用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 迦密愛禮信 - 校服 & 午餐
go

迦密愛禮信 - 校服 & 午餐 [複製鏈接]

你地買左校服味? 運動服 & 裙又買左多少件? 午餐又唔知OK 嗎? 何時訂購?
   0    0    0    0

貢獻勳章

原帖由 etam724 於 10-7-7 13:30 發表
你地買左校服味? 運動服 & 裙又買左多少件? 午餐又唔知OK 嗎? 何時訂購?
\

我買了校服2套,覺得佢度大了,想換,我99話好快唔岩

運動衫一套,一星期有2天穿,不過,要知分班先知邊日,如果是一、五就不用再buy

午餐~如果是全職mama,我會送飯,我個女同學的mama都是ft mama(有哥哥在迦密讀),佢話有時自已,唔得閒可即日買,不過,在冬天督一定送飯,會暖d,我個女一定要訂飯,佢好想我送飯,話怕飯盒不好味

我鬧佢,呢d事(送飯),不是你叫,mama就做就做到,因我要返工

醒目開學勳章

我每樣買左兩套呀,我都覺得大左,不過運動褲可以綁帶,可以唔駛理,但係裙就要同佢釘個扣囉....
午餐佢要訂飯呀,因為我趕唔到送飯比佢架
原帖由 babycherry22 於 10-7-7 18:51 發表
\

我買了校服2套,覺得佢度大了,想換,我99話好快唔岩

運動衫一套,一星期有2天穿,不過,要知分班先知邊日,如果是一、五就不用再buy

午餐~如果是全職mama,我會送飯,我個女同學的mama都是ft mama(有哥哥在迦密讀),佢話有時自已, ...

我每樣只買了一套,我諗住自己去禾輋再買多套運動服,
午餐通告話28/8訂飯...我都係會訂飯...
因為話近唔近,話遠唔遠...
原帖由 tammymhk 於 10-7-7 21:07 發表
我每樣買左兩套呀,我都覺得大左,不過運動褲可以綁帶,可以唔駛理,但係裙就要同佢釘個扣囉....
午餐佢要訂飯呀,因為我趕唔到送飯比佢架  

校服 : 我應該每樣買2套.
午餐 : 我應該都係訂飯盒.

校服我就未買, 但應該會喺開學前2星期買, 因為怕囡囡會突然標高. 驚到時校服太細又要買過.

午餐囡囡我會比佢帶飯, 因為我覺咁有營養D.

2星期前先買, 會唔會無貨呀? 我打算7月尾去買大件小小就OK.

係呀....    
我諗最好早dd去買校服好d,因為怕無貨時就麻煩....
(或者先致電查詢會穩陣d)
因為我6月中去買,佢話無運動褲,要訂...
返貨至通知我去攞,但我而家都未收到通知.....

貢獻勳章

原帖由 takumi媽 於 10-7-8 11:40 發表
校服我就未買, 但應該會喺開學前2星期買, 因為怕囡囡會突然標高. 驚到時校服太細又要買過.

午餐囡囡我會比佢帶飯, 因為我覺咁有營養D.

帶飯是早上帶定,定mama自己送去

我對我煮的無咩信心

natalie04831:
喺呀! 咁我都要早D去買.你係唔係只欠運動褲?

babycherry22:

我唸住早上整好, 然後比佢帶. 我都係試吓咋. 唔知得唔得架. 你話你煮得唔好, 其實你可能比我仲要叻, 陰功.

係呀~^^我只欠運動褲.....
但我尋日打去問,佢話仲未返貨....

原帖由 takumi媽 於 10-7-8 23:12 發表

我唸住早上整好, 然後比佢帶. 我都係試吓咋. 唔知得唔得架. 你話你煮得唔好, 其實你可能比我仲要叻, 陰功. ...

貢獻勳章

原帖由 takumi媽 於 10-7-8 23:12 發表

我唸住早上整好, 然後比佢帶. 我都係試吓咋. 唔知得唔得架. 你話你煮得唔好, 其實你可能比我仲要叻, 陰功. ...

仲熱嗎?我都有飯壺,到了中午一般熱,少少暖咋~

我屋企無微波爐
早上先煮真是攞我命wow~~

我平日都是99煮,不過7月尾去了陪月,我好耐無煮
‹ 上一主題|下一主題