用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好想問下, 你地係因咩野原因會幫小朋友在K2, K3時轉校呢 ...
go

好想問下, 你地係因咩野原因會幫小朋友在K2, K3時轉校呢? [複製鏈接]

醒目開學勳章

因為同老公傾開阿仔讀書的事, 究竟幾多歲比佢地返加拿大讀書先係最好TIMING, 講到去基督堂呢間幼稚園只係有K2同K3, 忽然好想知有咩野原因會幫小朋友在K2, K3時轉校呢?

1. 覺得舊校唔適合?
2. 想測試小朋友實力, 試下in插班(當然你係覺得呢間比原本讀開果間更好), 如果收左就讀, 唔收就算?
3. 因K1時入唔到心儀的幼稚園, 所以K2, K3時再接再厲去考?
4. 抑或好似鍾鎮濤個女咁, 讀開St. Cat, 之後轉左去基督堂, 然後入左小女拔.  一步一步為進入心儀的小學鋪路?

另外, 有無人知點解基督堂呢間幼稚園只係有K2同K3呢?

0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

我會係#2, 不過只會報cckg

btw, 以我所知, 以前d人淨係讀高班同低班.. 之後先有bb班 (即e+ K1)
其實應該仲有學校得K2/K3, 不過大部份都加埋K1喇..
恐龍家

醒目開學勳章

原帖由 小曳人 於 10-7-22 10:51 發表
我會係#2, 不過只會報cckg

btw, 以我所知, 以前d人淨係讀高班同低班.. 之後先有bb班 (即e+ K1)
其實應該仲有學校得K2/K3, 不過大部份都加埋K1喇..

小曳人, 你好啊, 其實cckg有咩個人之處呢?  佢好係邊度呢? 佢地係咪全英文教學的(除左中文), 因我住呢頭我見過一個鬼妹仔讀cckg的.  我團契入面有對夫婦的仔都係讀cckg, 佢K1在Cannon讀, 但我地唔係好熟, 我唔好意思問佢地.  其實我同你一樣都想比仔仔試下考K2, 唔知幾時要報名呢?  佢地有無website呀?

你仔仔係咪好似讀Keen Mind的PN的, 我仔就讀pm的, 今年會原校升K1.  我記得有好多好的kinder都收左你仔仔讀K1, 你而家決定左邊間未呀?  我仔St. Cat同KV都係waiting, 但我始終收唔到佢地的call, 所以疊埋心水繼續留係Keen Mind.
‹ 上一主題|下一主題