用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ireneyklo
go

2010-2011 IK1L 交流站 [複製鏈接]

我都諗住煎腸仔, 三文治之類啦~
原帖由 ireneyklo 於 10-10-31 03:12 發表
我想著件深保藍色樓都得o瓜,旅行我會整鹵水腸仔&雞比,但要好早起床整食物。

有無家長琴日去見家長呀? 我想問下可唔可以帶埋小朋友一齊見呢? 因我想自己去接佢放學, 之後o係學校玩一陣, 就見家長~ 因囝囝成日想我去接佢放學呀~

ah.... 我地連開學時訂咗見白色外套,到而家都未有呀 !
好在之前買咗風褸,而家d天氣都可以著,再凍d就自己喺入面加衫。
heeee,我開頭係諗住買d嘢食咋,如果到時一早起身唔使應酬細佬,有時間都可以整少少食物呀。

原帖由 ireneyklo 於 10-10-31 03:12 發表
我想著件深保藍色樓都得o瓜,旅行我會整鹵水腸仔&雞比,但要好早起床整食物。

我諗應該可以 ! 如果到時老師想單獨同父母傾,咪叫小朋友坐埋一邊玩陣先囉,只係10分鐘,應該ok嘅 !
係呀,我地去接佢地放學,佢地真係好開心㗎 ! 如果我請倒假,我都會咁安排,或者同佢去食d嘢再返去學校見老師囉。

原帖由 ling_piglet 於 10-11-2 09:51 發表
有無家長琴日去見家長呀? 我想問下可唔可以帶埋小朋友一齊見呢? 因我想自己去接佢放學, 之後o係學校玩一陣, 就見家長~ 因囝囝成日想我去接佢放學呀~ ...

之前在交第二次留位費時,我都是想買白色外套,但老師話白色外套現在沒有現貨,另外白色外套會轉款式,所以我沒有訂外套,等有新款式先買。

原帖由 beegoo 於 10-11-2 10:08 發表
ah.... 我地連開學時訂咗見白色外套,到而家都未有呀 !
好在之前買咗風褸,而家d天氣都可以著,再凍d就自己喺入面加衫。
heeee,我開頭係諗住買d嘢食咋,如果到時一早起身唔使應酬細佬,有時間都可以整少少食物呀。

...

又會咁啱,尋日喺呢度講完話未有,尋晚返去就見到jackco書包放咗見外套。我諗呢件就係新款式啦 !

原帖由 ireneyklo 於 10-11-3 01:06 發表
之前在交第二次留位費時,我都是想買白色外套,但老師話白色外套現在沒有現貨,另外白色外套會轉款式,所以我沒有訂外套,等有新款式先買。

How's your Parent's Day On 3/11

We got the time to see Miss Choi was from 6 to 6:30.  However, my wife said that she had to wait for her turn for more than 1 hour. Did you have the same experience?

hi,有冇同學仔會報christmas個課程呀 !

我替囝囝報"蕃薯串燒"及"冬菇串燒"班,仲係試下俾佢上全日添,等婆婆可以休息下,工人姐姐可以專心顧顧妹妹。

我地就報咗"蕃薯"同"雞翼",咁佢地頭一個week可以一齊上啦 ! 囝囝一定好開心。我諗佢地都幾好朋友架,因為我問佢鍾意同邊個同學仔玩,佢就講曬成組d同學仔嘅名出嚟。(之前攞住張相比佢睇,都只係認到d女同學,最近先可以連其他4個男同學都認得)

我地又係同樣原因,所以比佢返聖誕嘅course。不過,佢就返半日。

原帖由 chun_mum 於 10-11-16 10:02 發表
我替囝囝報"蕃薯串燒"及"冬菇串燒"班,仲係試下俾佢上全日添,等婆婆可以休息下,工人姐姐可以專心顧顧妹妹。

我沒有幫囡囡報名聖誕節課程,因想在聖誕假期多d練習游水。

回覆 2# beegoo 的文章

頭一個星期可以同Jacko一齊上堂,相信囝囝都會好開心!

我地都無幫Michael報聖誕節課程...由得佢放下聖誕假~
原帖由 ireneyklo 於 10-11-17 13:54 發表
我沒有幫囡囡報名聖誕節課程,因想在聖誕假期多d練習游水。

原來學校每星期都有清潔之星同乖乖獎,其中一個星期囝囝係清潔之星,佢都冇話我知,問佢佢先至話"係啊"。希望佢遲d可以自己主動講多d學校嘅嘢比我地知啦 !!

今日Candice回家同我講佢上台攞毛巾獎,我唔知佢我講什麼,所以叫囡囡重演一次,由點叫佢個名至上台握手到影相。但問佢是什麼獎就唔知,佢話今日Michael攞星星牌。
我想問攞毛巾是清潔之星or乖乖獎呀?
原帖由 beegoo 於 10-12-10 14:19 發表
原來學校每星期都有清潔之星同乖乖獎,其中一個星期囝囝係清潔之星,佢都冇話我知,問佢佢先至話"係啊"。希望佢遲d可以自己主動講多d學校嘅嘢比我地知啦 !! ...

回復 135# ireneyklo 的帖子

攞星星牌是清潔之星,Candice係攞乖乖獎,好叻叻呀 !  
因為intranet 有 post 咗d相出嚟先知道。你可以上去睇睇post咗出嚟未

回復 136# beegoo 的帖子

多謝您!
原來亞囡攞乖乖獎,等我讚吓囡囡先。

回復 2# beegoo 的帖子

Jackco媽咪,請問可以上intranet邊到睇到post咗D相出嚟呀!我試過上,但搵唔到?! Many many thx!!!

回復 138# chun_mum 的帖子

喺呢度,
communication --> notice board --> Kindergarten : student's corner --> school-based awards
我諗英文係IKG,而中文係KG

回覆 1# beegoo 的文章

睇到啦! 唔該晒!:
‹ 上一主題|下一主題