用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 升小二o既家長快"d"黎報到呀 ~~
go

升小二o既家長快"d"黎報到呀 ~~ [複製鏈接]

軒軒將會升2D班, 你地小朋友呢 ??? 快d黎報o下料睇o下有無係同班同學先.
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我黎啦~~~~~

嵐嵐  2C

Hugo -- 2B:)

你地果班除o左有個打不敗o既大敵外仲有江芷欣, 睇怕你地幾個考試又要爭崩頭 lor.

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-7-9 14:31 發表
我黎啦~~~~~

嵐嵐  2C

什麼是打不敗o既大敵??

原帖由 hinhin.mami 於 10-7-9 14:41 發表
你地果班除o左有個打不敗o既大敵外仲有江芷欣, 睇怕你地幾個考試又要爭崩頭 lor.

醒目開學勳章

原帖由 hinhin.mami 於 10-7-9 14:41 發表

阿女話 "東方不敗" 係 2E 喎.....可能真係唔同班

醒目開學勳章

"江芷欣" 我又冇乜點聽阿女講過喎......其實有 "東方不敗" 係度, 阿女會上進 D 嫁.......阿女想追過佢丫嘛

如果軒軒無報錯料,你個仔好似同焯淇(湳淇爸爸)一班.

原帖由 HugoRainbow 於 10-7-9 14:41 發表
Hugo -- 2B:)

醒目開學勳章

原帖由 hinhin.mami 於 10-7-9 15:00 發表

阿女都話焯淇係讀 2B 丫.......

好似係, 阿仔也說是!!

Belle Daddy 今年又一班了!!
原帖由 hinhin.mami 於 10-7-9 15:00 發表

哈哈....我地"d"暗語黎o架, 即係好似嵐嵐都係軒軒o既打不敗大敵上次考試病o左成績打九折都排名前軒軒一個. 二年班軒軒可能要面對更加多不知名o既大敵 lu...

原帖由 HugoRainbow 於 10-7-9 14:47 發表
什麼是打不敗o既大敵??

軒軒講o左佢知升邊班o既同學仔名比我知, 但無一個係 A 班喎.

啱啱先證實到阿女讀2B,你地仲早知過我,勁呀!
Hugo daddy : 唔知有幾多1C班同學讀2B呢?
雖然嵐嵐同軒軒暫時要分開一年,但佢地嘅友誼係唔會變嘅,因為每次見佢地係褓姆車都雞啄唔斷,唔識佢地以為青梅竹馬嘅好朋友

哈哈.....早過你知係因為我係 C9 lor, 我今朝一早同軒軒講記得問o下同學仔係邊班, 所以佢放學o既時候就好似交功課一五一十o甘話我知喇.

其實佢地兩個係車度成日鬥嘴o架我諗佢地似鬥氣 "yuen" 家多d.

原帖由 湳淇爸爸 於 10-7-9 15:33 發表
雖然嵐嵐同軒軒暫時要分開一年,但佢地嘅友誼係唔會變嘅,因為每次見佢地係褓姆車都雞啄唔斷,唔識佢地以為青梅竹馬嘅好朋友 ...

醒目開學勳章

雖然嵐嵐同軒軒暫時要分開一年,但佢地嘅友誼係唔會變嘅,因為每次見佢地係褓姆車都雞啄唔斷,唔識佢地以為青梅竹馬嘅好朋友 ...

你有所不知啦, 佢地既 "雞啄唔斷" = "鬧緊交" = "鬧叻中"

今日我地呢邊好熱鬧喎.......

如果是平均分班,應該有1/5人.大約六至七個.

哈哈~~東方不敗又幾貼切喎. 唔通亞仔收錯料你地唔係同一班.

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-7-9 14:58 發表

阿女話 "東方不敗" 係 2E 喎.....可能真係唔同班

頭先老師覆o左我點解成績表同獎狀名次有出入. 原來成績表show o既係下學期兩次考試o既成績排名,比例係 小考:期考 (4:6) 而獎狀就係以全個學年計排名.

佢今年排名係你個女後面係一隻黑馬黎o架 (之前我都無聽軒軒講過佢o架) 好鬼鍾意"東方不敗"呢個名 ha.....ha.....,o甘又係同佢一班小朋友有個假想敵有競爭先有進步o架嗎. 之前嵐嵐同東方不敗都係軒軒o既假想敵黎o架! 幣 la....我開學後咪要幫軒軒係 2D 班搵返個.

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-7-9 15:00 發表

"江芷欣" 我又冇乜點聽阿女講過喎......其實有 "東方不敗" 係度, 阿女會上進 D 嫁.......阿女想追過佢丫嘛

醒目開學勳章

原帖由 hinhin.mami 於 10-7-9 16:22 發表
佢今年排名係你個女後面係一隻黑馬黎o架 (之前我都無聽軒軒講過佢o架) 好鬼鍾意"東方不敗"呢個名 ha.....ha.....,o甘又係同佢一班小朋友有個假想敵有競爭先有進步o架嗎. 之前嵐嵐同東方不敗都係軒軒o既假想敵黎o架!  ...

唔....."東方不敗" 呢個名真係幾好貼切嫁

一陣返到屋企要問下阿女呢隻黑馬係點至得......
‹ 上一主題|下一主題