用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 校車: 西貢至林文燦英文小學
go

校車: 西貢至林文燦英文小學 [複製鏈接]

請問大家有沒校車介紹由西貢去林文燦英文小學? 我已問過學校又問過好幾架校車都不做這條線, 現在好心急因為好快就開學, 請問有無介紹?
   0    0    0    0

原帖由 yc0201 於 10-7-29 13:31 發表
請問大家有沒校車介紹由西貢去林文燦英文小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104? 我已問過學校又問過好幾架校車都不做這條線, 現在好心急因為好快就開學, 請問有無介紹? ...

打去問下校務部問下有冇隔離學校攪校巴既電話,上年學校都冇馬鞍山條線,之後我打去問,查到馬鞍山既學生因為人少,會同隔離學校share一架校巴...但係就唔屬於LMC既校巴...
其他區都可能有機會都係咁做, 你試下問下先啦....

原帖由 JackyBaBa 於 10-7-31 02:45 發表

打去問下校務部問下有冇隔離學校攪校巴既電話,上年學校都冇馬鞍山條線,之後我打去問,查到馬鞍山既學生因為人少,會同隔離學校share一架校巴...但係就唔屬於LMC既校巴...
其他區都可能有機會都係咁做, 你試下問下先 ...

JackyBaBa
多謝你的提議, 我剛致電校務署處,回覆是沒有相關資料,我要努力再找其他校車啦!

回覆 1# yc0201 的文章

你好, 我都係住西貢ga, 想問吓你搵到校車未, 或者你方唔方便send email俾我, 咁我哋可以直接講...thanks ^^
my email : [email protected]

..........

Hi vivianmammy,

我都係今日打電話去追先知上下車時間. 我仔仔今年係小一新生, 今年轉左新校車公司????

..........

現在解決左未 ???
我知你心痛, 唔好喊. 在巴士站上落總好過未搵到校車right ? 再努力搵搵隔離附近的小學, 問下有冇, 搵到就走人.
小朋友唔知咩叫日灑雨淋架, 我地在佢地面前正面d , 佢地做人就正面d 架喇, 努力. VIVIANMAMMY
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

A,  仲有呀, 我個小朋友果三年幼稚園都係在巴士站上車架, 有時校巴要等小巴或巴士開走, 先泊埋黎, 有時落住狗屎, 我地都係咁等, 上車小朋友PAT PAT 未坐好, 校車姨姨就連人連書包咁扣seatbelt, 但ok 架.  
放心啦, 佢地好快適應

我識人做保娒車,試吓可唔可以幫你搵d資料 ! pm 我 la!

原帖由 maxims 於 10-8-27 02:15 PM 發表
我識人做保娒車,試吓可唔可以幫你搵d資料 ! pm 我 la!

maxims,

有冇計仔,  荃灣去九龍塘果間乜鬼野..聖咩嘉咩撒呀 ?

計仔就無la, 不過可以問吓有無近線車資料,遲d覆你

maxims, 咁你幫下馬on 山同學仔啦, 佢地話要六點半上車, 好慘啊.
‹ 上一主題|下一主題