用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇人參加過康體署的游泳班??
go

有冇人參加過康體署的游泳班?? [複製鏈接]

有冇人參加過康體署的游泳班??

想問下家長可唔可以入場, 坐o係側邊睇住架?
一班收足的話有16個小朋友, 有幾多個教練架?
係咪全程都著住浮水衣架?

另外...小朋友入場洗唔洗比錢?

我小朋友5歲...如果唔可以入場睇住...有d 擔心...

請分享!! 謝謝...

0    0    0    0

完全不識SWIMMING,一個教練対16個小朋友、無可能架。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

原帖由 Mighty 於 10-7-13 20:46 發表
完全不識SWIMMING,一個教練対16個小朋友、無可能架。
無錯!我今晚先驚完,
我仔5歲半但110cm都無,我無入場,因為7點開始學游水,泳池7點半先比入場換得衫黎我仔都差唔多放學,我只在看台望住,我都好驚,不過仔仔話好玩,只係成班手拖手向水到行,之後學"鍊"鼻潛水,然後再就咁放個頭落去潛水,最後就係扶邊學踢水,我比佢學主要係我仔驚水,落水會o咸(舊年)
所以今年決定比佢平平地學o下,等佢唔再驚,雖然得1個教練但有1個救生員望實,同埋仲有1個職員望住。
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

原帖由 ha! 於 10-7-14 01:34 發表
1:16會死人woo
通常學學下就越黎越小人
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

都係JE,,,個個小朋友性格都不同、可能就係因為GUM様、本途不学了。  
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

但我個女六歲,學幾堂啦,佢話自己浮到喎,照佢講好過之前。之前我地同佢去游佢會好似Koala咁!

我囡囡學完一期啦..

上左一,兩堂之後..我一d 都唔擔心...
其實好淺水..
側邊又有救生員...
仲有康文署職員o係度...
教練都好好...

最後起碼識踢水,手的動作都識...
雖然...最後一堂考試都係未識游...(因為過去2星期天氣差..有幾堂都冇上)
起碼...好過d 泳會...學左幾個月仲係學緊吹泡泡! 堂堂比水槍,鴨仔佢玩...乜都學唔到...

完全同意,仔仔玩得好開心,雖然考試游得2M,不過比我想像中好,起碼有蛙式的姿勢,都可以游到幾下.明天開始學自由式式.
url=http://www.hellob.com][/url]
‹ 上一主題|下一主題