用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 窩打老道校有無早餐食架?
go

窩打老道校有無早餐食架? [複製鏈接]

要食左才返學 or 學校會prepare埋架? thanks.

0    0    0    0

全日班,十點會有早點,十二點食午餐。
我通常給阿仔飲支奶才回校。

thanks so much, 其實此校的K1全日班難不難入呢?因我不是此校的N1學生呀!

另外,K1的英文時間多不多?小朋友的品德如何?多數愛看書嗎?老師如何?課程如何?考私立/直資有優勢嗎?

我個仔係N1升上的, 所以唔太清楚K1難唔難入。
但係我個女係細女,就連N1都入唔到.... (even哥哥嚮度讀緊)
:(

另外,
K1的英文時間多不多?我覺得唔算多,好像是每天半小時吧(忘記了)。但觀課時見仔的其他同學英文不錯,我家沒有姐姐,仔仔的英文係差d。
小朋友的品德如何?不錯。但總有一兩個"活躍"點的學生。至少無聽過有學生打學生事件。同埋學校都教育學生要有公德心呀之類,我覺得仔的同學都好乖呀。
多數愛看書嗎?我覺得鐘唔鐘意睇書好depends on家中多唔多閱讀。每隔一個星期會帶一本圖書回家做閱讀報告,校方安排都幾好。
老師如何?n1和k1時的老師都跟得好足,k2時感覺無咁足。可能要他們學習獨立點吧。
課程如何?編排不錯,遁序漸進。人地話多功課,我覺得ok,全日班多數是校內完成。
考私立/直資有優勢嗎?語言方面會比雙語那些kinder遜。優唔優勢就唔識答。我仔都考緊小一,暫時知道有一間收。考私立/直資都是看面試時表現吧。

p.s. 雖然我覺得迦南好好,但由於我仔英文麻麻,所以k3會同佢轉校。希望上小學唔會太辛苦。

希望幫到你!

really thanks, help me a lot.
‹ 上一主題|下一主題