用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友學琴係咪屋企有個琴好o的?
樓主: MM99
go

小朋友學琴係咪屋企有個琴好o的? [複製鏈接]

Re: 小朋友學琴係咪屋企有個琴好o的?

ming2>>謝謝你的回覆,其實我怎樣先知佢地有冇換過d零件呢,因為間琴行係我見到佢d傳單然後走入去睇咋,會唔會同埋琴老師上去睇會好d呢,而我眼見個琴真係有9成新,琴行亦比埋個內隆我睇,內裡d木仲好新,所以真的唔知佢有冇唔老實播???
ming2 寫道:
Babyruby
你過獎啦…我d意見又點可以算係專業呢?!...anyway, 二手U3賣二萬幾就緊係唔貴啦…不過問題係部二手琴保養得好唔好,間琴行信唔信得過,唔知入面d零件有冇俾人換過喎?!..買二手琴要小心d好…TomLee新U3好似唔洗六萬幾咁貴…我年頭幫學生買折完都係五萬有找,雖然宜家加左價,不過我相信折完都應該係五萬幾(門市特價可能係六萬頭啦..need to check ah..),如果你真係想知,你再話我知,我可以幫你問下0既…

snoopy
你budget係幾多??
你老師有冇講個yamaha display琴係咩model 呀??

簽名被屏蔽

你可否幫我check yahama lu90 通利賣多少錢,你是否可以拿到discount 呢

ming 2
你可否幫我check yahama lu90 通利賣多少錢,你是否可以拿到discount 呢

ming2>>mmmmm.... 聽你咁講,我真係再想想,如果想買部新琴,可去邊度買,normal的,有冇好介紹呀??
ming2 寫道:

Babyruby

老實講呀...有時就算你帶琴老師去睇,佢地都未必睇得出個琴入面有冇俾人換過零件架...因為一部琴入面大大話話有成過千個零件,有d係就咁睇唔見架...唔係內行人係好難睇得出架...而且magazine都有講過去琴倉/行買二手琴係有一定0既風險架...

簽名被屏蔽

我想買kawai k-18e/21 or Yahama lu-90, which one is better, can u give me any suggestions

2-3萬度拉(有得分期就最好拉),其實我好外行架,真係唔知咩牌字好,只係朋友叫唔好買大陸琴,你有咩好意見????
ming2 寫道:

Babyruby,
what's your budget???有冇牌子0既喜好?!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題