用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想買部辭典俾小朋友升中 
go

想買部辭典俾小朋友升中  [複製鏈接]

想買部辭典俾小朋友升中,快譯通or好易通?

1    0    0    0

其實各位認為是否有須要買電子辭典給小朋友升中,價錢真的不便宜呀!!! 

朋友介紹買好易通HD001$2990。佢買個時$3400,佢話好好用,升中學好0岩用,但係我覺得比小朋友用太貴,又擔心佢唔小心唔見左,所以個心十五十六,唔知買唔買好,各位有何高見?

剛去書展睇過,好易通$1499之後就係$2699,其他仲有朗文同明報myid隨身學都有出電子辭典,真係花多眼亂,拿不定主意結果空手而回,到宜家都唔知買唔買好!= ="

書展的好易通攤位沒有9200賣,工作人員說這是兩件前的型號,所以不推介我去購買,不過如果我真的堅持要買,他可以幫我order,價錢一樣是$1890,會加送一本oxform第7版辭典

大多數口碑都覺得好易通比快易通好,我都覺得係,不過二千幾蚊實在太貴,想請問ipod touch可唔可以有好易通類似0既功能(一樣可以查字典,SPEAK),那就唔使買lu。

請問是否只在書展買才有字典送, 其他地方如百老滙和豐澤有沒有得送?
我心思思想買一部, 但要有字典送的

多謝指教, 真係好好好好提議, 不過唔知成不成功裝到 ipod, 若果成功則可慳番d money, but有沒有發sound ka??

回覆 37# CrabPincers 的文章

唔係BO!係學校要求買字典機OR字典,可以是但choice ONE 本來係書展已經決定買$1499個部,仲送埋字典,但黑白MON,真係睇得好辛苦,彩MON最平就係$2699,我都係覺得貴左D,所以最後都冇買,如果書展有$1899個部,我相信已經買左,唔知點解書展冇哩部賣...

學校要求買字典OR字典機,因為仲未choice到字典機,有朋友提議可返大陸買Oxform第7 edition 字典,結果就公幹時順道買了一本,哇!真係便宜好多,香港賣$405 ,佢只係買$118,唯一唔同0既係簡體字,因為阿仔睇簡體字冇問題,所以就買左,我認為係一個不錯的選擇。
‹ 上一主題|下一主題