用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

原帖由 yeegi 於 10-8-5 11:10 發表
Woo, 一去就3頁了, 追死人!  消息有好有壞,  好的 , 唔理想的不要 , 始終結果已落實.     呢度D mother 好多 Plan, plan A 唔得就 pl ...

Yeegi,

Thanks

原帖由 Elona 於 10-8-6 15:27 發表
第一批334既考生, 係咪下年出籠 ? 形式係咪同會考差唔多 ??

要到 2012 年先出笫一批 334 學生.

今年升中六既學生2年後考 AL 競爭仲大, 因要和笫一批 334 學生競爭大學學位到時有派驚

原帖由 ytpeople1 於 10-8-6 15:10 發表
係喎! 你地仲有個升F.2仔、女

RoEcMa 你咪對香港既教育制度好了解囉, 末代會考又經歷過, 334又經歷過....

原帖由 RoEcMa 於 10-8-6 09:07 PM 發表

Tomorrow is better

原帖由 Elona 於 10-8-8 08:34 發表
RoEcMa 你咪對香港既教育制度好了解囉, 末代會考又經歷過, 334又經歷過....

RoEcMa,
你兩個仔女讀書咁叻, 真令我羨慕啊 !

你仔女由 S1 開始每晚都要溫習幾多個鐘 ?

補完習仲駛唔駛溫習番補習班嘅 notes ?

係咪唔溫習完唔比用電腦呢 ?

仔仔去完上海之後, 估唔到只係短短2個星期, 已經高過我 !!

唔驚唔覺, 仔仔已經開始咗第一次"替"鬚, 覺得有d快, 佢係咪算早熟??

醒目開學勳章

回復 186# Elona 的帖子

我都等緊牛仔高過我呀
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

我地會唔會攪返次聚會呀?

醒目開學勳章

呢兩日, 每日都同牛仔係度拉鋸. 快d過埋星期五考完琴就鬆晒喇.

到時可以話俾牛仔聽有得去旅行. 呢幾日好驚佢問我旅行果度點呀. 好驚佢心散......

真係難為了媽媽 !!   

加油 !!

原帖由 veronna 於 10-8-10 08:51 AM 發表
呢兩日, 每日都同牛仔係度拉鋸. 快d過埋星期五考完琴就鬆晒喇.

到時可以話俾牛仔聽有得去旅行. 呢幾日好驚佢問我旅行果度點呀. 好驚佢心散......

醒目開學勳章

hi,

yuk hei mum
原帖由 veronna 於 10-8-10 08:48 發表
我地會唔會攪返次聚會呀?
我叫旭薯!我好乖乖,所以daddy,mummy and 哥哥好錫我......

醒目開學勳章

hi,

我隻b都係痾,但report出咗冇事,要轉濕糧,近排買糧買到窮!

yuk hei mum
我叫旭薯!我好乖乖,所以daddy,mummy and 哥哥好錫我......

醒目開學勳章

hi,

My baby

yuk hei mum

Veronna,

我同你一樣, 我們一家剛由上海世博回來, 但個囡星期四便要考琴, 佢個心仲係要每天遊玩, 又tum又企硬, 拉鋸後唯有早上鍊琴, 下午遊玩, 真冇辦法 ......

希望在明天, 大家都係想快些考完, 努力呀!

原帖由 veronna 於 10-8-10 08:51 發表

醒目開學勳章

hi,

yuk hei mum
原帖由 Elona 於 10-8-9 21:22 發表
仔仔去完上海之後, 估唔到只係短短2個星期, 已經高過我 !!

唔驚唔覺, 仔仔已經開始咗第一次"替"鬚, 覺得有d快, 佢係咪算早熟?? ...

醒目開學勳章

hi,

近排我要照顧細b,所以少咗蒲頭,請見諒!

yuk hei mum

醒目開學勳章

原帖由 heikima 於 10-8-10 19:50 發表
Veronna,

我同你一樣, 我們一家剛由上海世博回來, 但個囡星期四便要考琴, 佢個心仲係要每天遊玩, 又tum又企硬, 拉鋸後唯有早上鍊琴, 下午遊玩, 真冇辦法 ......

希望在明天, 大家都係想快些考完, 努力呀 ...

無端端早左成三個月考試,已經好趕。佢仲唔緊唔要咁。再加上詩班今個星期日有獻唱,佢仲要練埋詩班既歌,都唔知練得邊度。唔望高分,只望合格咋。

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 10-8-10 19:45 發表
hi,

我隻b都係痾,但report出咗冇事,要轉濕糧,近排買糧買到窮!

yuk hei mum

好彩佢痾得黎都仲好精神,又玩得。都冇咁心痛,係荷包痛d啫。

原帖由 Elona 於 10-8-8 08:34 發表

仲有末代 AL

希望細b快d康復 !!

原帖由 tinetinew 於 10-8-10 07:54 PM 發表
hi,

近排我要照顧細b,所以少咗蒲頭,請見諒!

yuk hei mum
‹ 上一主題|下一主題