用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2010-11 K2 齊齊傾 [複製鏈接]

原帖由 曦彤媽媽 於 10-8-26 09:20 發表
尋日返學校, 見過班主任, 是林老師, 感覺好好, 佢解釋得好詳細, 班中共有24個小朋友, 期望亞仔繼續在崇幼愉快學習.

我好樣衰.....居然唔見左心心既學生證.
第一日開學就要用返舊證. 我幾驚佢入唔到班房.

原帖由 Tina 於 10-7-29 17:48 發表
看來低禮班同學仔都不少, 統計下啦:

b_lsh                     凱添
Monty                   Cherry
Tina              思思

Monty                   Cherry
cyhk              心心
犀利....咁多人同班.

K2P家長,

我囡囡分咗去蜜蜂組,佢話成組得佢一個女仔,
如果係真ge...咁我唔明點解老師會咁安排,
覺得好似唔係咁好咁????

我只係同囡囡講:"可能係天父俾一個考驗妳,
睇吓妳點同d男同學仔相處".....咁咋.......

囡囡話英文老師係Mrs. Staebe,(聽佢形容 & 再俾學校net teacher相片佢認)

E....WA.....我哋幾個真係好啱喎.....
原帖由 cyhk2006 於 10-9-1 17:38 發表

你好...我小女都係低禮班同埋中國舞校隊.多多指教.

原帖由 Monty 於 10-9-1 19:12 發表
K2P家長,

我囡囡分咗去蜜蜂組,佢話成組得佢一個女仔,
如果係真ge...咁我唔明點解老師會咁安排,
覺得好似唔係咁好咁????

我只係同囡囡講:"可能係天父俾一個考驗妳,
睇吓妳點同d男同學仔相處".....咁咋.......mout ...

我囡囡去左bear bear 熊組 ,佢話識得一個女仔,其他都唔識的.小朋友好快熟悉,放心放心.
估唔到Mrs. Staebe會教佢地英文,我仲以為Mrs. Staebe會主力教全方位英語.

原帖由 cyhk2006 於 10-9-1 17:41 發表

cyhk              心心
犀利....咁多人同班.

嘩! 你地K2P就好啦! 咁多人.

我個囝只識到一個新同學仔, 事關同佢一齊K1F升K2H有4個, 都同一組.
亞囝對班主任個comment係都幾靚女, 好溫柔. 真係俾亞囝笑c.

回覆 20# b_lsh 的文章

Hello!晉晉都係K2P架,好似有另外5位幼望班的同學同晉晉一班,但我仲未知佢係邊組,同埋,班主任都無乜點同家長溝通咁嘅...

原帖由 劻晉媽媽 於 10-9-2 18:25 發表
Hello!晉晉都係K2P架,好似有另外5位幼望班的同學同晉晉一班,但我仲未知佢係邊組,同埋,班主任都無乜點同家長溝通咁嘅...

嘩! k2p真係好多人氣喎! 我囡囡是貓組.

係wor...K2P勁人氣...

我想問大家問題,興趣班又開始報名喇,
咁係咪興趣班D學費 & 中國舞校隊D學費分開交呢??

即是而家ONLY交興趣班D學費先,
遲D等有通知再交中國舞校隊果D...是嗎???
原帖由 Tina 於 10-9-3 09:49 發表

原帖由 Monty 於 10-9-3 19:02 發表
係wor...K2P勁人氣...

我想問大家問題,興趣班又開始報名喇,
咁係咪興趣班D學費 & 中國舞校隊D學費分開交呢??

即是而家ONLY交興趣班D學費先,
遲D等有通知再交中國舞校隊果D...是嗎??? ...

我估分開交瓜,你囡囡會參加咩興趣班呀? 你囡囡中文名叫咩?

Tina

我會幫囡囡報英語樂園(1,2,5)~
卓瑤
原帖由 Tina 於 10-9-4 14:56 發表

我估分開交瓜,你囡囡會參加咩興趣班呀? 你囡囡中文名叫咩?

咦 . . . K2L 愛班 無人報到既, 等我做第1個先  

低愛班 ~ 國本 ~ 課外活動係快樂小蜜蜂

原帖由 Monty 於 10-9-4 15:41 發表
Tina

卓瑤  

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

Tina

卓瑤  

我幫思思報了體操, 但想報有關普通話好似沒有呢?

原帖由 Tina 於 10-9-6 21:51 發表

我囡囡讀K2L, 不知是否所有小朋友一上K2就會入校隊呀!!
只是看入那個校隊而已.

簽名被屏蔽

原帖由 berthalai 於 10-9-6 22:14 發表

我囡囡讀K2L, 不知是否所有小朋友一上K2就會入校隊呀!!
只是看入那個校隊而已.

校隊一般都係k2先可以參加, 細佬學期尾報左交安, 幸運地入左. 而家姐果時k2, k3都有報過其他校隊, 不過都入唔到.

原帖由 Tina 於 10-9-6 21:51 發表

有GA,上年我到搵左好耐(佢地轉左名你睇返D內容啦!忽然醒唔起個名),普通話好FULL的,上年開左2班.

Tina

卓瑤  

我到打算幫個女報英語樂園,但我寫左張紙條問班主任.仲未回覆.
因為我見佢地無分K1,K2,K3上.我想知道一個老師點教3級唔同LEVEL既小朋友呢?
仲有想問返上年既經驗,一班小朋友其實有幾多個小朋友上呢?

原帖由 Tina 於 10-9-3 09:49 發表

我問心心知唔知邊個係思思?
佢話佢知,但唔同佢同組喎 !

原帖由 cyhk2006 於 10-9-8 12:23 發表

我問心心知唔知邊個係思思?
佢話佢知,但唔同佢同組喎 !

思思問是否熊仔組的心心呀?
‹ 上一主題|下一主題