用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 好想讀, 但好遠
go

好想讀, 但好遠 [複製鏈接]

柴灣同荃灣相距實在太遠, 遠到無校車

好想讀, 點算好? 想問大家知唔知有無褓姆車去荃灣?

另外, 有沒有其他費用要交? 興趣班多在平日/週六/週日上嗎? 貴嗎?
   1    0    0    0

原帖由 (K^K) 於 10-7-16 11:58 發表

另外, 有沒有其他費用要交? 興趣班多在平日/週六/週日上嗎? 貴嗎? ...

我老公個朋友朝朝駕車送個小朋友去將軍澳返學,屋企係元朗。所以考左先,到時你就會有決定會搬近些或考慮放棄。

又真係幾遠的。不過考左先再算啦!

我仔仔係港同讀小二, 我哥哥的仔仔會係9月轉來插班讀小四(因為之前係傳統小學壓力太大), 我阿哥住鳥溪沙(仲遠過你), 又竟然比佢找到褓姆車(不過預左車費一定唔平)。

港同星期六的課外活動多數係樂器訓練, 要參與機會好少。平日星期一至五都有其他課外活動, 可以隨意參加, 都係幾十元一堂(唔貴的)。其他雜費我又唔覺多喎, 主要都係學費+校車費+飯錢(大概17元一餐)。

iwff

原帖由 (K^K) 於 10-7-16 11:58 發表

另外, 有沒有其他費用要交? 興趣班多在平日/週六/週日上嗎? 貴嗎? ...

原帖由 iwff 於 10-7-16 15:52 發表
又真係幾遠的。不過考左先再算啦!

我仔仔係港同讀小二, 我哥哥的仔仔會係9月轉來插班讀小四(因為之前係傳統小學壓力太大), 我阿哥住鳥溪沙(仲遠過你), 又竟然比佢找到褓姆車(不過預左車費一定唔平)。

港同星期六的 ...

多謝iwff的回覆, 港同已經收左我仔, 但下星期二要confirm, 所以而家諗緊點返學

醒目開學勳章 王國長老

係插班嗎?
我pm校巴公司聯絡電話俾你丫, 雖然而家無校巴去荃灣, 但校巴知道d行家門路, 知道有無保母車的, 你究竟下先啦~!

原帖由 (K^K) 於 10-7-17 11:59 AM 發表

多謝iwff的回覆, 港同已經收左我仔, 但下星期二要confirm, 所以而家諗緊點返學
‹ 上一主題|下一主題