用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 找 Geni ))))))))))))))))
go

找 Geni )))))))))))))))) [複製鏈接]

Geni 版主,

因不能從上面的標題下載,敬請再上貼多一次"小一面試100條",謝謝!!!!!!!

0    0    0    0

下載到呀~
http://www.baby-kingdom.com/batch.download.php?aid=54155

原帖由 spmok1999 於 10-7-14 17:03 發表
下載到呀~
http://www.baby-kingdom.com/batch.download.php?aid=54155

謝謝你的轉貼,之前試過好多次都唔成功.呢次得啦,謝謝

沒記錯的話,你個囡囡升k1,咁快睇小學既資料啦

得閒做定功課o者, 已有私小位在手始終係穩陣d, 不過都係要睇阿女o既進展, 睇下有冇機會轉d更好o既官津校啦...

原帖由 spmok1999 於 10-7-17 19:22 發表
得閒做定功課o者, 已有私小位在手始終係穩陣d, 不過都係要睇阿女o既進展, 睇下有冇機會轉d更好o既官津校啦...

真光幼稚園會直上其小學嗎?
我希望佢可以入到官小

回覆 5# Gogojuly 的文章

真光幼稚園會直上其小學嗎? 聽講就係喇~
我希望佢可以入到官小... 如果入到間出名D o既官/津小(一條龍o個D)就最好啦, 其他直資/私小都會試下, 如果搏唔到多數會留返o係真光, 真光對於我o黎講雖然唔係最理想, 但都算係一間唔錯o既學校 ...
我都希望你搵到間好o既官/津校, 起碼細o個個有得跟唔洗煩丫~

原帖由 spmok1999 於 10-7-18 01:17 發表
真光幼稚園會直上其小學嗎? 聽講就係喇~
我希望佢可以入到官小... 如果入到間出名D o既官/津小(一條龍o個D)就最好啦, 其他直資/私小都會試下, 如果搏唔到多數會留返o係真光, 真光對於我o黎講雖然唔係最理想, 但都算 ...

中西區好似冇一條龍的中小學,所以希望佢可以入到官小.

回覆 7# Gogojuly 的文章

中西區好似冇一條龍的中小學 <-- 津小有兩間有直屬中學, 就係聖士提反女子及聖心...
我之前幫阿女報名聖士提反女子幼稚園失敗o左, 不過都預o左機會唔大, 因為能確保能盡量收晒幼稚園部的小朋友上小一, 會先以小一自行計分方式同你計定分, 基本上如果冇廿分或以上(以小一自行計分方式去計)根本機會就好微, 不過到小一都可能仍會選為第一自願...
聖心幼稚園都有報, 都係失敗o左, 不過我不太喜愛返半日的小學, 所以聖士提反女子是首選...

原帖由 spmok1999 於 10-7-19 01:05 發表
中西區好似冇一條龍的中小學 <-- 津小有兩間有直屬中學, 就係聖士提反女子及聖心...
我之前幫阿女報名聖士提反女子幼稚園失敗o左, 不過都預o左機會唔大, 因為能確保能盡量收晒幼稚園部的小朋友上小一, 會先以小一自行計分方式同你計定分, 基本上如果冇廿分或以上(以小一自行計分方式去計)根本機會就好微, 不過到小一都可能仍會選為第一自願...
聖心幼稚園都有報, 都係失敗o左, 不過我不太喜愛返半日的小學, 所以聖士提反女子是首選...

坐23巴士經過,見到聖心幼稚園個牌,好high咁...但我的是男仔,且佢離我家不太方便....
原來女仔有一條龍學校,反而男仔就沒有....
對中西區的學校不大了解,若考不到真資/私校.唯有大抽奬睇運氣了.
‹ 上一主題|下一主題