用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會九龍灣基樂小學 請問大家會買幾套校服呢?
go

請問大家會買幾套校服呢? [複製鏈接]

請問大家會買幾套校服呢?
   0    0    0    0

我自己買左2套校服及運動服...
因為始終佢地放3,4點, 放學返屋企要洗埋衫都好夜, 驚第日唔乾, 特別係回南天...

相信你這樣問,孩子一定是在一年級了,你應該看孩子是每星期穿校服情況,不要好像我這樣慘情,由一年級到現在二年級了,都不能為孩子多購一套運動服,向學校反影也沒用,唯一校服商都不知是否有心留難家長,建議你要為孩子預購明年校服使用,否則會好像我一樣,二年了,孩子只有一套運動服,訂購了也要一拖再拖,昨天追完,又說要再等一星期。

很久沒有上BK, 見到oscar 你的發表... 往年(一年級)時點解你唔趁(舊)校服義賣時, 買多一套.  我呢2年都係校服義賣時執多1.2套比我小朋友,  可能小朋友真係大得好快, 果d校服真係都好新,  可以慳翻好多$$, 唯一的校服真係好貴, 而且也可順便教小朋友環保, 不過最緊要都是你們唔介意穿舊的東西!

原帖由 oscar0602 於 10-11-20 10:29 發表
相信你這樣問,孩子一定是在一年級了,你應該看孩子是每星期穿校服情況,不要好像我這樣慘情,由一年級到現在二年級了,都不能為孩子多購一套運動服,向學校反影也沒用,唯一校服商都不知是否有心留難家長,建議你要為孩子預購明年校 ...

我都覺得佢好唯一,
我自己11月頭去門市買校服, 以為理應正常SIZE通常好齊碼, 點知去到無, 仲要買咩無咩, 校服運動服都冇, 我唔明佢點可以做到校服供應商.
算, 要定做, 要5個星期先有, 但到現在催問, 她還在說師傅很多訂, 還未做好, 幾時有未知.
現在開始凍了, 學校也在今天轉季, 那如何是好...

BOBO, 我唔介意買舊校服, 因為每年家長會都會撞我公司活動, 故未能回校選購, 我都唔知點解一定要用唯一校服, 依架校服商多的是, 服務又唔好, 即時當季節開始也是選購不到校服, 所以我會一如以往一樣, 今年買明年校服, 每年買一套大碼, 加上今年個套, 那孩子就可以替換了. 總知就係激氣啦!

何止服務唔好,d質料都好唔掂~~
‹ 上一主題|下一主題