用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 搵唔到學校做插班生,教育局會否派到BAND3學校? ...
go

搵唔到學校做插班生,教育局會否派到BAND3學校? [複製鏈接]

我們搬往新界區差不多一年, 想小女轉入大埔區讀中三. 但寄左好多申請信比D中學, 佢地都無位 ( BAND2中至BAND2尾 ). 打電話到教育局驚佢地到時會比BAND3學校我, 咁就驚阿女學壞喇! 依家仲有咩方法呢?
~ 我都唔想佢轉校, 但路途太遠(何文田). 放得學又加埋課外活動都要成六,七點先番到. 小女讀緊都BAND2中至BAND2尾中學.
Thanks for your help~~~!
   0    0    0    0

原帖由 crystal_hobbit 於 10-7-24 18:32 發表
我們搬往新界區差不多一年, 想小女轉入大埔區讀中三. 但寄左好多申請信比D中學, 佢地都無位 ( BAND2中至BAND2尾 ). 打電話到教育局驚佢地到時會比BAND3學校我, 咁就驚阿女學壞喇! 依家仲有咩方法呢?
~ 我都唔想佢轉 ...

可選大埔直資學校

有無試過康樂?

有無試過以下中學:

http://www.yy2.edu.hk/sch_detail/sch_detail6b.php

http://www.chkpcc.edu.hk/download/0910commonapplication.pdf

http://www.llcmhlau.edu.hk/info_app.html

http://www.nthyktpdss.edu.hk/Contents/newf2f4.pdf

原帖由 crystal_hobbit 於 10-7-24 18:32 發表
~ 我都唔想佢轉 ...

醒目開學勳章 王國長老

~ 我都唔想佢轉校, 但路途太遠(何文田). 放得學又加埋課外活動都要成六,七點先番到. 小女讀緊都BAND2中至BAND2尾中學.
Thanks for your help~~~!

試下沙田區的學校....

原帖由 cckalex 於 10-7-24 20:25 發表

可選大埔直資學校

~ 羅定邦中學同康樂都已經試過~~無位!

~ 請問沙田區有邊幾間呢?

~ 玄圓/ 靈糧/ 郭佩珍/ 聖道 已經寄左信成個星期都無回音!

請問依家仲有咩方法呢?

原帖由 crystal_hobbit 於 10-7-25 14:51 發表

~ 羅定邦中學同康樂都已經試過~~無位!

~ 請問沙田區有邊幾間呢?

~ 玄圓/ 靈糧/ 郭佩珍/ 聖道 已經寄左信成個星期都無回音!

請問依家仲有咩方法呢?  ...
\

可能三三四很小人轉校,等插班
北區心誠直資.
大埔試靈風
沙田林大輝

千其不要入沙田林大輝, 你入左去, 一定會好失望, 此學校的學術水平, 學校,學生管理水平, 連band 3 都不如, 明年還要大幅加學費, 真是不要入, 我知今年有好多人走
‹ 上一主題|下一主題