用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學(海泓道) 平價出售新油天(海泓道)2010-2011全新小一課本 ...
go

平價出售新油天(海泓道)2010-2011全新小一課本

我有新油天(海泓道)2010-2011全新小一課本, 剛於6月26日在校内購買。如有興趣可PM我,於地鐵站交收。
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Fionyiu,

Hi! 你好。咁啱我同你一模一樣又係買咗油天書同校服,依家用唔着。重有我個仔同你個仔間小一都係一樣。我係預備班第三班,你第幾班呀。希望第時見到面可以打個招呼。

Hello Yeungboy,

係啦....我都買左書呀....校服就未買.  你賣晒d書未呀?
我囝囝第5組.  真係又會咁岩既...

你點解選另外一間而放棄油天既?  pm我啦...

同道中人...

原帖由 yeungboy 於 10-7-19 19:59 發表
Fionyiu,

Hi! 你好。咁啱我同你一模一樣又係買咗油天書同校服,依家用唔着。重有我個仔同你個仔間小一都係一樣。我係預備班第三班,你第幾班呀。希望第時見到面可以打個招呼。 ...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Dear Fionyiu,

唔知点解PM有Error,所以遲D見到面再講原因啦!你小朋友返咗兩日學開唔開心呀?識唔識到朋友仔呀?希望佢哋讀得開開心心啦!

Hello yeungboy,

佢好開心呀...日日回家都話好鍾意返小學.  但我問佢小息同邊個玩, 佢就話自己去左小食部買燒買, 買野飲....好為食....
你囝囝呢??

原帖由 yeungboy 於 10-7-20 18:35 發表
Dear Fionyiu,

唔知点解PM有Error,所以遲D見到面再講原因啦!你小朋友返咗兩日學開唔開心呀?識唔識到朋友仔呀?希望佢哋讀得開開心心啦!

唔好意思,我想問問妳哋是否放棄咗"新油天"?如是,請問妳哋幾是同學校講放棄架。因為我有個friend佢囡囡叩"新油天"門被烈為"備取生",而我friend打電話問學校話佢囡囡係第2位備取生。

I think your friend has a higher chance.  Don't give up.  

原帖由 teresa1111 於 10-7-21 11:42 發表
唔好意思,我想問問妳哋是否放棄咗"新油天"?如是,請問妳哋幾是同學校講放棄架。因為我有個friend佢囡囡叩"新油天"門被烈為"備取生",而我friend打電話問學校話佢囡囡係第2位備取生。 ...

Fionyiu,
勁攪笑呀!我囝囝又係好為食。佢返學前最緊張係學校俾唔俾小一學生去小食部買嘢食。我老公帶佢返學,人哋D小朋友放低書包都會同爹哋媽咪傾吓偈,我個仔第一件事就係話:「爹哋,等我帶你去小食部睇吓吖。」佢好興奮買嘢食。

teresa1111,
I think there's chance for your friend to get the offer. Maybe you can ask your friend to further write letter to the principal to show their loyalty.

teresa1111,

如果你個friend遲D有offer,我有書本及校服平讓呢!祝她好運。

Haha....佢地真係好好笑, 為食豬.....

原帖由 yeungboy 於 10-7-21 16:32 發表
Fionyiu,
勁攪笑呀!我囝囝又係好為食。佢返學前最緊張係學校俾唔俾小一學生去小食部買嘢食。我老公帶佢返學,人哋D小朋友放低書包都會同爹哋媽咪傾吓偈,我個仔第一件事就係話:「爹哋,等我帶你去小食部睇吓吖。」佢好興奮 ...

唔知點解PM唔到.......請問係唔係有新油天小一課本售呀?

係呀...pls call me.
原帖由 ellielau 於 10-7-22 16:03 發表
唔知點解PM唔到.......請問係唔係有新油天小一課本售呀?

醒目開學勳章

原帖由 yeungboy 於 10-7-21 16:37 發表
teresa1111,

如果你個friend遲D有offer,我有書本及校服平讓呢!祝她好運。

pls check pm.

請問有d咩書,thx

請問係唔係有 "新油天"小一課本 及 校服 平讓呢?  

請問有d咩書,thx