用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門家長: 兜兜轉轉, 結果去邊?
go

叩門家長: 兜兜轉轉, 結果去邊?

辛辛苦苦, 左叩右叩,日等夜等, 兜兜轉轉, 作為叩門家長的我, 終於都叩到間心儀小學, 你地結果去邊?

真係恭喜晒, 等待的心情真的難以形容, 好像單戀一樣地等待

原帖由 DrChing 於 10-7-30 09:32 發表
辛辛苦苦, 左叩右叩,日等夜等, 兜兜轉轉, 作為叩門家長的我, 終於都叩到間心儀小學, 你地結果去邊?

回覆 2# DrChing 的文章

Which school?:)

I guess is Holy Angel. Right?

原帖由 DrChing 於 10-7-30 09:32 發表

醒目開學勳章

上年我都經歷過,我囡囡插小二,等待是很痛苦
最後收到電話取錄,立即喊到收唔到聲
不過係一個好好既回憶
各位家長明白到你地好用心為子女爭取入到心儀學校
果種堅持同毅力,但盡左自己努力就好
最終入到邊間都要同子女開心接受,
小朋友壓力原自父母,唔好比太大壓力自己及小朋友

等待...失望...但又心不死.....百般感覺....
只有經歷才明白到...
好才最後都有唔錯學校收左...

樓主 o個 個好似係囝....

原帖由 panbaby 於 10-7-30 11:49 發表
I guess is Holy Angel. Right?

絕對同意.  果種堅持同毅力真係要經歷過才感受到.

原帖由 小木偶媽咪 於 10-7-30 11:54 發表
上年我都經歷過,我囡囡插小二,等待是很痛苦
最後收到電話取錄,立即喊到收唔到聲
不過係一個好好既回憶
各位家長明白到你地好用心為子女爭取入到心儀學校
果種堅持同毅力,但盡左自己努力就好
最終入到邊間都要 ...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Maggie,

你小朋友最後去左邊間學校呀?

原帖由 MaggieHei 於 10-7-30 12:04 發表
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

仲兜緊......

原帖由 Fionyiu 於 10-7-30 12:22 發表
Maggie,

你小朋友最後去左邊間學校呀?

All,
不是Holy Angel. 囝囝叩門, 終於叩到舊油天. 希望兜緊的家長勿放棄!

原帖由 MaggieHei 於 10-7-30 12:04 發表

Please check PM

原帖由 DrChing 於 10-7-30 17:20 發表
All,
不是Holy Angel. 囝囝叩門, 終於叩到舊油天. 希望兜緊的家長勿放棄!

My son had joined over 8 interview, only Holy Trinity Primary School accepted. Is this school not bad, pls give me some advise, thanks!

叩門已經告一段落啦, 可以安心放暑假啦 ! 因為知道另外個幾間名校,根本唔到我去叩門.
'仲兜緊"啲家長千萬唔好放棄呀 !

好開心,仔仔都成功叩門考到一間心儀小學. 大家不要灰心, ADD OIL PLEASE !

MaggieHei,

Don't give up ar.....I trust your girl is ok.  

原帖由 MaggieHei 於 10-7-30 16:45 發表
仲兜緊......