用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010-K1-主流班 [複製鏈接]

仔仔嚟緊9月讀崇真主流班, 會JOIN8月既暑期預備班..唔知會唔會有機會喺度認識到D 媽咪, 第時可以交流下呀 ^^
   0    0    0    0

me too my girl will start her K1 at mainstream and also joined the summer course will be started from 3 Aug.

報到! 我囡囡9月返主流下午班, 不過我無報適應班呀!
應該8/26新生家長日大家會見到面, 希望到時有機會大家認識下!

hello 大家好, 囡囡都係9月讀k1上午班, but冇報適應班, 希望來緊的日子大家多d交留下

真好呢, 唔知到時仔仔會唔會有機會同一班呢, 26/8見啊

編班結果係幼愛班...唔知你哋會唔會同班呢

我仔仔幼信班,多多指教

想問你地點知係自己係咩班? 收到張通告寫K1L / K1C, 睇唔清楚佢寫L定C, 係咪到時家長日會有得再睇?THX

囡囡幼望班, 請多指教

我囡囡都係幼望班, 同一班呀

原帖由 斯藝 於 10-8-4 15:24 發表
囡囡幼望班, 請多指教

大家好呀! 我囡囡係K1C班。唔知呢到有冇同學仔呢?

今日我睇左一個POST, 令我幾擔心, 話說TT暑期班有個小朋友走左出學校外, 半個小時先搵番‧唔知係唔係有咁既事? 有冇番緊暑期班既家長可以講比我知發生咩事‧如果係真, 都幾驚, 因為一個2-3歲既小朋友走左出去校外, 可以有幾危險大家可以想像到‧如果真有其事, 學校真係要改善保安同向家長交待清楚先岩!

Hihi~ 我仔仔今年K1, 入左幼仁班~ 唔知有無同學仔o係度呢~~ 我無join到個summer course, 所以要o係8月26日先見到你地呀~ 同埋9月1-3日我返group A呀, 你地呢~

我囡囡係K1C, 1/9-3/9返GROUP B

我個女有返啟x班, 都有睇到lee個topic, 都想向學校了解事件.

原帖由 ISISYAN 於 10-8-4 17:28 發表
大家好呀! 我囡囡係K1C班。唔知呢到有冇同學仔呢?

今日我睇左一個POST, 令我幾擔心, 話說TT暑期班有個小朋友走左出學校外, 半個小時先搵番‧唔知係唔係有咁既事? 有冇番緊暑期班既家長可以講比我知發生咩事‧如果係 ...

julieann: 我仔仔都係幼仁班,9月1-3日我都係返group A呀,大家係同班同學,我個仔好容易認,因佢有濕疹,叫Jeffy Yan, 你仔仔叫咩名?

原帖由 mic0355 於 10-8-4 13:01 發表
想問你地點知係自己係咩班? 收到張通告寫K1L / K1C, 睇唔清楚佢寫L定C, 係咪到時家長日會有得再睇?THX

路過....你小朋友係上午班的話, 應該係L = 愛, 下午班就係C = 勇。
但家長日係可以再睇, 而且我地D家長好多都會影低個LIST, 因為小朋友之後寫聖誕卡又或者分享學校事既時候, 都知邊個打邊個。

原帖由 vianalau 於 10-8-5 01:49 PM 發表
julieann: 我仔仔都係幼仁班,9月1-3日我都係返group A呀,大家係同班同學,我個仔好容易認,因佢有濕疹,叫Jeffy Yan, 你仔仔叫咩名?

我仔仔叫Wallace Ng 吳希哲呀~ 好野, 依家識到同學仔媽咪喇~

原帖由 大頭魚 於 10-8-4 18:28 發表
我囡囡係K1C, 1/9-3/9返GROUP B

Silvia - thanks

大頭魚- 我仔仔都係K1C, 同你一樣返GROUP B, 請多多指教

原帖由 leunter 於 10-8-4 04:47 PM 發表
我囡囡都係幼望班, 同一班呀

我地分咗去group A, 你呢?

唔明呀...我仔仔讀幼愛, 按你咁講即係L, 但我朋友上午班, 但佢係讀幼信喎..

我會係GROUP B呢

原帖由 silvia_ng 於 10-8-6 01:27 發表

路過....你小朋友係上午班的話, 應該係L = 愛, 下午班就係C = 勇。
但家長日係可以再睇, 而且我地D家長好多都會影低個LIST, 因為小朋友之後寫聖誕卡又或者分享學校事既時候, 都知邊個打邊個。 ...

‹ 上一主題|下一主題