞋..我見佢已經好緊..
攪咩唔洗一個月對腳發哂水呀....

原帖由 mansonwai 於 10-9-8 01:01 發表
唉....manson 又要換鞋啦

自 form 1 到 e+
manson 又話對鞋唔 arm 著
家下對鞋係 form 1 下學期先買 (40號)
我已經買大左少少

唉....又要買....
對腳....洗唔洗大得咁快呀   ...
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

updated ..仲咩你地無哂聲氣

10月1 號 BBQ+踩單車

JSCfamily : 1大2小
Fion : 1大1小
hhma : 2大2小
jazzma : 2大2小 (密謀中..希望行動成功)

地點 :
(1) 大尾篤燒烤王 http://www.taimeitukbbqking.com/

或者

(2) 馬鞍山郊遊公園 (但要統籌食物)

請各位比意見同時, copy 所有名單推上
因為祂顧念你們

醒目開學勳章

原帖由 mansonwai 於 10-9-8 01:01 發表
唉....manson 又要換鞋啦

自 form 1 到 e+
manson 又話對鞋唔 arm 著
家下對鞋係 form 1 下學期先買 (40號)
我已經買大左少少

唉....又要買....
對腳....洗唔洗大得咁快呀   ...
matthew Form 1 下學期個對仲,不過個底蝕晒,唔換唔得!(著皮鞋打籃球)暑假我係 walker shop 買左d$500/2 pairs個d 比佢,唔知家下仲有冇呢個promo!

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

溝啦溝啦...呀仔話老師今日講左要溝仔雞啦
仲要有3種仔比佢地任溝...
番去睇完再問你地意見吓

原帖由 jazzmama 於 10-9-8 14:10 發表
JSC, M&A

我仔學校都仲未正式要 "溝仔雞"
不過佢係屋企佢"溝緊later"

希望佢溝女唔好溝仔啦
因為祂顧念你們

jazzmama:
嘩!你囝對腳又真係幾大喎!
我囝著40號皮鞋,上次去NBA show送籃球鞋,佢話8.5號都是"arm,arm"好! 我諗好快又會唔"arm"著了!

原帖由 jazzmama 於 10-9-8 17:48 發表
溝啦溝啦...呀仔話老師今日講左要溝仔雞啦
仲要有3種仔比佢地任溝...
番去睇完再問你地意見吓

我仔都係40號
but最搞笑係....細佬(小六)都係40號

原帖由 mayc 於 10-9-9 11:19 發表
jazzmama:
嘩!你囝對腳又真係幾大喎!
我囝著40號皮鞋,上次去NBA show送籃球鞋,佢話8.5號都是"arm,arm"好! 我諗好快又會唔"arm"著了!

...

各位姐妹:

請注意..我已經做左大路書局的search ~ "溝仔雞"
Casio       商務大眾中華三聯
FX-50FH  $167$159$166$160
FX-3650P $157$147$145$145
FX-s950P 吾賣$145$140$140

**以上價格已是特價優惠,不能再用discount card.
***大眾
,中華及三聯的優惠期至2010年9月12日(今個星期日)

唔該JSC 報料
我女就要帶英查英字典返學校COMP 用
係咪OXFORD 適合d呀

成屋都係大大小小的字典
件件都成舊磚咁
因為祂顧念你們

Jazzmama,

我見有d人話longman都ok喎..
但我情意結都係like oxford.
我都要買多本抽真英>中的字典比細仔.....
好似你話成屋都係d大大小小的磚頭

原帖由 jazzmama 於 10-9-10 09:04 發表
唔該JSC 報料
我女就要帶英查英字典返學校COMP 用
係咪OXFORD 適合d呀

成屋都係大大小小的字典
件件都成舊磚咁

我個女間學校都係呢三款, 因係教育局認可
型號, 阿女經學校既學生會團購, 所以比出
面買平 d d.

