用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 (IK1 H )同學仔召集
go

10-11 (IK1 H )同學仔召集 [複製鏈接]

hi, 大家好呀, 昨日收到通告知道仔仔係IK1 H班, 佢叫Harry仔, 唔知可以係呢度搵到幾多個同班同學仔呢~~ 大家互相交流下呀~~
   0    0    0    0

Hi!我囡囡讀IK1 L班,但都希望認識別班同學仔,可以交流一吓。
你9月1日至3日是Group A or B,我是Group B。

唔記得講囡囡名,佢叫Candice。

Hello,好高興有人回應呀,我地開學當日係GROUP A, 不過想轉GROUP B 唔知得唔得,未問學校, 係呢, 你囡囡幾大? 住邊區呀? 可能第日有機會一齊坐校車呀? 我仔仔係大仔1月出世, 住葵興.
原帖由 ireneyklo 於 2-8-2010 00:54 發表
Hi!我囡囡讀IK1 L班,但都希望認識別班同學仔,可以交流一吓。
你9月1日至3日是Group A or B,我是Group B。

我囡囡4月出世,我囡囡無機會同你仔仔一齊坐校車,因家住油塘。
原帖由 yipyip110 於 10-8-2 14:26 發表
Hello,好高興有人回應呀,我地開學當日係GROUP A, 不過想轉GROUP B 唔知得唔得,未問學校, 係呢, 你囡囡幾大? 住邊區呀? 可能第日有機會一齊坐校車呀? 我仔仔係大仔1月出世, 住葵興. ...

今日有冇收到班主任既電話呀? 我同佢講話想轉GROUP佢好好人地幫我轉了,真係要多謝她, 感覺此校的老師都唔錯,咁早打俾學生D家長問有冇收到通告呀,有冇咩問題咁。係呢,你26號會帶小朋友一齊去嗎?
原帖由 ireneyklo 於 3-8-2010 01:52 發表
我囡囡4月出世,我囡囡無機會同你仔仔一齊坐校車,因家住油塘。

我都收到蔡老師致電,我都覺得學校和老師好好,26/8我會帶囡囡一齊回校。

你囡囡有冇返暑期班呀,見到有個POST話走失一個小朋友在外面,真係有D驚訝!!!如果你有返,講講D實際情況聽下呀.
原帖由 ireneyklo 於 4-8-2010 01:03 發表
我都收到蔡老師致電,我都覺得學校和老師好好,26/8我會帶囡囡一齊回校。

囡囡沒有返暑期班,所以不知實況。

我兒子都是1K1H班, 他名字叫ASHER. 多多指教, 1/9 應該是GROUP A.

回復 1# asherlam 的帖子

你好呀...終於有一個真係H班既同學仔傾計喇,我地開學日轉左GROUP B, 多D上來交流呀,請多多指教!!

我囡囡都是1K1H班, 她名字叫serena,多多指教丫, 而9月1日是GROUP A的.

Nice to meet you^_^...日後多D上來交流交流呀,等大家都可以互相瞭解下D子在學校既情況。
原帖由 irene_fong 於 25-8-2010 16:49 發表
我囡囡都是1K1H班, 她名字叫serena,多多指教丫, 而9月1日是GROUP A的.

I was unable to attend the orientation today, can anyone tell me the information? Thanks a lot!

你地26號有冇去迎新日呀?? 感覺怎樣呢?? 我同老公都有去,覺得MS. LAURA好好笑容及親切,而施老師都OK但覺得佢講野好似唔係好夠大聲(不過可能環境比較嘈),冼老師感覺都唔錯,希望我地既小朋友係她們既教導下會開心和愉快。

回覆 1# yipyip110 的文章

26號我沒有去迎新日. 由Asher媽媽去, 所以詳情都唔太清楚.  很高興認識你們 :loveliness:  期望囝囝囡囡他們在學校裡早日成為好朋友

我囡囡叫Tiffany, 今日第一天開學大家覺得如何?

Hello,你囡囡係GROUP  A OR B呀?我地係GROUP B, 感覺都OK啦, 只係做左介紹下自己, 食下茶點咁, 大至上秩序都冇問題, 冇話好混亂, 你地又覺得點呀?quote]原帖由 yutung 於 2-9-2010 02:01 發表
我囡囡叫Tiffany, 今日第一天開學大家覺得如何? [/quote]

my daughter is in group a,  the classmates are happy and the teachers are nice!

你地有冇人會JOIN興趣班呀? 我都心大心細唔知俾囝囝JOIN咩COURSE好,俾D提議啦
‹ 上一主題|下一主題