用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 請問有無小朋友學緊 "圓號 " 呀
樓主: 金毛B媽
go

請問有無小朋友學緊 "圓號 " 呀 [複製鏈接]

原帖由 QC2000 於 10-8-10 15:25 發表
Pls buy horn according to APS's instruction, the exact  model is recommended by teacher, don't buy other model.  Horn teachers and piano centre staff are very friend enough. So,teachers are well known ...

真係唔該晒你呀, 咁其實係咪真係好難吹得好呢, 好多人話, 是好難吹得好呀, 叫我唔好揀呢

呢個 model 可以學到 5 級, 請問大約要學到幾時到要轉另一 model 既  Horn 呢
教育王國以外之相冊連結已被刪除

QC2000

睇到了, 你囡囡係 P.5, 如果可以用到 5年, 都 OK 呀, 唔駛1,2年就買

原帖由 luiluimama 於 10-8-10 13:51 發表
我都唔知呀, 不過因為我完全唔識圓號依樣野, 怕買左番黎唔岩, 所以都係跟番學校要求去柏斯買啦, 我諗住依一兩個weekend去買囉

我睇番, 學校要我地買個隻, 係 Tom Lee 買喎, 不是柏斯呀

咁奇怪既 ??

唔係化, 我初初都留意唔到依句野既, 直至我打去tom lee, tom lee個職員先同我講佢地有圓號賣, 不過唔係學校要果個型號, 果個型號只係柏斯先有得賣咖咋

原帖由 金毛B媽 於 10-8-10 16:44 發表

我睇番, 學校要我地買個隻, 係 Tom Lee 買喎, 不是柏斯呀

咁奇怪既 ??

原帖由 luiluimama 於 10-8-10 17:11 發表
唔係化, 我初初都留意唔到依句野既, 直至我打去tom lee, tom lee個職員先同我講佢地有圓號賣, 不過唔係學校要果個型號, 果個型號只係柏斯先有得賣咖咋

...

我要買個隻

Yamaha YHR322/2 Bb Horn French Horn ( 通行琴行 )

唔好意思, 我 pm 唔到你, 我想留我電話俾你, 我想同你詳談呢

一係你 pm 我先, 我再 reply 就得呀

pm you lu

原帖由 金毛B媽 於 10-8-10 17:14 發表
唔好意思, 我 pm 唔到你, 我想留我電話俾你, 我想同你詳談呢

一係你 pm 我先, 我再 reply 就得呀

覆了你 thanks

replied you too

原帖由 金毛B媽 於 10-8-10 17:32 發表
覆了你 thanks

原帖由 luiluimama 於 10-8-10 17:36 發表
replied you too

sorry, miss 左你 call, 你得閒, 隨時, 都可以打俾我
‹ 上一主題|下一主題