我老公上網睇過三款機既資料, 簡單講下個
分別 :

fx-S950P : 只可用電芯

fx-3650P : 同第一部基本功能一樣, 分別只係
同時可以用太陽能操作.

fx-50F-H : 除左電芯/太陽能兩用, 功能比較全
面, 可以計 d 難 d 既數, 連大學既數都計到.

既然價錢唔差太遠, 我地幫阿女揀左第三款.

InMa

原帖由 JSCfamily 於 10-9-9 15:55 發表

各位姐妹:

請注意..我已經做左大路書局的search~"溝仔雞"

Casio        商務  大眾  中華  三聯
FX-50FH   $167   $159  $166   $160
FX-3650P  $157   $147  $145   $145
FX-s950P  吾賣   $145  $140   $140

**以上價格已是特價優惠,不能再用
discount card.

***大眾,中華及三聯的優惠期至2010年
9月12日(今個星期日)

原帖由 JSCfamily 於 10-9-9 15:55 發表
各位姐妹:

請注意..我已經做左大路書局的search ~ "溝仔雞"
Casio       商務大眾中華三聯
FX-50FH  $167$159$166$160
FX-3650P $157$147$145$145
FX-s950P 吾賣$145$140$140

我仔用第1款--功能勁D,考評局比入試埸。

醒目開學勳章

亞仔終於比街外人"嚴器"佢d 臭汗味 希望佢知醜,識改善!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

我仔原本話想要FX-3650P  話有咩內置垃圾games...講呢句我第一時間peng 啦

第2日返來又話都係要 FX-50FH , 又唔知聽咩人講話係最新最勁

當然, 我買FX-50FH 啦
因為祂顧念你們

講番計數機, 減價已做完
如果仲有人錯過左, 可以借書店d discount咭
一般都希9折, 同特價唔差幾遠
因為祂顧念你們

我家個件都係臭男仔啦...
都唔明佢成日話聞唔到自己有味

原帖由 M&A Mom 於 10-9-13 02:04 發表
亞仔終於比街外人"嚴器"佢d 臭汗味 希望佢知醜,識改善!
因為祂顧念你們

醒目開學勳章

原帖由 jazzmama 於 10-9-13 13:13 發表
我仔原本話想要FX-3650P  話有咩內置垃圾games...講呢句我第一時間peng 啦

第2日返來又話都係要 FX-50FH , 又唔知聽咩人講話係最新最勁

當然, 我買FX-50FH 啦 ...
matthew 話學校用 3650,唔知係米一定要,唔係指定我就想買50FH,好似勁d

醒目開學勳章

原帖由 jazzmama 於 10-9-13 13:16 發表
我家個件都係臭男仔啦...
都唔明佢成日話聞唔到自己有味
佢係臭到番黎屋企,我要即刻帶口罩即刻掉左d衫落洗衣機,幫d衫搽預潔液我仲有想嘔感覺

亞仔你要記住"唔衹你老婆會為你作嘔,你老媽也曾經為你作嘔!"

JP:
我地dF.2仔都無聽聞要買機喎?唔知幾時要用呢?反而我最近成日聽班DBS媽咪講,不過佢地學校買那個是1千幾元的,聽講話可以劃Graph,而且唔可以考公開試,真係"搵笨"!

帖由 JP 於 10-9-11 18:39 發表

我仔用第1款--功能勁D,考評局比入試埸。

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 10-9-13 16:04 發表
JP:
我地dF.2仔都無聽聞要買機喎?唔知幾時要用呢?反而我最近成日聽班DBS媽咪講,不過佢地學校買那個是1千幾元的,聽講話可以劃Graph,而且唔可以考公開試,真係"搵笨"!

...
禁容乜易考公開試唔識用部 cheap 野!你要我買多部 cheap 無所謂,但家下F.2未禁著重畫 Graph,買左遲2年又話有部仲新仲勁,又要追款!

我阿女仲未話要計數機。
多謝你地咁多有用資料呀!如果佢學校無指定,我都買跟大隊買50F。不過,我都鍾意學校指定,咁有老師教佢地用,到時唔駛麻煩到我地ma
‹ 上一主題|下一主題