用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ireneyklo
go

2010-2011 IK1L 交流站 [複製鏈接]

唉!唔見咗張懇親會的ticket,今天已發現和打了電話去學校問,但三號風球老師冇返學問唔到可不可以補買,明早唔知朗朗記唔記得幫我問老師點算!因只有我一個人去,如果真的不能入場,各位家長可否copy 你地的錄影比我,好擔心呀!另外知不知件衫是否要在家著好呢,如果著住,他們點vv呢,連身衫呀!

你地小朋友入到邊隊校隊,Jackco 入咗第三choice嘅節奏樂隊,唔知多唔多表演或比賽呢 ? 佢平時成日唱歌,我最想佢入到合唱團,不過選唔倒 !

原帖由 chun_mum 於 11-5-27 11:54 發表
Marcus聽Daddy講完交通安全隊好威風,又有得著套靚制服,又有步操,好鍾意,最終佢同Michael一樣首選都係揀左交通安全隊   ,其他choices係:

2. 朗誦隊
3. 合唱團
4. 小蜜蜂
5. 樂器演奏
6. 中國舞

...

[quote]原帖由 beegoo 於 11-6-28 20:52 發表
你地小朋友入到邊隊校隊,Jackco 入咗第三choice嘅節奏樂隊,唔知多唔多表演或比賽呢 ? 佢平時成日唱歌,我最想佢入到合唱團,不過選唔倒 !

節奏樂隊多數在校內表演(復活節晚會, 聖誔節晚會, 小小大會堂等), 但很少聽他們出外表演或比賽. 但合唱團就多些.

朗朗入咗朗誦隊呀!阿媽的我超開心,因為是1st choice, 朗朗明年是全日班,唔之有冇同學仔都是呢,可以繼續同一班?我問阿仔他話唔知呀!

朗朗好叻叻呀 !

囝囝冇轉全日班,下年唔可以同朗朗做同學仔lu....

原帖由 LHKHMum 於 11-6-29 01:09 發表
朗朗入咗朗誦隊呀!阿媽的我超開心,因為是1st choice, 朗朗明年是全日班,唔之有冇同學仔都是呢,可以繼續同一班?我問阿仔他話唔知呀!

你地就好啦..我個仔乜隊都入唔到 ~~
好唔開心呀 ~~~~

原帖由 beegoo 於 11-6-28 20:52 發表

囡囡入咗中國舞,我都好開心!我囡囡話下年佢讀IK2H。

回覆 186# 高齡牛師奶 的文章

點解會入唔到嫁?唔係一定有是但一樣比他玩嗎?有冇問下老師呢?

Michael入咗第一志願:交通安全隊呀~ 佢明年讀IK2L,聽佢講:好多人入咗IK2H~

我聽囡囡講同組有幾個都是IK2H呀!但係唔緊要,我o地可以繼續聯絡的。

回復 1# ireneyklo 的帖子

Marcus都係升IK2H,真係好啦,可以繼續同你囡囡做同班同學。
Marcus都抽唔到入任何校隊 ,不過唔緊要,學校有咁多課外活動,可以參其他課外活動。

Jackco 入 IK2L,佢都係話好少同學仔同佢同班 !

當然要啦,要互通消息~
原帖由 ireneyklo 於 11-7-21 01:44 發表
我聽囡囡講同組有幾個都是IK2H呀!但係唔緊要,我o地可以繼續聯絡的。

你地今晚會返學校聽小一簡介會嗎?

唔去啦!因要游水呀!

hi, 你囡囡係咪轉咗全日班呀?

原帖由 ireneyklo 於 11-9-9 13:42 發表
唔去啦!因要游水呀!

不是,囡囡讀IK2H。
原帖由 ling_piglet 於 11-9-9 16:24 發表
hi, 你囡囡係咪轉咗全日班呀?

大家好﹐我系IK2H RYAN YUNG媽媽﹐上年都系讀IK1L
RYAN仔仔參加左一個自製MUSIC VIDEO比賽﹐希望你地欣賞下他的精彩歌喉和舞姿﹐當然還有我為他製作的特效啦~~~
如果你都覺得我地好比心機製作這個MV﹐請用你30秒時間到FACEBOOK投票支持下RYAN。你的投票足以影響賽果﹗﹗﹗﹗請多多支持﹗﹗﹗

請投ryan仔一票,方法﹕
1.click 以下link -->
https://apps.facebook.com/singing_contest/?video=44

2.click 讚好 -->
3.click投票 -->
4.click Allow app -->
5.click 獨唱組 -->
6click 林茵 -->
7.欣賞ryan精彩演出及投票(tick 晒四個格 pls)

謝謝~
‹ 上一主題|下一主題