用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 請問聖若瑟英文小學 (彩石里), 保良局陳守仁, 拔萃小學 ...
go

請問聖若瑟英文小學 (彩石里), 保良局陳守仁, 拔萃小學點揀? [複製鏈接]

請問不理會學費的問題, 如果聖若瑟英文小學 (彩石里), 保良局陳守仁, 拔萃小學同時獲取錄, 應該選邊問, 可否給我分析一下, 謝謝!
   0    0    0    0

我覺得三間都係好學校,你可以依自己地區文通決定,你真幸運啊!:

I will choose 拔萃小學.
This school is also the English primary school. Other than that, the secondary school allocation will be better.

回覆 1# DimJack 的文章

剛剛搬去彩福可否提供意見嗎?
想請問這區那一間幼兒園好呢?
本人兒子今年升讀k2
因為我剛剛搬到這區居住,
想請問選校升讀小一叩門心得?
可否分享吓呢? 感激萬分, 希望可以赐教 .. ^0^ Thank you so much !!

I would choose 拔萃小學 also...... of course.

我依家都係諗緊 聖若瑟英文小學 (彩石里) or 保良局陳守仁! ... 我唔想呀仔讀得太辛苦, 所以我會揀 保良局陳守仁!

拔萃小學(DBS)?  如果DBS收呀仔, 我地一定比佢讀!  老公重話會 排幾圍添...  
其實, 三間唔同類型, 咁要睇你個仔既特質, 帶小朋友去學校, 等佢揀囉~
‹ 上一主題|下一主題