用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 想問LETTERLAND用家
go

想問LETTERLAND用家 [複製鏈接]

請問用LETTERLAND係唔係一套咁買, 買一套又幾多$$, 你地係0係專門店買定係書局都有得買呀??
我去書展又睇唔到有得買!!
   4    0    0    0

去太古專門店啦,唔駛成套買,佢地唔hard sell,上去自己慢慢睇吓边樣啱自己好d

原帖由 ttlucky0303 於 10-8-3 10:18 發表
請問用LETTERLAND係唔係一套咁買, 買一套又幾多$$, 你地係0係專門店買定係書局都有得買呀??
我去書展又睇唔到有得買!!

係呀, 我都係喺太古買架.... 佢地好nice架.... 我仲買埋Oxford Tree tim....

原帖由 cwongkl 於 10-8-9 09:42 發表
去太古專門店啦,唔駛成套買,佢地唔hard sell,上去自己慢慢睇吓边樣啱自己好d

回覆 1# 松鼠隊長 的文章

我以前都是在太古買的,不過是tradition個隻,Letterland有些人物換左,同小朋友解釋有點難。應該可以online order的,都好方便。

有些人物換左--> 我唔知道呀, 不過我最近先買架... 因為見playgroup都係教緊, 咪買返黎同個女睇下
原帖由 angelaaki 於 10-8-10 10:28 發表
我以前都是在太古買的,不過是tradition個隻,Letterland有些人物換左,同小朋友解釋有點難。應該可以online order的,都好方便。

睇到啦~~多謝哂~~今個星期會上去太古度睇, 你地都係一次過買哂0的野, 想知道你地本身識唔識拼音架.
因為其實我英文好屎, 用個套野, 係唔係都會識架啦??

其實唔會一次過買哂0的野,
而且買o的乜野教材要視付你的小朋友當時的需要。

如果有不明白的地方,你可以問o下職員,佢地好好人。

其實上到去  showroom 買o野/ 問人,
要記得講下自己小朋的程度﹔

因為 有某些 items 對於 某程度的小朋友,
是必買/ 非常好用.

以我個人的教學同用家經驗為例, Sammy Snake's Snap 是幼稚園/初小學生 和 初學者 恩物

上左去咯, 個人真係好好人, 只係叫我地買左4樣野, 如果要買, 真係買唔哂, 因為真係勁多產品, 我諗真係要等呀女熟哂0的人物先可以再知買咩岩佢用...^^
THANKS!!

原帖由 andreamamama 於 10-10-1 18:08 發表
我都上過太古城個SHOWROOM, 佢解釋得好清楚又唔HARDSELL, 我想慢慢睇時佢又唔會搞住我,仲開CD SAMPLE俾我聽!超好人!
不過最後我都係請左老師教,一黎個女聽老師多過聽我話 ,二黎老師多D教材,唔洗自己買 我諗 ...

正確o黎講

係當你見到小朋友有進步之後
你就會 心思思  諗下其他產品 可以點樣幫到手
買下、 用下、教下  就 越買 越多

最近 我忙緊 搵 新道具 上堂用,  
不過 有o的 道具  可以的話 就會自製.

老師 真係有 多d 教材,

平時o係 幼稚園  我地 都 有用 黎教 小朋友

不過 近期 小朋友 成日 傷風 感冒
如果 太多人 共用 同一套 教材 就 不太 衛生

所以 有o的要成日 觸摸的教材

就算我自己有一套我通常都會
要求 上門的學生 自己買一套上堂用。

學校 就要 買多幾套 先可以。

請問各位媽咪, Letterland phonics 好用嗎?
小朋友喜歡嗎?

我用左2個星期度, 唔係日日用, 不過呀女好鍾意, 唱親歌都會跟住唱, 睇個本書都好專心, 認到0的字, 0的字跟埋個公仔, 開始認得0的公仔可以講到佢個名同埋有關既字, 佢聽到LETTERLAND個名已經好開心...

我是用家 但不是媽咪。

小朋友們非常喜歡       其實這有點兒跟家中與他們每天相伴的毛娃娃的情況差不多吧。

如果家裡放的都是 史迪仔 就越來越喜歡 史迪仔﹔

如果家裡放的都是 湯馬士 就越來越喜歡 湯馬士。

但是要注意使用 letterland 的時候﹐要讓你的小朋友看清楚 英文字母 (沒有人物的那一面)。

而且 字母的 名稱與形狀 ,人物的 名稱 與 其所出的 聲音 都要搞清楚。

所以如果你不太清楚應該如何用這套教材的話,應該在買的時候問一下使用方法,如果還有問題的話,他們是有家長班 (要收費的) 教你如何使用。

不過 用 與 教 是 “兩” 回事﹐

如果你 清楚而且了解 英語發音的話,家長們自己教導小孩是最好的﹔
要不然, 教學方面 可以 請教 導師,而家長們也可以透過 正確的 教材使用方法,努力的 協助和支持 小朋友 的學習,也是非常好的事。

i have interest too - where to buy in Tai Koo? How much is it?

有無邊間買平D?

may i know the detail address of taikoo??  thx

原帖由 gownfinder 於 11-5-3 11:00 發表
http://www.letterland.com/training/hong-kong

Showroom and Shop Opening Hours: Wednesday 10am - 6pm/Saturday 10am - 4pm

ETC Educational Technology
Connection (HK) Ltd
Room 1509, Cityplaza 4 (office ...

Sorry, can i know if there any showroom at Kowloon?  thanks

‹ 上一主題|下一主題