用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 崇真小學暨幼稚園 - 孩子在幼稚園內走失? ...
樓主: kwmeye
go

崇真小學暨幼稚園 - 孩子在幼稚園內走失? [複製鏈接]

原帖由 kwmeye 於 10-8-7 18:40 發表

其實都不只這樣 , 此事發生前兩周的暑假班 , 我每次叫孩子向老師說早晨 , 他們都是冷冷的 , 而每次接放學 , 沒有核查身份外 , 更要我們主動向老師說再見 , 來提醒老師 , 讓他們知道有家長來了 , 什至才關注到有人 ...

吓!
老師有冇點名??
最高收視mv-- " 福佳始終有你 "
http://plastichk.blogspot.com

hope your daughter will fade this horrible experience in her mind very soon.

Being one of the TT parents, I will also express my concern to schoolmaster  and hope they will envisage the problem at once.  

**Safety for children at school is most important **

今天是看了解學校更多

其實這件事係"真"還是"假"嗎?? 可以打去學校查證嗎? 單純網上個媽咪講唔一定係事實喎....會唔會有人想係學校面試前令各位家長誤會,原本間學校是有問題呢???其實大家都要自己分析下囉(個人意見)

原帖由 MMLAI 於 10-8-10 09:48 發表
其實這件事係"真"還是"假"嗎?? 可以打去學校查證嗎? 單純網上個媽咪講唔一定係事實喎....會唔會有人想係學校面試前令各位家長誤會,原本間學校是有問題呢???其實大家都要自己分析下囉(個人意見) ...

難道拿這些事開玩笑?你唔信可以查,事件於3/8/2010發生,我還報了警,報案no: 10025995.
更何況我孩子9月已入讀此校,真的想為此事而令別人誤會學校嗎?對我/孩子有甚麼好處?

事實上,發生事至今都好唔開心,要為孩子的情緒安頓....,要考慮是否繼續在此校升學....,要與學校週旋...只是希望在此告訴大家,不要只看學校的名氣,更要考慮前線教育者的工作態度...

原帖由 MMLAI 於 10-8-10 09:48 發表
其實這件事係"真"還是"假"嗎?? 可以打去學校查證嗎? 單純網上個媽咪講唔一定係事實喎....會唔會有人想係學校面試前令各位家長誤會,原本間學校是有問題呢???其實大家都要自己分析下囉(個人意見) ...

咁橋, 其實我都有呢個疑問! 不過我今日見唔到校長(校長已經返左黎啦), 待有機會便會問清楚。到時話比你知呀! 我只係擔心, 我地冇聽哂事實既全部, 只得某部份, 咁對學校就好唔公平啦!

原帖由 kwmeye 於 10-8-10 11:22 發表

難道拿這些事開玩笑?你唔信可以查,事件於3/8/2010發生,我還報了警,報案no: 10025995.
更何況我孩子9月已入讀此校,真的想為此事而令別人誤會學校嗎?對我/孩子有甚麼好處?

事實上,發生事至今都好唔開心,要為孩子的 ...

你小朋友好D未呀? 你搵左學校未呀? 希望你快D 搵到另一間幼稚園比你小朋友讀啦。

原帖由 silvia_ng 於 10-8-10 11:38 發表

你小朋友好D未呀? 你搵左學校未呀? 希望你快D 搵到另一間幼稚園比你小朋友讀啦。

我昨天已見過校長,但感到校長只聽他的同事的說法,而沒有看楚我書面的內容.
事實是走失了,而校方在走失後仍不知,反而要家長催促他協助尋回那在街上哭了30分鐘的小孩.你認為學校與我的孩子那方要公平?

原帖由 kwmeye 於 10-8-10 11:45 發表

我昨天已見過校長,但感到校長只聽他的同事的說法,而沒有看楚我書面的內容.
事實是走失了,而校方在走失後仍不知,反而要家長催促他協助尋回那在街上哭了30分鐘的小孩.你認為學校與我的孩子那方要公平? ...

其實我都係關心下你小朋友搵到學校未咋! 你答我上面D野都對小朋友沒幫助呀!

原帖由 silvia_ng 於 10-8-10 11:52 發表

其實我都係關心下你小朋友搵到學校未咋! 你答我上面D野都對小朋友沒幫助呀!

真的對不起,可能的都為此有點情緒及看了早前別人說要對學校公平.所以真的對不起,沒剎了你對我們的關懷.

早走早着,最好找間毎一個學生都照顧到的kg

原帖由 kwmeye 於 10-8-10 11:45 發表

事實是走失了,而校方在走失後仍不知,反而要家長催促他協助尋回那在街上哭了30分鐘的小孩.你認為學校與我的孩子那方要公平? ...

原帖由 kwmeye 於 10-8-10 12:00 發表

真的對不起,可能的都為此有點情緒及看了早前別人說要對學校公平.所以真的對不起,沒剎了你對我們的關懷.

而我們昨日真的聽不到校長對我們有什麼幫助 , 只叫我們多些關懷小孩及想想其他的學校, 我們只能孤軍作戰 , 他們真的沒有在此遭遇後 , 給我們什麼的協助 ???

其實樓主點解仲要糾纏落去呢??不如快d轉校啦!

希望你既囡囡快d走出陰影, 努力!  同埋真係要轉校!!!

原帖由 kwmeye 於 10-8-10 12:15 發表

而我們昨日真的聽不到校長對我們有什麼幫助 , 只叫我們多些關懷小孩及想想其他的學校, 我們只能孤軍作戰 , 他們真的沒有在此遭遇後 , 給我們什麼的協助 ??? ...

原帖由 ck07hk 於 10-8-10 12:31 發表
其實樓主點解仲要糾纏落去呢??不如快d轉校啦!

我地見完校長都已經決定轉校,事實一直都找新學校. 有新消息會告訴大家.

轉校一定要囉, 仲要要求埋退番你地損失,(學費, 校服, 雜費...) 希望你可以搵到一間充滿愛心ga學校比你小朋友渡過呢3年ga幼稚園生活~

原帖由 kwmeye 於 10-8-10 12:15 發表

而我們昨日真的聽不到校長對我們有什麼幫助 , 只叫我們多些關懷小孩及想想其他的學校, 我們只能孤軍作戰 , 他們真的沒有在此遭遇後 , 給我們什麼的協助 ??? ...

你見校長時, 佢有無歉意? 有無留你地繼續讀話會改善?

如果校長係咁愛理不理, 唔怪得其他老師主任會咁.
又話辦學係要傳福音, 佢明唔明白咁做係一個壞見證?! 大家見到信主既人係咁, 重會唔會信呢?

希望你轉校, 囡囡會忘記唔開心既野.

今天,帶囡囡去幼稚園親子啟蒙班時學校明顯加強保安。例:校門關上並有嬸嬸看守,後門鎖上。希望不是臨時措施,認真落實去加強保安,令家長們放心。

一定要轉校啦!唔通等第二次走失才轉校?你點知下次你個女會遇到D咩人?你囡囡要見社工嗎?我可以幫你問下D朋友,好似有D機構有社工幫小朋友傾計,玩下,輔導下消除陰影的.

唔該事主唔好張件事講到咁誇張la,如果眞係咁大件事"學校走失學生被途人發現"又報咗警,無理由即時新聞無講架!同時你唔好諗咁多la,讚成你轉校,你都對依間學校失曬信心,讀嚟都無用,到時讀咗又話間學校好對你小朋友唔好!到時又係到鬼殺咁嘈!!

‹ 上一主題|下一主題