用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南,約克..邊間好d呀??
go

迦南,約克..邊間好d呀?? [複製鏈接]

如題,thx
   0    0    0    0

我會選york, 我都準備幫仔仔報名, 因york 英文好d

HELLO,我同你一樣,都係cannan同york,二選一,不過我決定揀york,我都俾左4xxx cannan,不過之前已經諗住如果讀cannan都唔會俾仔仔繼續k1,cannan好好,小朋友一定會好開心,我仔仔都返緊佢地playgroup,一星期兩堂,佢好開心,
不過可能我自己要求比較高,我想要d英文好既學校,而cannan就好似淺左小小(因為佢有學卷,所以程度要跟教育局指引),
至於york,我睇左好多post,好多人都係話佢貴,不過就無人否認佢教得唔好,反而都好多人話佢d英文真係好,而我自己就諗,如果我讀cannan,我都預左要再報d英文course,可能每個月一星期一堂都要1000一個月,2700+1000,都會$3700,不過york係日日都有外籍老師,我朋友話係3個miss一班,一個外籍miss長駐,佢朋友係嗰度既miss,咁其實條數都喺返度
正如,有d家長話佢地貴,不過一分錢一分貨,你俾咁多,佢都係提供好好既設施俾小朋友,如果你係afford得到,我認為york係好d,你係offer am定pm,我係pm,唔知我仔仔可唔可以同你做同學
原帖由 popcorn11202001 於 10-7-13 14:12 發表
如題,thx
http://hk.myblog.yahoo.com/mags307/

醒目開學勳章

多謝大家寶貴意見~
無可否認從來在bk睇york的評價都係行政,價錢問題,從來冇人話佢學術上唔好~
maqurita:你好~我小朋友讀am呀...做唔到同班同學但係都算係同一間學校ma~ :)  nice to meet you~

nice to meet u

原帖由 popcorn11202001 於 10-7-15 10:23 發表
多謝大家寶貴意見~
無可否認從來在bk睇york的評價都係行政,價錢問題,從來冇人話佢學術上唔好~
maqurita:你好~我小朋友讀am呀...做唔到同班同學但係都算係同一間學校ma~ :)  nice to meet you~ ...
http://hk.myblog.yahoo.com/mags307/

how about York vs tutor time?

我都想知...因為我都係呢兩間之中揀一間...ANY ADVICE ?

原帖由 pigpig350 於 10-7-17 22:17 發表
how about York vs tutor time?
‹ 上一主題|下一主題