用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ireneyklo
go

2010-2011 IK1L 交流站 [複製鏈接]

回覆 1# ireneyklo 的文章

Candice媽咪,我都想幫Michael報小天使合唱團或朗誦隊,但好可惜Michael係咁話要做警察(即交通安全隊 )話要捉人亂過馬路喎,咁我由得佢啦~

我的選擇是:
1.) 交通安全隊
2.) 小蜜蜂
3.) 小天使合唱團
4.) 朗誦隊
5.) 演奏樂隊
6.) 中國舞

Marcus聽Daddy講完交通安全隊好威風,又有得著套靚制服,又有步操,好鍾意,最終佢同Michael一樣首選都係揀左交通安全隊   ,其他choices係:

2. 朗誦隊
3. 合唱團
4. 小蜜蜂
5. 樂器演奏
6. 中國舞

原帖由 ling_piglet 於 11-5-26 13:58 發表
Candice媽咪,我都想幫Michael報小天使合唱團或朗誦隊,但好可惜Michael係咁話要做警察(即交通安全隊 )話要捉人亂過馬路喎,咁我由得佢啦~

我的選擇是:
1.) 交通安全隊
2.) 小蜜蜂
3.) 小天使合唱團
4.) 朗誦隊 ...

暑期班

你們有無幫小朋友報學校的暑期班嗎?

申請成為親子王會員

申請成為親子王會員 可 每人每期換領一本《親子王》

https://www.facebook.com/event.php?eid=100703190022195

我沒有報名暑期班,等小寶貝休息吓!

住得太遠,所以冇報

我想問下究竟懇親會當日係自己帶小朋友去? 還是照舊搭校車(但時間早d)?

見家長o個日,我聽到老師同家長講,叫家長在家幫小朋友著好表演服,就沒有講需唔需要返學,我想學校下星期會出通告的。
你o地個日會不會去看表演呀!我同爸爸都會去,我好希望快d可以去睇小朋友表演。

回復 4# LHKHMum 的帖子

照坐校巴, 校巴會直接送小朋友到達浸大.
其實係一家四口子

係呀,見家長果日蔡老師話自己帶小朋友去浸大;但睇通告又好似寫:如坐開校車的,如常搭校車,會送小朋友到浸大(應該好早,要上午8:30集合)所以有d一頭霧水~ 當日我同daddy,婆婆,爺爺&嫲嫲都會去呀,好期待呀!

原帖由 ireneyklo 於 11-6-11 02:24 發表
見家長o個日,我聽到老師同家長講,叫家長在家幫小朋友著好表演服,就沒有講需唔需要返學,我想學校下星期會出通告的。
你o地個日會不會去看表演呀!我同爸爸都會去,我好希望快d可以去睇小朋友表演。 ...

都ok啦,可以應付~

原帖由 Pertra 於 11-6-11 10:23 發表
Hi,

I want to ask the homework level of K1 ?

等我星期三返學校問吓老師先,我都是見到通告講搭校巴,爸爸話學校可能怕有d家長會遲到。
原本婆婆同哥哥都話要去睇,可惜當日哥哥學校要TSA,婆婆就上星期整到隻腳,所以兩個都去唔到。
今日囡囡返來話我知今天試了件表現衫,佢好喜歡,仲跳舞給我們看。
原帖由 ling_piglet 於 11-6-13 15:44 發表
係呀,見家長果日蔡老師話自己帶小朋友去浸大;但睇通告又好似寫:如坐開校車的,如常搭校車,會送小朋友到浸大(應該好早,要上午8:30集合)所以有d一頭霧水~ 當日我同daddy,婆婆,爺爺&嫲嫲都會去呀,好期待呀!

...

今日問咗老師,家長可以自己帶小朋友去侵大,集合時間老師遲d才通知。而搭校車的小朋友校車會直接車去侵大,但要問蘇生幾點上車。

朗朗話他偷睇過女仔的表演衫,好sexy嫁(因他們男女分開練習的),而他自己是做crab,套衫他都好鐘意。表演當天,只有我一個人去,爸爸請唔到假,工人姐姐放緊大假,原本諗住帶弟弟(16 months only) 和奶奶去,但學校話under 3 is not welcome,所以奶奶要在屋企睇b!

朗朗咁搞笑去偷睇女仔? 哲哲都係做crab喎, 佢話套衫係黃紅色, 要著對鉗先, 之後著個殼, 再之後戴埋頂帽~ 佢話好靚架! 不過都係啱啱好~ 琴日仲化埋妝番黎, 蔡老師化得好靚呀! 之後佢仲講話: 蔡老師話下星期五要gel頭呀, 同埋如果媽咪有化妝的話, 化埋先返學呀!

原帖由 LHKHMum 於 11-6-16 00:37 發表
朗朗話他偷睇過女仔的表演衫,好sexy嫁(因他們男女分開練習的),而他自己是做crab,套衫他都好鐘意。表演當天,只有我一個人去,爸爸請唔到假,工人姐姐放緊大假,原本諗住帶弟弟(16 months only) 和奶奶去,但學校話under 3 is not we ...

囡囡話琴日去了禮堂上台表現咗兩次,佢話全班到化了妝,還有影了相,囡囡話套衫好靚。

睿哲媽媽記得是6月23日(星期四),唔好記錯呀!

知道,thanks Candice媽咪!不過唔知會唔會打風 ,如果打風唔知會唔會改期呢? 我好想睇佢地表演呀! 好期待呀!
原帖由 ireneyklo 於 11-6-18 00:47 發表
睿哲媽媽記得是6月23日(星期四),唔好記錯呀!

我都好驚會打風,我好想可以睇佢o地表演呀!
今日囡囡取了套表演衫回來,你小朋友有沒有取回家。另外老師話一定要8:30am在浸會大禮堂集合。
‹ 上一主題|下一主題