用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 今年沙呂小派位極好
go

今年沙呂小派位極好 [複製鏈接]

聖保羅書院 3    沙吕       36聖保羅男女 2    沙崇         7
聖保祿       2    曾肇添      3
男拔          1    羅撒         5
女拔          1    培英         7
九華          1    蘇淅         4
英華          2    循理         4
伊利沙伯    2    聖心         2
瑪利諾       1    沙官         2
拹恩          2    林漢光      4
聖士堤反    2    郭得勝      5
   0    0    0    0

是呀?但為什麼學校網頁不更新呢?

一呂有公佈, 入呂中的一呂多一點, 但入區外名校就沙呂多些

原帖由 st_paul 於 10-7-9 11:01 發表

睇咗D公佈 ,  一呂同沙呂派往外區名校中學分別係  17 : 19 ,  而沙田區 BAND 1 中學分別係 102 : 106 , 換言之總數係一呂有 119人 ,  而沙呂小就有125人派.

醒目開學勳章

原帖由 ilovefamily1 於 10-7-9 17:47 發表

睇咗D公佈 ,  一呂同沙呂派往外區名校中學分別係  17 : 19 ,  而沙田區 BAND 1 中學分別係 102 : 106 , 換言之總數係一呂有 119人 ,  而沙呂小就有125人派.

想問資料來源

沙呂小向校內家長公佈

換言之, 沙呂一呂的學生同樣優秀??

根據這些"資料""一呂"派得好過"沙呂"!!!

因為一呂只有4班6年級, 而沙呂有"5班"6年級, 一呂在比沙呂少30幾人,但沙呂比一呂只派多"6人"(125-119), 所以你應該列明"百份率", 不可以單靠"數字"來說!!

而且你學校派得那麼好, 真的希望盡快在校網"公佈"這兩年的派位成績!!讓家長"一目了然"!

"睇咗D公佈 ,  一呂同沙呂派往外區名校中學分別係  17 : 19 ,  而沙田區 BAND 1 中學分別係 102 : 106 , 換言之總數係一呂有 119人 ,  而沙呂小就有125人派."

原帖由 st_paul 於 10-7-9 11:01 發表

最好唔好比較,因為每個學生資質都唔同無必要去計,計只是家長ge虛榮啫,我小兒考第尾是沙呂差嗎?考第一是沙呂好嗎?考中間又如何呢?

Agree with you.

原帖由 k808964 於 10-9-2 16:11 發表

最好唔好比較,因為每個學生資質都唔同無必要去計,計只是家長ge虛榮啫,我小兒考第尾是沙呂差嗎?考第一是沙呂好嗎?考中間又如何呢?
‹ 上一主題|下一主題