用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 14歲往外國留學是否太早?
go

14歲往外國留學是否太早?

請問:14(F.3)仔/女往外國留學,會否將來減少父母與他們之間的感情?
其實,那個歲數往外國留學較為合適?

14歲是否太早?

謝謝解答。

回覆 1# ChrisWong 的文章

冇話早唔早,我的 14 歲獨女今個月底便會赴美留學,早點去早點適應,英文都好 D!

請問你是哪間學校?  最初你如何幫她選擇此校呢? Tks!

原帖由 ChrisWong 於 10-8-2 10:30 發表
請問:14歲(F.3)仔/女往外國留學,會否將來減少父母與他們之間的感情?

14歲是否太早?

謝謝解答。

我覺得呢個年齡去好適合。
或者你可以聽下呢個中三學生去美國的留學分享:
http://www.youtube.com/watch?v=UfqwVUz4p
3k

聽完你應該放心^^

I looked up the boardingschoolreview.com website and seeked for schools which meet my own criteria. Then I searched for student and parent reviews on these schools. Finally I applied via SSAT Common Application.

Please check PM.

原帖由 hilarywdv 於 10-8-4 13:47 發表
請問你是哪間學校?  最初你如何幫她選擇此校呢? Tks!

原帖由 luima 於 10-8-5 10:21 發表
I looked up the boardingschoolreview.com website and seeked for schools which meet my own criteria. Then I searched for student and parent reviews on these schools. Finally I applied via SSAT Common A ...

Dear Luima,

I recalled we communicated before on studying in the US. As you may be aware, my only son is also in the States.

May I know which school your daughter will be in and at what grade?

Hi luima,

Thanks your message but I prefer in CA.  Do you have any suggestion?

It depends on what kind of schools do you want: big or small, boarding or day, co-ed or single-sex. Visit the website I suggested and search for schools in CA.

原帖由 hilarywdv 於 10-8-5 11:28 發表
Hi luima,

Thanks your message but I prefer in CA.  Do you have any suggestion?

我個人認為14歲是一個最適合的時間. 我個女都係呢個年齡去英國留學的. 這個暑假過後就升F.5了. 為什麼F.3去英國升學比較好呢 - 1) 首先有一年時間比小朋友適應環境及打好英文的基礎 2)英國中四要選科. 早一年去不用太心急選科,避免到時選錯科目 3)我個女暑假前(即中四已考了一部份的GCSE的paper). 如果中四先過去英國的話又要適應環境又要打好英文基礎.....太辛苦了. 中三往英國升學還有另外的好處, 如: 中文已有一定的基礎水平; 而且吸收英語能力比較好.
不用擔心是否會影響父母親的感情, 因為小朋友一年會回來三次, 每次都會分享唔同的見聞及有趣之事, 而且可以用Skype phone 通電話, 非常方便.  
當年我去了British Council攪的教育展覽找到囡囡間寄宿學校. 不過都差不多要早一年時間預備. 請留意.

現在
原帖由 ChrisWong 於 10-8-2 10:30 發表
請問:14歲(F.3)仔/女往外國留學,會否將來減少父母與他們之間的感情?

14歲是否太早?

謝謝解答。

my daughter will also be 14 when she leave to study & I hope I made a right decision too.

回覆 1# gdaymum 的文章

Me Too!