用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 請問今年p.1幾號開學呢?
go

請問今年p.1幾號開學呢? [複製鏈接]

""""..................
   0    0    0    0

1/9開學, 但25-31/8上午(星期六&日除外)會返適應班!

原帖由 Doris 於 10-8-4 21:54 發表
""""..................

請問25-31/8上午適應班! 要帶什麼返學校呢???

原帖由 MAYMAYNG 於 10-8-17 12:18 發表
請問25-31/8上午適應班! 要帶什麼返學校呢???

I also want to know which uniform should be worn? Formal or casual?

啱啱打去學校問, 係著校網內說的那套夏季平日上課服裝, 帶書包(如已有貨)+書+水+小食! 因我們註冊正日不能去, 所以早了一天去, 金錀那天又沒去學校擺檔, 這套校服是自己去門市買現貨的, 但PE衫+校襪就當日响學校向supplier訂的, 但仍未有通知去取貨! 學校說如25/8前未有, 可穿白襪頂替! 咁你們有PE衫+校襪未呀?

已打去PE衫的supplier問, 都係會响25/8派!

唔該晒你呀! 幫我哋解答晒d問題
但我見到通告話(適應課程期間則不需帶課本)喎 你哋仔仔叫咩名呀?? 唔知有無緣做周學呢

我仔仔叫"黃俊祐"
原帖由 funnycat 於 10-8-18 11:50 發表
已打去PE衫的supplier問, 都係會响25/8派!

原帖由 MAYMAYNG 於 10-8-18 12:58 發表
唔該晒你呀! 幫我哋解答晒d問題
但我見到通告話(適應課程期間則不需帶課本)喎 你哋仔仔叫咩名呀?? 唔知有無緣做周學呢

我仔仔叫"黃俊祐"  ...

From the notice, it seems that no need to bring book and even stationery for the trial lesson?

大家唔好客氣, 問咗順便同大家分享而已! 不過今早係學校接聽的女士說要帶書的, 我諗住只執開學階段用果幾本咋! 當適應吓囉! 6月去做英文評估, 陳副校見家長時話小一上學期不用帶文具上學的, 咁就唔帶啦!

For this 1st day, I think it is just getting familiar with the classmate, campus, classroom, toilet, snack shop, libary and don't get lost.   Other task include collect the sport uniform, school bag, memo.      

But I am most worry of the school bus arrangement, and if they are able to find the toliet when it is urgently needed.
‹ 上一主題|下一主題