用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 九龍城區既補習社
go

九龍城區既補習社 [複製鏈接]

我個女今年升小六, 成績唔好, 重點係...我要返工冇人管到佢.  所以希望叫佢去補習社做功課免得佢在家看電視和打機.

請問有冇人知道以下那一間好呢 ?
瀚林苑教育中心
基石進修中心
明思教育中心
希婷教育中心

謝謝
   0    0    0    0

回覆 1# DianeT 的文章

補習社做功課,學童係咪可以幾個鐘係果度做功課??幾$一個月請問?

有一間話, 1200元 ( 五日,每天兩小時 )
我個女本身有tutor,逢一,三,五, 不過佢唔會主動做功課,等到老師嚟之前先做.  唉 ....

我小學五年級時補過瀚林苑教育中心,真係自己坐o係度做功課law...印象中好似無咩人理

其實有d家長就係最緊要個細路吾好4處走,安全就ok.

多謝你們的意見, 想問多少少.
當你做完功課後,導師會否幫你check 功課呢 ? 如果未能在限時間內完成功課,他們會怎樣做 ?

原帖由 DianeT 於 10-7-18 18:53 發表
多謝你們的意見, 想問多少少.
當你做完功課後,導師會否幫你check 功課呢 ? 如果未能在限時間內完成功課,他們會怎樣做 ?

功輔班會Check。咁我又唔太記得未能在限時間內完成功課會點… 應該會返屋企做!

Thank you, Tomoyama & Jessiebox

我好麻煩, 又再問多一些.
如果係你哋咁有經驗嚟講. 係唔係間間補習社都係差唔多呢 ? 導師方面是否有能力幫助解决問題 ?

Sorry !

原帖由 DianeT 於 10-7-19 22:09 發表
Thank you, Tomoyama & Jessiebox

我好麻煩, 又再問多一些.
如果係你哋咁有經驗嚟講. 係唔係間間補習社都係差唔多呢 ? 導師方面是否有能力幫助解决問題 ?

Sorry ! ...

沒緊要!問多些問題都唔緊要^^

功輔班黎講就真係差唔多!不過都要問下佢1對幾多個學生,做完功課係咪會比練習學生做等等,另外可能唔同ge係導師ge學歷,有d只請大學程度的,有d Form 5都請。

你現在有否參加補習社呢 ?
我本想去九龍城"基石進修中心"既, 因為近近地. 但係我老公D朋友又話去"瀚林苑教育中心"好. 真係嘛鬼煩......

基本上, 我哋對補習社一竅不通. 所以問多D希望各方朋及友比D意見.  
我好似選擇緊中學咁.... 哈哈 !

原帖由 DianeT 於 10-7-20 12:54 發表
你現在有否參加補習社呢 ?
我本想去九龍城"基石進修中心"既, 因為近近地. 但係我老公D朋友又話去"瀚林苑教育中心"好. 真係嘛鬼煩......

基本上, 我哋對補習社一竅不通. 所以問多D希望各方朋及友比D意見.  
我好似 ...

我說的小學時去過EAC翰林院補習已是10年前的事了,宜家係咪以前咁真係唔知。我上基石進修中心的網站睇過,佢唔係專為小學生而設,即係還有其他成人班等等,咁佢ge功輔班會唔會剩係睇住D小朋友做功課?可能有機會做完功課唔會比練習佢做,可以問清楚。

如果朋友話EAC好,咁不防試試,再問問小朋友情況點^^1/2個月後如果覺得唔係特別好ge,可以轉去近D果間試試亦可~

妳講得有道理. 試試也無妨. 我去翰林院睇吓.  謝謝:loveliness:

不用客氣~

Hi 各位,

又係我, 女人真係好麻煩, 三心兩意, haha ~

麻煩你們, 如果你們有朋友知道"何文田"好既補習社, 請通知我.

各位,

我己經去咗翰林苑報名啦, 現在等緊做平估, 希望個女可以專心D 啦.  學校看來不錯, 每天3小時, 有3天和5天選擇, 小班上課(1-7)人. 今天知道係咁多啦. bye bye

我個女係九龍城個間paramount talents 補緊,個度都幾好,佢地會因應我個女的程度教.值得一試
‹ 上一主題|下一主題